İki ay önce başladığım bıçak nihayet bitti. Doğa bıçağı olarak kullanacağım.
Profil hazır olarak mehmetmarangoz sitesinden aldım.(Çelik 420HC)Geri kalan tüm işlemler elektrik ve makine kullanmadan eğe ve zımpara ile yapıldı. (ısıl işlem hariç)

Aslında daha zımpara ile çalışmak gerektiğini düşünüyorum. Fakat ısıl işlemden sonra zımpara pek işlememeye başladı.(sertlik 56 çıktı)
Ağzı elde açtım ama tam olarak keskinleştirmedim biraz daha çalışacağım.
Kabza 1cm kalınlığında fiberglass malzemeden yaptım. Bana uygun bir malzeme olarak geldi. Eğe ve zımparayla iyi işleyebildim. Piyasada bulunan ince fiberglass malzemeler çok kırılgan, ancak benim elimdeki malzeme daha esnek ve uygun gibi görünüyor(kalite farkı olabilir.)

Kabzada ileride sorun çıkaracak bileşen yapıştırıcı olabilir. Hırdavatçıdan aldığım ikili tip yapıştırıcı beni çok tatmin etmedi. Fakat sonucunu ileride göreceğim. Kırmızı lineer çok güzel duruyordu. Fakat yapıştırma performansını çok olumsuz etkiledi bu yüzden iptal ettim.

Birde bıçak tahmin ettiğimden daha ağır oldu. Tam boy 22 cm namlu 11 cm. kalınlık 4mm. Sanırım taşlamayı daha geniş tutmalıydım. Kabzede daha yuvarlatılabilirdi galiba.

Bu bıçak için aralıklarla uzun zamandır uğraşıyorum. Metal ve el işçiliği konusunda birçok şey tecrübe etmiş ve öğrenmiş oldum. Eğer ileride cesaretimi toplayabilirsem yeni bir bıçak daha yapabilirim. Eleştirileriniz benim bakış açıma yararı olacağına eminim.