Bıçak Sanatı - Forum

ISIL İŞLEM HİZMETİ

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Ynt: ISIL İŞLEM HİZMETİ
« Yanıtla #100 : 11 Şubat 2015, 22:55:31 »
Fatih abi senin bıçaklar dimi sırt işlemeli  :2up

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #101 : 12 Şubat 2015, 01:02:30 »
Zeytin kabzem olsa takardım Mustafa üstadım.

Mehmet kardeşimde kıyıda köşede 1-2 kabzalık zeytin vardır :) Belki sana sürpriz yapar. Bu arada yüzey baya güzel görünüyor. Bundan sonraki perdah zorlamaz artık.
Bu arada zeytin doktoru bir abimize site yapmaya başlıyorum. Para yerine kök isteyeceğim  ;D

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #102 : 12 Şubat 2015, 08:32:20 »

Mehmet kardeşimde kıyıda köşede 1-2 kabzalık zeytin vardır :) Belki sana sürpriz yapar. Bu arada yüzey baya güzel görünüyor. Bundan sonraki perdah zorlamaz artık.
Bu arada zeytin doktoru bir abimize site yapmaya başlıyorum. Para yerine kök isteyeceğim  ;D

Mahvettin suprizi :D

« Yanıtla #103 : 12 Şubat 2015, 18:59:04 »
Ağzından kaçırdı artık  O0

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #104 : 12 Şubat 2015, 19:45:10 »
Artık bıçağı bitmiş halde görebiliriz desene ne güzel.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #105 : 12 Şubat 2015, 21:22:11 »
Kaçtı kaçtı bende duydum :D
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
  • Meslek: Pas bizim işimiz.KTL
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #106 : 13 Şubat 2015, 08:16:26 »

Merhaba Üstadım,
Zeytin doktoru derken nerelidir kendileri. Ben yazın yazmıştım aslında ama nakliye çok abartı olunca vaz geçtim. İstanbul İzmir otobanı Gemlik üzerinden geçiyor çıkarılan binlerce kök atıl vaziyette(Ağustos'ta) duruyordu. Bir tanesini aldım ve marangoza götürdüm iki sefer şeriti kırılınca kesemedik benimde hevesim kırıldı.Demek istediğim  yapacağın sitenin sahipleri eğer Gemlik'liyse köklerden bahset belki ellerinde olabilir.

Mahvettin suprizi :D

Merhaba üstadım,
Süpriz mi ? NE süprizi ? ben öyle bir şey okumadım ustam.Haberim yok, yine O süpriz sayılır. :)

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #107 : 13 Şubat 2015, 09:01:55 »
O kütükleri önce ağaçkesme el motoru ile bolseydiniz sonra mmarangozda keskmek daha kolay olurdu.
Bende badem agaci kestim köyde el motoru ile kurumaya biraktim yaza bakalim Nasil olacak
Yada badem den sap olurmu bakicaz artik

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #108 : 13 Şubat 2015, 09:03:46 »
Çok çok iyi haber! Hem bizim için iyi haber, hem de Taner Salar Usta için iyi haber. Çok sevindim. Çok teşekkür ediyorum herkes adına.

Ama; -bu önemli bir ama, buraya dikkat isterim- Taner Salar Usta'ya dediklerimi size de söylemem şart:

i) Isıl işlem kelimenin tam anlamı ile "pis iş". Isıl işlemciye büyük zahmet vermekle kalmaz, hayati tehlike de barındırır. Masrafı da çoktur üstelik. Bu nedenle sizi maddi ve manevi olarak zora sokmayacak ölçüde ücret talep etmeniz kesinlikle gereklidir. Hizmetin sürekliliği açısından da gereklidir. Bıçakların ısıl işlemi özel uzmanlık ve özel ekipman gerektirdiği için, hizmetin sürekliliği herkes için çok önemlidir. Kimsenin ücret talep etmenize tam da bu nedenlerle itirazı olamaz...

ii) Isıl işlemci "temyiz makamı" değildir! Profil sahibinin hatalarını düzeltmekle yükümlü değilsiniz! Hatta ve hatta, zor yoldan öğrenilen bilgiler en kalıcı bilgiler olacağı için, bence hataları düzeltmemeniz özellikle gereklidir... Hatalı profillerin kusurlarını yazıp profil sahibine geri yollayın.

iii) Sürekli hata düzeltmek veya hayrına iş yapmak, sizi yıldıracaktır. Bu ise hizmetin sürekliliğini/sürdürülebilirliğini tehlikeye sokacak. Taner Salar Usta "ısıl işlemi bırakıyorum galiba" deyince milletin eli ayağı birbirine dolandı, hatırlatırım... Tabii benimde elim ayağım birbirine dolandı. Elimdeki çeliklerin tamamı ısıl işlemi zahmetli çelikler. Eminim pek çoğumuz da benimle aynı durumdadır. Isıl işlem hizmetinin neden sürdürülebilir olması gerektiğini anladık sanıyorum.

