eğeleme rampası tam bir hurafe bence hiç bir ustanın böyle bi şey kullandığına inanmıyorum kullansada usta olanlar ikinci seferde atmıştır aklım almıyor benim bunu tavsiye etmek bile yanlış bence sol el eğeleme rampası olmalı bu olmuyorsa asla usta olamazsın... neden konuşuyorum şimdi böyle bu işte acemi olsamda çok işte ustayım Sefa usta Emre usta videolar paylaşmış nerede rampa ? Gerçekleri konuşan deneyip gören ve iyi işler çıkaran Salim Türk tavsiyeler hep olumlu ve gerçekçi tşk.ler. rampa sol el aksini söyleyen ustam var mı ?
Eğe alışkanlığı olmayanlar için eğe rampası güzeldir Ben eğe rampası kullanmıyorum ama toplamda 8 yıl bu işin eğitimini aldım. Özellikle lise 1 ve 2. sınıfta toplamda 2 yıl neredeyse tüm atölye çalışmalarında eğe kullandık. Üniversite birinci sınıfta tekrar elimize eğe tutuşturdular. İşin düzgün çıkması adına bazen aparat kullanma zorunluluğu olabiliyor. Bunu yadırgamamak veya eleştirmemek gerekir. Ustalık öyle kolay olmuyor zamanla rampa veya aparatlara ihtiyaç duymayabilirsiniz ama o zamana kadar çok destekçi olurlar.
Bıçak bulunduğunda ortada çelikte yoktu isterseniz obsidyenle başlayın bu işe o zaman yada illa çelik olsun derseniz cevherden bir tatara yapıp kendi çeliğinize üretin şimdi koca fabrikalarda makinalar yardımıyla üretilmiş çeliği kullanmak olmaz sizin düşüncenize göre
Sadece bir bıçak yapmış biri olarak aşağıdaki ağzı rampasız açmamın imkansız olacağını bilmem için çeliklerimi heba etmeme gerek yok.