Bıçak Sanatı - Forum

Başlamak bitirmenin yarısı...:)

cenk

• *
  • 98
  • Meslek: dekorasyon
  • Yer: kocaeli
Başlamak bitirmenin yarısı...:)
« : 02 Şubat 2015, 21:45:20 »
Merhaba daha evvel D2 Tanto yapımı adı altında başlık açtım oradan arkadaşlar vasitası ile Ömer bey ile görüşüp d2 lama sipariş ettim sağolsun ilgilendi ve lamayı gönderdi bugün elime geçti iki bıçak çıkarmak adına tantodan vazgeçip tecrübe kazanmak adına corelde iki ayrı profil hazırladım birini biraz zevkime göre değiştirdim ilk hatam kabza 1 cm daha uzun olsa güzel olacakmış bunu farkettim bide biraz sabırsız olduğumu farkettim ikinci hata olarak görüyorum :) el ustalığıma güvenerek taş motoru inox uç ile iki profilinde kabasını yarım saatte çıkarttım iki yerde milimetrik daldım ama eğe ile gitti :) eğe işi gerçekten zor ama bu iki profilide elde yaparak biraz tecrübe kazanmak istiyorum gerçi dayanamayıp siyah zemini almak için bazı yerlerde üstten hafiften taş motoru kullandım kabzada az bi yeri kaçırdım yine :) spor yapacaktım ağırlık kaldıracak gücüm kalmadı :) eğelerim fazla kaliteli değil en yakın zamanda temin etmek istiyorum tabi birçok malzeme eksiğimde var , resimleri paylaşayım artık cep tel ile çekildi mecburen kusura bakmayın...

« Son Düzenleme: 02 Şubat 2015, 21:47:40 Gönderen: cenk »

omer.efe

• 398
  • Meslek: dreamer
  • Yer: Mersin
Ynt: Başlamak bitirmenin yarısı...:)
« Yanıtla #1 : 02 Şubat 2015, 22:08:36 »
kolay gelsin.. güzel olacaklar..  :2up

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #2 : 02 Şubat 2015, 22:24:44 »
Kolay gelsin takipteyiz.
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #3 : 02 Şubat 2015, 22:51:20 »
Kolay gelsin

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 03 Şubat 2015, 12:45:04 »
Aynen kolay gelsin. En zoru başlamak zaten :)

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #5 : 03 Şubat 2015, 14:47:18 »
Zehir tamam, panzehir haram. Kolay gelsin :)

cenk

• *
  • 98
« Yanıtla #6 : 03 Şubat 2015, 20:57:33 »
teşekkür ederim herkese, bugün eğe ile ağız açmaya başladım eğeleme rampası yapmadım taşlamanın bittiği yerde kavis sanırım zımpara ile veriliyor el ile belli bir açıda gittim resim çekmedim kumpasla ölçüyorum sanırım doğru gidiyorum ağızı kaç milimetrede bırakmak lazım ışıl işlem öncesi 1mm den az olmalı sanırım çok okuyorum ama kafam durdu biraz :) yarın resimleri eklerim kısmetse...

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #7 : 03 Şubat 2015, 22:06:10 »
Başarılar dilerim.Kolay gelsin.

cenk

• *
  • 98
« Yanıtla #8 : 03 Şubat 2015, 23:02:43 »
eğeleme rampası tam bir hurafe bence hiç bir ustanın böyle bi şey kullandığına inanmıyorum kullansada usta olanlar ikinci seferde atmıştır aklım almıyor benim bunu tavsiye etmek bile yanlış bence sol el eğeleme rampası olmalı bu olmuyorsa asla usta olamazsın... neden konuşuyorum şimdi böyle bu işte acemi olsamda çok işte ustayım Sefa usta Emre usta videolar paylaşmış nerede rampa ? Gerçekleri konuşan deneyip gören ve iyi işler çıkaran Salim Türk tavsiyeler hep olumlu ve gerçekçi tşk.ler. rampa sol el aksini söyleyen ustam var mı ?

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #9 : 03 Şubat 2015, 23:20:40 »
Usta olmak isteyen kim  ;) Amaç eli daha önce eğe tutmamış doğru açıda eğe kullanmayı bilmeyenlere kolaylık sağlamak.

Ha Emre ustanın rampasına ait fotoğraflar forumda var az biraz araştırınca çıkar.
Sefa hocamı bu işe hiç katmıyorum onun çıkardığı eğe talaşı kaç yüz kg olmuştur düşünmek bile can sıkar. :D
« Son Düzenleme: 03 Şubat 2015, 23:22:37 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #10 : 03 Şubat 2015, 23:25:34 »
eğeleme rampası tam bir hurafe bence hiç bir ustanın böyle bi şey kullandığına inanmıyorum kullansada usta olanlar ikinci seferde atmıştır aklım almıyor benim bunu tavsiye etmek bile yanlış bence sol el eğeleme rampası olmalı bu olmuyorsa asla usta olamazsın... neden konuşuyorum şimdi böyle bu işte acemi olsamda çok işte ustayım Sefa usta Emre usta videolar paylaşmış nerede rampa ? Gerçekleri konuşan deneyip gören ve iyi işler çıkaran Salim Türk tavsiyeler hep olumlu ve gerçekçi tşk.ler. rampa sol el aksini söyleyen ustam var mı ?

Benim için hurafe değil en azından. Usta olmam mümkün olmasa da, ustalığı sırf el becerisine bağlamak pek aklıma yatmadı.

