Bıçak Sanatı - Forum

Turgut AYDEMİR usta ile 4 günlük ar-ge çalışması

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Çok uzun zamandır turgut ustayı ziyareti düşünüyorduk ve konuşuyorduk ama bir türlü denk gelmedi  kafam zaten bozuktu :) izin işyerinden izin alıp vurdum çelikleri omzuma tuttum bursa yolunu  akşam üzeri 4 gibi bursadaydım turgut usta sağ olsun otogardan aldı beni doğruca atölyeye hemen hazırlıklar başladı amacımız belli ar ge yapıcaz deneme yanılma ney neye göre tepki veriyor calıştık çabaladık eksiklerimizi gördük onları tamamıyla giderme için ihtiyac listesi çıkardık  şimdi diyeceksiniz  katlamalı çeliğin  denemesimi olur olur
 eksikleri tamamlamak adına olur ilerliyen dönemde inşallah paslanmaz damastında çalışması olucak 
 4 günlük çıraklıkta (ki çok iyi bir çırak değilim ) turgut ustanın 40 yıllık tecrübesinden bayağı bir yararlandım özellikle elde agız açma olayında sağ olsun tecrübelerini aktardı :) parmakların uclarını hisetmiyorum
bursadaki arkadaşlarımız sağ olsun atölyemize geldi sohbetler ettik çaylar içtik sektörün derlerini dile getirdik  >:( 

sonuç olarak birkaç damast lama yaptık ama resmini çektiğim sonuncuydu  bolca bıçak birazının resmini yayınlıyacam gerisini ufak ufak bitirdikçe görücez :)

Burdan Turgut ustama ve Fatih ustaya tekrardan teşekkür ediyorum misafir perverliklerinden bilgiyi esirgemediklerininden özellikle insan olmanın gereğini yeterince yerine getirdiklerinden dolayı çıkar gözetmeksizin dostane bir öğretici olduklarından
Allah razı olsun

saygılar .

GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: Turgut AYDEMİR usta ile 4 günlük ar-ge çalışması
« Yanıtla #1 : 02 Şubat 2015, 10:51:05 »
Harika bir buluşma olmuş. Kim bilir ne fikirler ortaya çıkmıştır.
Okinawian

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #2 : 02 Şubat 2015, 10:59:36 »
Emeği geçen herkese selamlar. Ellerinize sağlık,çok güzel olmuş  :2up
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Erkan Mutlu (Bako)

• *
  • 531
  • Meslek: işçi
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #3 : 02 Şubat 2015, 11:06:36 »
Kıskandım
Erkan Mutlu

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #4 : 02 Şubat 2015, 11:10:51 »
Elinize emeğinize sağlık.Ne muhabbetler geçmiştir. :2up
« Son Düzenleme: 02 Şubat 2015, 11:13:22 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #5 : 02 Şubat 2015, 11:12:40 »
Abi elinize sağlık
Ünye

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #6 : 02 Şubat 2015, 12:17:25 »
Ustam ellerinize sağlık.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #7 : 02 Şubat 2015, 12:37:29 »
Özgür ustam çok güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık. paslanmaz müjdesi de beni heyecanlandırdı bakalım Görelim herhalde bizimle de paylaşırsın paslanmaz damastları  :D  8)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #8 : 02 Şubat 2015, 12:58:59 »
Özgür ustam çok güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık. paslanmaz müjdesi de beni heyecanlandırdı bakalım Görelim herhalde bizimle de paylaşırsın paslanmaz damastları  :D  8)

eyvallah  arkadaşlar paslanmaz damast  ilerde inşallah cözümü bulduk alem istediği kadar saklasın dünya cıkar kavgasına dönmüş millet virilerinden birşey kapıyor sonra tanımıyor olmuş
bunuda öğrendik dertleşirken  ustalarla  ama turgut usta güzel bir ata sözü söyledi hasta oldum oğlum dedi acemi nalbant işi gavurun eşeğinde öğrenirmiş dedi   :D

kulun yaptığı her iş yapılır bu konularda çalışan arkadaşlarıma hayranlıkla bakıyorum kimseden birşey esirgemiyorlar hepsinden allah razı olsun
paslanmazdan önce dostlarımızın dımışkı ihtiyacını karşılıyalım sonra paslanmaza geceriz  ;)

