Bıçak Sanatı - Forum

Böhler K190 alınabilir mi?

Eren

• **
  • 116
  • Yer: Ankara
Böhler K190 alınabilir mi?
« : 31 Ocak 2015, 14:05:11 »
merhaba sitede  baya bir konu  okudum anladığım kadarı ile  karbon oranı yüksek çeliklerden  kaliteli bıçaklar çıkmakta biraz araştırmalarım sonucu lama şeklinde 4-5 mm et kalınlıkta  6 metre  uzunlukta ve 5-6  cm  yukseklıkte  böhler k190 çelik bulabilirim  sanırsam !!!!  ama bu  malzemeden  bıçak yapılır mı tam emin değilim  sizce bu malzeme alınabilir mi bıçak için  nasıl bir malzemedir bilen  kullanan var mı  teşekkurler

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Böhler K190 alınabilir mi?
« Yanıtla #1 : 31 Ocak 2015, 14:12:18 »
Güzel çelik D7 ile aynıymış
Toz metal olduğu için fiyat çok önemli m390la aynı olursa kimsenin tercih edeceğini düşünmüyorum.
Bu arada çelik yarı-paslanmaz sanıyorum.
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2015, 14:39:23 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #2 : 31 Ocak 2015, 14:22:43 »
Güzel olur bence de.

Eren

• **
  • 116
« Yanıtla #3 : 31 Ocak 2015, 16:12:47 »
evet  ürünü doğruladım  BÖHLER K190  soğuk iş takım çeliği adıyla geçiyor ;

zknives de ürün şu;  http://www.zknives.com/knives/steels/steelgraph.php?nm=k190  ya da http://www.zknives.com/knives/steels/d7.shtml

et kalınlığı 5 mm
boy ;6 metre
yukseklık 6 cm

fiyat veremedı hafta ıcı  sorucam

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
« Yanıtla #4 : 31 Ocak 2015, 16:22:42 »
Fiyat uygun olursa ben katılabilirim.
Kolay gelsin.  :)
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #5 : 31 Ocak 2015, 16:22:59 »
evet  ürünü doğruladım  BÖHLER K190  soğuk iş takım çeliği adıyla geçiyor ;

zknives de ürün şu;  http://www.zknives.com/knives/steels/steelgraph.php?nm=k190  ya da http://www.zknives.com/knives/steels/d7.shtml

et kalınlığı 5 mm
boy ;6 metre
yukseklık 6 cm

fiyat veremedı hafta ıcı  sorucam

hadi bakalım kolay gelsin  böhler 6mm altı malzeme üretmiyor malesef eğer üretirse mutlaka stok fazlasıdır ve numune bazında istenmelidir  bakalım hayırlısı malzeme güzel olursa bende alırım
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
« Yanıtla #6 : 31 Ocak 2015, 16:36:16 »
merhaba sitede  baya bir konu  okudum anladığım kadarı ile  karbon oranı yüksek çeliklerden  kaliteli bıçaklar çıkmakta biraz araştırmalarım sonucu lama şeklinde 4-5 mm et kalınlıkta  6 metre  uzunlukta ve 5-6  cm  yukseklıkte  böhler k190 çelik bulabilirim  sanırsam !!!!  ama bu  malzemeden  bıçak yapılır mı tam emin değilim  sizce bu malzeme alınabilir mi bıçak için  nasıl bir malzemedir bilen  kullanan var mı  teşekkurler

Bu malzeme benim aklımdaydı, M390 ile D3 melezi gibi mübarek, Hafta içi bende Ostim de bi kaç yere soracaktım.
Büyük ihitmal sizde Özka metalden fiyat alıcaksınız  ;)
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

Eren

• **
  • 116
« Yanıtla #7 : 31 Ocak 2015, 16:44:49 »

Bu malzeme benim aklımdaydı, M390 ile D3 melezi gibi mübarek, Hafta içi bende Ostim de bi kaç yere soracaktım.

:)

hesaplamalarıma göre 1 boy çelik  15 kg  civarı geliyor maksimum 3 tl felan olsa diyelim 50 tl yı geçmez(daha once  çelik almadım varsayımsal konuşuyorum )  gidince görücez bakalım

CihadKılınç

• 206
  • Meslek: İtfaiyeci
  • Yer: İstanbul / Çekmeköy
« Yanıtla #8 : 31 Ocak 2015, 16:49:01 »

hesaplamalarıma göre 1 boy çelik  15 kg  civarı geliyor maksimum 3 tl felan olsa diyelim 50 tl yı geçmez(daha once  çelik almadım varsayımsal konuşuyorum )  gidince görücez bakalım
Sizi bir şok bekliyor o zaman.
Alet işler, el övünür.

Eren

• **
  • 116
« Yanıtla #9 : 31 Ocak 2015, 16:50:35 »

Sizi bir şok bekliyor o zaman.

sağlık olsun  gidince görücez    sonuçta boğazıma bastırıp geldiysen sorduysan alıcan demiyecekler demi   :)) :)) :)) :))

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #10 : 31 Ocak 2015, 16:57:00 »
+1 takipteyim

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #11 : 31 Ocak 2015, 17:03:32 »
3 tl değilde 6/7 tl varsayalım.. hemen bir ton çekerim  ;D  işin içine toz metal teknolojısı gırdımı fıyatlar uçuyor. ama herşeyın bır ederı var.

eskaza W2 düşerse bır yerlerden o zaman bır ton alım yaparım. bakalım bır umut beklıyoruz
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Eren