Tekrardan çok teşekkürler. Allah utandırmasın. Kaza bela vermesin.

Mustafa abiye katiliyorum
+ 100000000)000000

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #109 : 13 Şubat 2015, 09:45:09 »
Bahsettiğim kişi Bergama'da. Zeytin bahçelerine tarımsal destek veren bir firma sahibi. Eğitiminden aldığı unvandan dolayı doktor diyorum. Her makine ile kesim yapılmıyor. Normal marangozlar kesim yapmazlar zaten. Kesimini düşünmüyorum kestirecek yer var.

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #110 : 13 Şubat 2015, 11:41:54 »
Her ısıl işlem bıçağına bir kabzalık zeytin kampanya sını başlatmış bulunuyorum :D şaka maka elimde baya zeytin var çok değerli bir dostum yollamıştı aslında bu şekilde arkadaşlarla paylaşabiliriz

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #111 : 13 Şubat 2015, 11:43:16 »
Zeytinin bedeli ısıl işlemden pahalı :D Kampanya ters teper
« Son Düzenleme: 13 Şubat 2015, 11:44:50 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #112 : 13 Şubat 2015, 11:48:55 »
Zeytinin bedeli ısıl işlemden pahalı :D Kampanya ters teper
Osman elimde epey var ihtiyaçtan fazla arkadaşlara bedelsiz dağıtıcam fikri çıtlatan dostada burdan selam olsun
:)

atikmehmet

• 1212
  • Mehmet ATİK - 1984
  • Meslek: Şehir Plancısı
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #113 : 13 Şubat 2015, 11:49:30 »
Hemen Profil çıkarmak lazım o zaman :) Bende aktarda bulmuştum zeytin hazır konu açılmışken sorayım. Bendeki zeytin ağacın su yönünün dikine kesilmiş gerçi 15-20 derecelik bir açı verilmiş ama dik sayılır. Bu kabzada sorun olmaz mı sanki hemen kırılacak gibi.
Nece yitik biçek erse öz sapın yonumas
www.instagram.com/atik_mehmt/
www.mehmetatik.com

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #114 : 13 Şubat 2015, 11:53:02 »
Mehmet abi
Siraya Benide yaz lütfen ;D

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #115 : 13 Şubat 2015, 11:53:37 »
1cmlik çıtası kolay kırılmayan ağaçtan sap olur yada stabilize edeceksin abi
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #116 : 13 Şubat 2015, 11:54:30 »
Ah ah benimde elimde aklı evvel bi vatandaşın yanlış kestiği adını bilmediğim çok hoş bir ağaç var ama malesef ufacık mudahalede  kırılıyor

mehmet dülcek

• 3207
« Yanıtla #117 : 13 Şubat 2015, 11:55:46 »
Arkadaşlar birazdan elimdekilerin fotosunu çekerim

freenautilus

• 391
  • Meslek: Fizyoterapist
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #118 : 13 Şubat 2015, 12:41:07 »
Ah ah benimde elimde aklı evvel bi vatandaşın yanlış kestiği adını bilmediğim çok hoş bir ağaç var ama malesef ufacık mudahalede  kırılıyor
Mehmet bey onları ince şeritler yada çıtalar halinde kestirip 90 derece açıyla tutkallasanız sağlamlaşır sanırım. Güzel desenler de çıkabilir.
Emrah
Instagram : EDEKO.DESIGN
www.ankaradafizyoterapist.com

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #119 : 13 Şubat 2015, 16:26:44 »
Mehmettekı Zeytın çokluğu aklima birşeyler getırdı mesela herkez elindeki fazla olan malzemeden gözden çıkara bilmeceyi kadarını yayınlasın aynı deyış tokuştakı gıbı birbirimize hediye edelim böylelikle elimizdeki malzeme çeşidi cogalir ben kendı adıma 2-3 bıcaklik geyık boynuzu yayınlayabilirim   :)
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31