Hayal gücünden yoksun, öğrenme ve araştırma isteği olmayan birinin el becerisi olsa ne, olmasa ne? Öte yandan, bu iki özelliğe sahip olan bir kişi, biraz makine yardımıyla da olsa iyi işler çıkartamaz mı yani? Biraz sığ bir yaklaşım olmadı mı şimdi bu?

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #11 : 03 Şubat 2015, 23:31:10 »
Aynı mantıkla devam edersek, band zımparada kullanılan açılı bıçak tutma aparatı da (ki aslında bant zımpara da), sütun matkap da bir ustanın asla kullanmaması gereken alet-aparatlar. Siz böyle tercih edebilirsiniz, üstelik başarabilirsiniz de fakat bunları kullananlar için öneriniz aparatsız çalışmaksa bu bana pek makul gelmedi.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #12 : 03 Şubat 2015, 23:39:32 »
Eğe alışkanlığı olmayanlar için eğe rampası güzeldir :) Ben eğe rampası kullanmıyorum ama toplamda 8 yıl bu işin eğitimini aldım. Özellikle lise 1 ve 2. sınıfta toplamda 2 yıl neredeyse tüm atölye çalışmalarında eğe kullandık. Üniversite birinci sınıfta tekrar elimize eğe tutuşturdular. İşin düzgün çıkması adına bazen aparat kullanma zorunluluğu olabiliyor. Bunu yadırgamamak veya eleştirmemek gerekir. Ustalık öyle kolay olmuyor zamanla rampa veya aparatlara ihtiyaç duymayabilirsiniz ama o zamana kadar çok destekçi olurlar. 
« Son Düzenleme: 03 Şubat 2015, 23:44:53 Gönderen: Salim Türk »

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #13 : 03 Şubat 2015, 23:42:49 »
+1  ;)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

cenk

• *
  • 98
« Yanıtla #14 : 03 Şubat 2015, 23:47:12 »
bi çok konuda haklısınız mesela bant zımpara aparatı kesinlikle çözüm arayan bi ustanın buluşu ben ters mantık yaklaşıyorum olaya kafanızda bi canlandırın al önce bi eğele açı tutturamadın alternatif düşün, olay burada hadi bi bıçak yapayımda çıkayımsa haklısınız. Ustalık tamamen el becerisidir Mustafa bey bilgi birikimi elleri destekler sadece, anlatmak istediğimde tam olarak bu biraz makina yardımı ile iyi işler çıkarabilir her insan ama bıçak bulunduğunda makina yoktu di mi ?

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #15 : 03 Şubat 2015, 23:54:40 »
Bıçak bulunduğunda ortada çelikte yoktu isterseniz obsidyenle başlayın bu işe o zaman
yada illa çelik olsun derseniz cevherden bir tatara yapıp kendi çeliğinize üretin şimdi koca fabrikalarda makinalar yardımıyla üretilmiş çeliği kullanmak olmaz sizin düşüncenize göre  >:D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

cenk

• *
  • 98
« Yanıtla #16 : 03 Şubat 2015, 23:56:22 »
Eğe alışkanlığı olmayanlar için eğe rampası güzeldir :) Ben eğe rampası kullanmıyorum ama toplamda 8 yıl bu işin eğitimini aldım. Özellikle lise 1 ve 2. sınıfta toplamda 2 yıl neredeyse tüm atölye çalışmalarında eğe kullandık. Üniversite birinci sınıfta tekrar elimize eğe tutuşturdular. İşin düzgün çıkması adına bazen aparat kullanma zorunluluğu olabiliyor. Bunu yadırgamamak veya eleştirmemek gerekir. Ustalık öyle kolay olmuyor zamanla rampa veya aparatlara ihtiyaç duymayabilirsiniz ama o zamana kadar çok destekçi olurlar.
Salim bey haklısınız illaki alışkanlık lazım bu alışıklık ben inanıyorum ki uğraşmayla ortaya çıkar bırakın iki lama çöp olsun kesici ucun başlangıcı ve taşlamanın bittiği yerdeki kavis eğeleme rampası ile olur mu. esas sorum şu ilk önce bi aparat olmalı mı olmamalı mı hanisi artı değer ?

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #17 : 04 Şubat 2015, 00:00:16 »
Sadece bir bıçak yapmış biri olarak aşağıdaki ağzı rampasız açmamın imkansız olacağını bilmem için çeliklerimi heba etmeme gerek yok.

cenk

• *
  • 98
« Yanıtla #18 : 04 Şubat 2015, 00:03:23 »
Bıçak bulunduğunda ortada çelikte yoktu isterseniz obsidyenle başlayın bu işe o zaman
yada illa çelik olsun derseniz cevherden bir tatara yapıp kendi çeliğinize üretin şimdi koca fabrikalarda makinalar yardımıyla üretilmiş çeliği kullanmak olmaz sizin düşüncenize göre  >:D
Ukalalık yapmıyorum sadece bilgi alışverişi Osman bey öyle demek istemediğimi anlayacak kapasitede olduğunuzu biliyorum bir çok yorumunuzu okudum genç ve bilgilisiniz bu konuda ...

cenk

• *
  • 98
« Yanıtla #19 : 04 Şubat 2015, 00:07:34 »
Sadece bir bıçak yapmış biri olarak aşağıdaki ağzı rampasız açmamın imkansız olacağını bilmem için çeliklerimi heba etmeme gerek yok.

çok güzel olmuş bence rampasızda yapardınız neden imkansız olsun ki ?