Bıçak Sanatı - Forum

Başlamak bitirmenin yarısı...:)

cenk

• *
  • 98
  • Meslek: dekorasyon
  • Yer: kocaeli
Ynt: Başlamak bitirmenin yarısı...:)
« Yanıtla #40 : 07 Şubat 2015, 18:09:33 »
Yuvarlak eğe yanlış yerde kullanılmış. Niye diklemesine eğe yaptın ki  :o
ağızdan yukarı doğru mu olmalı  :-[ düzelttim gibi sonradan kavis vermek adına öyle yaptım ama dik kullanınca çukur oldu tabi :)

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #41 : 07 Şubat 2015, 18:19:54 »
Fotograftaki gibi olacaktı.

Konunun tamamına bu sayfadan ulaşabilirsin. http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=514.0

cenk

• *
  • 98
« Yanıtla #42 : 07 Şubat 2015, 20:08:40 »
Metin bey teşekkürler daha evvel okumuştum ama detaylara dikkat etmemişim sanırım...şarjli ucuna yuvarlak zımpara yaptım öyle düzelttim bana göre çok iyi değil bu aşamadan sonra nasıl bir fikir verebilirsiniz emeğim ve ya profil çöp olsada önemli değil sonuçta amaç bi şeyler öğrenmek ve hobi olsun diye yapıyorum...

« Yanıtla #43 : 07 Şubat 2015, 20:16:56 »
Ağıza paralel eğeleme yapmak gerçektende bir yetenek valla, yanlış olsada tebriği hakediyor  :2up

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #44 : 07 Şubat 2015, 20:23:58 »
Epey emek etmissiniz elinize saglik . Yanliz bicagin uc kisminin boyle kalmaya bilir. Isil islem sonrasi ucu geriye dogru kivrilip sirt kismiyla esit seviyeye gelebilir. Bitmis halini merak ettim. Kazasiz belasiz bitirmek nasip olsun .

cenk

• *
  • 98
« Yanıtla #45 : 07 Şubat 2015, 20:27:13 »
Ağıza paralel eğeleme yapmak gerçektende bir yetenek valla, yanlış olsada tebriği hakediyor  :2up
bi tebrik aldık yanlışta olsa  :2up teşekkürler Sefa usta :)eee şimdi ne yapıcam ben :)

cenk

• *
  • 98
« Yanıtla #46 : 07 Şubat 2015, 20:31:47 »
Epey emek etmissiniz elinize saglik . Yanliz bicagin uc kisminin boyle kalmaya bilir. Isil islem sonrasi ucu geriye dogru kivrilip sirt kismiyla esit seviyeye gelebilir. Bitmis halini merak ettim. Kazasiz belasiz bitirmek nasip olsun .
teşekkürler valla bende merak ediyorum nasıl bitecek :) neden uç kısım kıvrılabilir böyle profilde ne gibi önlemler almak gerekir tam anlıyamadım ?

« Yanıtla #47 : 07 Şubat 2015, 20:34:36 »
Sağlam bir eğelemeyle sorunlar gider bence.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #48 : 07 Şubat 2015, 20:39:53 »
Taşlama hattı yukarı kaldırılırsa düzelebilir. Yatay şekilde de eğe yapılır ama bu şekilde değil. Daha büyük çaplı yarım yuvarlak eğe ile kontrollü yapılabilinirdi. Daha önce ben yapmıştım ama profil yapısı buna çok uygundu.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=5380.msg105397#msg105397

cenk

• *
  • 98
« Yanıtla #49 : 07 Şubat 2015, 20:49:42 »
kesici ağız 0,8-1 mm civarı taşlama hattını yukarı alsam düz eğe ile mi yapmalı yoksa yarım yuvarlak eğe mi uca değmeden eğeleme yapmam lazım sanırım...

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #50 : 07 Şubat 2015, 21:00:34 »
Düz eğeyle çalışıp yüzeyi tamamen düzleyebilirsiniz. Yuvarlak eğe işi bitti  :D

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #51 : 07 Şubat 2015, 21:02:02 »
teşekkürler valla bende merak ediyorum nasıl bitecek :) neden uç kısım kıvrılabilir böyle profilde ne gibi önlemler almak gerekir tam anlıyamadım ?
     isil islem sonrasi agiz daha ince oldugu icin sirt kisma gore cabuk soguyor bir miktar uzayinca sirta dogru kavis alabilir katana ya seklini verdigi gibi. Tabi ustalar daha iyi bilir.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #52 : 07 Şubat 2015, 21:05:51 »
Çelik D2 ısıl işlemde şekil bozukluğu yaşanacağını sanmıyorum.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

cenk

• *
  • 98
« Yanıtla #53 : 07 Şubat 2015, 21:07:21 »
Düz eğeyle çalışıp yüzeyi tamamen düzleyebilirsiniz. Yuvarlak eğe işi bitti  :D
ya zaten düzdü Salim usta taşlama hattı kayboldu yapamadın eğeleme dedi hat yarattım oda olmadı düze mi döncez yine:) ben yarım sırt eğe ile ağıza fazla girmeden taşlamanın az üstüne çıkarsam olabilir diye düşünüyorum ...

