Bıçak Sanatı - Forum

Gravürlü M390

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
Ynt: Gravürlü M390
« Yanıtla #20 : 06 Şubat 2015, 19:35:05 »
ben sahsen kullanmaya kıyamacagım bir çalışma olmuş simdiden güle güle kullanın derim

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #21 : 06 Şubat 2015, 19:54:19 »
Bicaklarda gravur cok guzel gozukuyor . Ayrica olusan bosluklardan dolayi kan olugu vazifeside gorebilecegini dusunuyorum. Tam avci bicagi olmus. Elinze saglik.

« Yanıtla #22 : 06 Şubat 2015, 20:06:11 »
Bicaklarda gravur cok guzel gozukuyor . Ayrica olusan bosluklardan dolayi kan olugu vazifeside gorebilecegini dusunuyorum. Tam avci bicagi olmus. Elinze saglik.
Kan oluğunun vazifesi nedir ki ?

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #23 : 06 Şubat 2015, 20:43:35 »
Kan oluğunun vazifesi nedir ki ?
hakikatten çok güzel olmuş M390
işlemelr çok güzel
ayrıca bu Kan oluğu şehir efsanesimi :)

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #24 : 06 Şubat 2015, 21:18:22 »
Kan olugu kanla alakasi olmayan surtunmeyi ve agirliga faydasi olan. Estetik amacli da olabilen bir seydir.  :2up bildimmi sefa ustam.  :2up

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #25 : 06 Şubat 2015, 21:39:48 »
Emre Ustanın Cebehanedeki bir paylaşımından;
 "Su verme gibi yine sinirimi attıran bir terim daha var, bu kılıç ve kama gibi aletlerde olan "kan oluğu". Maalesef insanlar oluklu bıçakların insan öldürme üzerine yapıldığını sanıyor. Hatta bu yanlış nosyon kanunumuzda bile yer etmiş... Efendim "kan oluğu" değil o yiv dir ve kan ile alakası yoktur, tamamen yapının daha esnek ve sağlam olmasına ve kılıcın dengesinin hassas olarak ayarlanmasına yarar. Bir bıçağın oluksuz olup da insana saplanıp çıkmaması hikayesi tamamen fasaryadır, öyle birşey olsa idi ekmek bıçağı ile adam öldüremezdiniz. Geri çıkmayan bıçak mitosu aslında kemiğe saplanıp sıkışan bir bıçağın üzerinden türemiştir. Kılıçlar yivsiz olsa idi oldukça kolay bir şekilde kırılırlardı, halbuki yiv bir şekilde yapının inşaatta kullanılan "I beam" denilen kiriş çeliklerindeki gibi yükü ve darbeyi dağıtması mantığındadır..."

http://cebehane.com/forum/index.php?PHPSESSID=6ojpgjt739139r948tlac2cp92&topic=72.0
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.