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #9 : 02 Şubat 2015, 13:44:59 »
elleriniz dert görmesin ustalar  :2up
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #10 : 02 Şubat 2015, 14:02:56 »
elleriniz dert görmesin ustalar  :2up

eyvallah kardeşim sağ olasın

buda zahmetin mahsülü

Metin KILIÇ

• Çırak
  • 930
  • Meslek: Memur
  • Yer: Muğla - Akyaka
« Yanıtla #11 : 02 Şubat 2015, 14:10:44 »
Güzel olmuş Özgür Usta. Ellerinize sağlık.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #12 : 02 Şubat 2015, 15:12:28 »
gelmedığıme pişmanım. ama ısıl işlemdekı bıçakları bıtırmem gerekıyordu. artık bır dahakıne dıyelım.  ;) bu arada desenler çok guzel gözukuyor.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

forester

• 307
  • Murat pekdemir-1975
  • Meslek: müzmin işsiz ...
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #13 : 02 Şubat 2015, 15:19:47 »
Elinize emeğinize sağlık   , ah bir nasip olsa da bir belgesel çeksek  amatörde olsa .

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #14 : 02 Şubat 2015, 15:23:37 »
gelmedığıme pişmanım. ama ısıl işlemdekı bıçakları bıtırmem gerekıyordu. artık bır dahakıne dıyelım.  ;) bu arada desenler çok guzel gözukuyor.

ee artık senin oraya gelirim ordan gideriz desenler farklı bir çalışma olarak yapıldı sanırım fazla katladık böyle cıktı  ;)

Elinize emeğinize sağlık   , ah bir nasip olsa da bir belgesel çeksek  amatörde olsa .

ooo okadar arge yaptık olurmu belgesel sonra herkes yapar piyasada ustadan gecilmiyo  :D :D :D :D :D :D :D :D

forester

• 307
  • Murat pekdemir-1975
« Yanıtla #15 : 02 Şubat 2015, 15:32:30 »

ee artık senin oraya gelirim ordan gideriz desenler farklı bir çalışma olarak yapıldı sanırım fazla katladık böyle cıktı  ;)

ooo okadar arge yaptık olurmu belgesel sonra herkes yapar piyasada ustadan gecilmiyo  :D :D :D :D :D :D :D :D

Usta olmak kendim için söyleyim öyle kolay olsaydı peh peh , ama onlar kendini usta sansın önemli değil , biz ustadan anlarız  Özgür ustam, yıldız gibi parlar ben buradayım diye :) :) Ayrıntıları saklarız ,çaktırmayız :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #16 : 02 Şubat 2015, 15:51:45 »

Usta olmak kendim için söyleyim öyle kolay olsaydı peh peh , ama onlar kendini usta sansın önemli değil , biz ustadan anlarız  Özgür ustam, yıldız gibi parlar ben buradayım diye :) :) Ayrıntıları saklarız ,çaktırmayız :)

aynen avrupalıların yaptığı gibi video cekeriz adam yapıyor videoyu bakıyorsun oh ne ala bende yaparım nerdeeeeeee  videonun %75 i yok sonra anan ağlıyor yapacam diye

valla bizde ahde vefa vardır bize birisi öğretiyorsa bizde öğrendiğimizi başkasına öğretiriz ustamızada saygıda kusur etmeyiz kural budur

seramikçi ustanın cırağı gibi olanlardan olmıyalım yeter
çırak olmak herzaman güzeldir oldum demek ahmakların işidir  ;)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #17 : 02 Şubat 2015, 15:57:46 »
Kıskanılmayacak gibi değil. Bir gün böyle ustalarımızla çalışma imkanı olur inşallah.
Güzel çalışmalar olmuş, ellerinize kollarınıza sağlık.

forester

• 307
  • Murat pekdemir-1975
« Yanıtla #18 : 02 Şubat 2015, 16:05:56 »

seramikçi ustanın cırağı gibi olanlardan olmıyalım yeter
çırak olmak herzaman güzeldir oldum demek ahmakların işidir  ;)
[/quote]

Aynen katılıyorum  , mütevazi olmak lazım .

HALİL İBRAHİM

• 264
  • Meslek: Metalurji Malzeme
  • Yer: HATAY
« Yanıtla #19 : 02 Şubat 2015, 17:00:00 »
Güzel işlere imza atıyorsun özgür ustam, hepinizin eline sağlık  :)