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #54 : 07 Şubat 2015, 21:15:36 »
Kesinlikle katılıyorum yuvarlak eğe ile iş bitmiş :D Yuvarlak eğe ile açılan yer çok derin değilse düzelir zaten. Gerekirse tam taşlama bile olabilir. Ben dedim ama taşlamanın kabzaya doğru bitim yeri için dedim. Üst kısma böyle bişey yapacağın aklıma bile gelmedi. Yoksa yapmadan uyarırdım. Benim yöntemle yaptığım çalışmanın linkinide verdim. Baktım soru yok anlaşıldı dedim ama yanlış anlaşılmış :)

Şimdi bu yapılandan sonra anladığım kadarı ile senin söylediğin şey iç bükey taşlamalarda oluyor. Taş veya zımpara tekerin çapına göre o alanda içbükey bir kavis oluyor. Aşağıdaki resimde baştan 3. resim düz eğe ile açılan ağızlarda görülen taşlama. Senin anlatmak istediğin ise baştan 2. resimdeki tip ise genelde makine ile yapılıyor. Aşağıda verdiğim elde içbükey ağız açma başlığına bakar isen orada nasıl yapıldığı var. Büyük çaplı bir tahtaya zımpara bağlayarak yapabilirsin ama biraz zahmetlidir.

« Son Düzenleme: 07 Şubat 2015, 21:43:26 Gönderen: Salim Türk »

« Yanıtla #55 : 07 Şubat 2015, 21:38:17 »
Bıçağın boyutlarını biraz küçültmeyi göze alırsan düzgün bir bıçak çıkar bence  ;)

cenk

• *
  • 98
« Yanıtla #56 : 07 Şubat 2015, 21:49:00 »
Bıçağın boyutlarını biraz küçültmeyi göze alırsan düzgün bir bıçak çıkar bence  ;)
tarif Sefa usta :)

cenk

• *
  • 98
« Yanıtla #57 : 07 Şubat 2015, 21:53:38 »
Kesinlikle katılıyorum yuvarlak eğe ile iş bitmiş :D Yuvarlak eğe ile açılan yer çok derin değilse düzelir zaten. Gerekirse tam taşlama bile olabilir. Ben dedim ama taşlamanın kabzaya doğru bitim yeri için dedim. Üst kısma böyle bişey yapacağın aklıma bile gelmedi. Yoksa yapmadan uyarırdım. Benim yöntemle yaptığım çalışmanın linkinide verdim. Baktım soru yok anlaşıldı dedim ama yanlış anlaşılmış :)

Şimdi bu yapılandan sonra anladığım kadarı ile senin söylediğin şey iç bükey taşlamalarda oluyor. Taş veya zımpara tekerin çapına göre o alanda içbükey bir kavis oluyor. Aşağıdaki resimde baştan 3. resim düz eğe ile açılan ağızlarda görülen taşlama. Senin anlatmak istediğin ise baştan 2. resimdeki tip ise genelde makine ile yapılıyor. Aşağıda verdiğim elde içbükey ağız açma başlığına bakar isen orada nasıl yapıldığı var. Büyük çaplı bir tahtaya zımpara bağlayarak yapabilirsin ama biraz zahmetlidir.

tam olarak 2. resim gibi olsun istedim en zorundan başladım sanırım anlamışsın beni tşk ederim...taşlama hattı belli normal bir ağız açmaya çalışsam bu kadar uğraşmazdım...

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #58 : 07 Şubat 2015, 21:55:43 »
Bence önce düz ağız açmakla başla. Elde içbükey ağız açmak çok zor. Benim tarifimin linkini vermiştim aslında. http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=5380.msg105397#msg105397 bu linke tıklarsan görürsün bak.

« Yanıtla #59 : 07 Şubat 2015, 22:03:19 »
tarif Sefa usta :)
Paint ile kabaca birşey çizmeye çalıştım, anlatmak istediğim bu.