• **
  • 116
« Yanıtla #12 : 31 Ocak 2015, 17:07:44 »
zaten  bu işden ve fiyatlardan anlamıyorum  yeni başladım adamı pazartesi arıyacam  o da fabrikayı arayıp  fiyat vericek illa  bu malzeme olucak diye bişey yok sağlık olsun çok pahalı gelirse forumda almak sıteyen var mı dıye sorarım  ortaklaşa şekilde uygun arkadaşlar bulursak alırız hep beraber  adama sordugumda lam   şeklinde var mı dedım o da var dedi beklıyelım  gorelım  :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #13 : 31 Ocak 2015, 17:18:26 »
zaten  bu işden ve fiyatlardan anlamıyorum  yeni başladım adamı pazartesi arıyacam  o da fabrikayı arayıp  fiyat vericek illa  bu malzeme olucak diye bişey yok sağlık olsun çok pahalı gelirse forumda almak sıteyen var mı dıye sorarım  ortaklaşa şekilde uygun arkadaşlar bulursak alırız hep beraber  adama sordugumda lam   şeklinde var mı dedım o da var dedi beklıyelım  gorelım  :)

hevesiniz kırılmasın diye söylüyorum satışçı fabrikayı arayacaksa bu malzeme stoklarda yok malesef helede toz metal fiyatı 45 ile 65 euro arasıdır
size diyeceği 800 kg minumum sipariş 4 ay termin +1 ay  ama başka biri şipariş etmiştir elinde stok fazlası vardır ki oda Türkiye içerideysek fiyat biraz daha artar  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
« Yanıtla #14 : 31 Ocak 2015, 17:33:39 »
Sorduğunuz firma isimlerini de belirtin de, bende onları es geçip diğerlerine yöneleyim  ;)

Eren

• **
  • 116
« Yanıtla #15 : 31 Ocak 2015, 18:04:41 »
Sorduğunuz firma isimlerini de belirtin de, bende onları es geçip diğerlerine yöneleyim  ;)

sordugum firma ; http://cemsa.com.tr/   

Eren

• **
  • 116
« Yanıtla #16 : 31 Ocak 2015, 18:07:45 »

hevesiniz kırılmasın diye söylüyorum satışçı fabrikayı arayacaksa bu malzeme stoklarda yok malesef helede toz metal fiyatı 45 ile 65 euro arasıdır
size diyeceği 800 kg minumum sipariş 4 ay termin +1 ay  ama başka biri şipariş etmiştir elinde stok fazlası vardır ki oda Türkiye içerideysek fiyat biraz daha artar  ;)

toz metal dediğiniz  çeşidi bilmiyorum ben  firmada ki kişiye sadece  lama şeklinde elinizde dediğim ölçülerde var mı dedim o da  var dedi bildiğim bu  fiyatı çok pahalıysa sorun değil yapacak bişey yok  almayız olur biter O0 O0

Eren

• **
  • 116
« Yanıtla #17 : 02 Şubat 2015, 10:34:30 »
evet arkadaşlar an itibarı ile konu başlığı olan böhler k190 denilen malzemenin firmanın elinde olmadığını öğrendim  ama onun yerine gene böhlerin 2080   kodlu 1,2080  lama çeliğini tedarik edebileceğini söyledi  firma yetkilisi kg fiyatı olarak da 16.20 tl gibi bir fiyat söyledi firma çıkışı   1 boy lamanın 16.96 kg  geldıgını hesapladı firmanın sıtesı    270-280 tl gibi bir fiyata denk geliyor yanlış hesaplamadıysam 16.20 tl kg fiyatı * 16.96 da  6 metrelık 1 boy lama agırlıgı

http://cemsa.com.tr/takim-celikleri/  (ürünün kimyasal bileşiği ve ısıl işlem bilgileri firmanın sitesinde yer alan  ) k100 ya da 1.2080  kodlu ürün

http://cemsa.com.tr/hesaplamalar/    (fiyat sorduğum firmanın ağırlık hesaplama lınkı)

bir başka firmanın  ürün hakkında ki bilgileri (http://www.ikitellicelik.com.tr/?lng=2&page=products&product=cold-work-tool-steel-bohler-k100-1-2080)

http://www.zknives.com/knives/steels/steelgraph.php?nm=K100&ni=1106  (zknıves  )

ölçüler;

6000 mm uzunluk (6 metre)

6 mm et kalınlığı

60 mm (6 cm ) yükseklik

ürün cold work  tool steel olarak geçiyor  böhlerde ki kodu K100 bilen arkadaşlara soruyorum sizce bu ürün  bıçak yapımına elverişlimidir almaya değer bir malzeme mi?  bunların dışında 300 tl yı  goturup  lama çeliğe gömmüyecem  :D  eğer almak isteyen varsa ankara da olup  ya da  internetten  ulaşmak isteyen olursa beklerim ben kendi adıma 2 metre  bir  parça alıcam yani 95 tl  lılık  bunun dışında  almak ısteyen olursa urunden benle ırtıbata gecebılır tesekkurler   bu arada yanlış bişey hesapladıysam  uyarınız lütfen
« Son Düzenleme: 02 Şubat 2015, 10:47:56 Gönderen: Eren »

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #18 : 02 Şubat 2015, 10:46:09 »
Forumda D3 yahut K100 diye aratırsanız epey bilgi bulurusunuz, orta boy ağır darbe almayacak bıçak olur diye biliyorum.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
« Yanıtla #19 : 02 Şubat 2015, 13:51:11 »
En son bıçağımı K 100'den yapmıştım. http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=7302.0
Güzel malzemedir fakat 6 mm olunca eğeyle işlemek kabus gibi oluyor.
Bence deneme amaçlı 50 cm'lik bir lama alın ondan 2 tane bıçak yapın beğenirseniz yine alırsınız. Şimdiden gidip fazla fazla almayın, nası olsa bol bulunan bir çelik her daim.