Bıçak Sanatı - Forum

Bıçaklar İçin Isıl İşlem Hizmeti -Bir Öneri-

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
Ynt: Bıçaklar İçin Isıl İşlem Hizmeti -Bir Öneri-
« Yanıtla #20 : 25 Ocak 2015, 16:43:08 »
arkadaşlar şu anda bıraktığım falan yok...

ancak benı en çok sıkan konu profılını gönderen arkadaşlarımız  hemen olsun bıtsın ıstıyor. bu mumkun değil.
her profıl için ayrı ayrı zamanlarda  ocağı yakamam maalesef. profıllerın en az 15 adet olmasını bekleyıp  sonrasında  hepsını bır gunde bıtırmeye çalışıyorum. artı bu profıllerın menevışlerı var ,bozuk olan ağızları ısıl işlemden önce düzeltıyorum .

kımının pım delıklerı olmuyor onları delip  epoksının ıyı tutunabılmesı  için extra delıkler delıyorum

ısıl işlemden yamuk cıkanların duzeltılmesı vs vs..

ısıl işlem surcınde benim profılım kırılsa yamulsa yada başka bır olumsuzluk olsa  atarım hurdaya gıder. gereklı techızatım olduğu için yenı bır profıl çıkarmak çok basıt benım için. ancak profılını yollayan arkadaşlarımız eğe yada bır başka şekılde  çalışıp o profılı  zor şartlar ve emek ıle ortaya çıkarmışlar. benımde azamı dıkkat ve önemı göstererek  o emeği heba etmemem gerekıyor.  bır cok arkadaşımız bılmez ama ısıl işlemde çatlayan yada yamulup duzelmeyen profıl yerıne yenısını yapıp o kısıye yolladığım olmuştur..

bunu iş olarak değil , hobı olarak yapıyorum. benim işim olarak bu surec devam etse çok daha hızlı bır sekılde profıller sahıbıne ulaşır.  ve her çeliğin ayrı demlenme süresi var bunlara uyarak ısıl işlemi gerceklestırıyorum hanı öyle sok ocağa sanra hop suya  olmuyor..

şayet bu şartlar bana uymaz dıyen varsa   mehmetın  vakumlu fırınında ısıl işlemlerını yaptırabılırler   8)
+100. Hem bu ısıl işlem işinden anlamayıp,hem de bu hizmeti büyük fadakarlıklarla yapan Ustaya'' bıçağım daha bitmedi mi? ,,diye sormak bence büyük bir saygısızlıktır.Hergün gelen 1-2 tane bıçağın hemen ısıl işlem olmasını beklemek,sadece kendi menfaatini düşünmektir Türkçemizde.Taner Ustam zaten gerekeni söylemiş,üstelik çok güzel bir üslupla.Kusura bakmayın ben böyle yapamadım  >:( O yüzden böyle yapanları daha dikkatli davranmaya davet ediyorum.Ustalarımızı yıldırmayalım,kıymetini bilelim ve sabırlı olalım...Küçük bir ima bile paniklememize neden oldu,öyle değil mi?
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #21 : 25 Ocak 2015, 16:57:49 »
Böyle ustalarımız başımızdan eksik olmasın, sağolsunlar.

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #22 : 25 Ocak 2015, 18:22:45 »
Taner ustamdan Allah Razı olsun bu uğraşının gelişmesinde çok katkısı var. Umarım devam eder. Abi bu arada benim bıçaklar daha bitmedi mi  >:D :D 8)
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

İsmet Kaan

• 187
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Yalova
« Yanıtla #23 : 25 Ocak 2015, 19:38:13 »
Böyle ustalarımız başımızdan eksik olmasın, sağolsunlar.
+1 :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #24 : 25 Ocak 2015, 21:48:49 »
bitecek Hasan  >:D
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #25 : 25 Ocak 2015, 23:17:24 »
bitecek Hasan  >:D
Eyvallah abi. Biliyosun ki şaka yapıyorum ve elbette hepimiz biliyoruz ki bu işte ancak sabırla düzgün işler çıkarılıyor.
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

Eren

• **
  • 116
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #26 : 26 Ocak 2015, 09:31:49 »
gördüğüm kadarı ile ısıl işlem  biraz sorunlu ve herkesin ulaşamayacağı bir hizmet durumunda evde kendiniz yapmak isterseniz şöyle bir video buldum ufak bir fırın yapılabiliyor perlit denilen malzemeden ;

https://www.youtube.com/watch?v=uIRTcmR6sSk

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #27 : 26 Ocak 2015, 14:40:47 »
Taner abi ben profilleri biriktirip öyle göndereceğim. İyiki varsın abi.
Ünye

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #28 : 26 Ocak 2015, 15:17:37 »
Taner abi ben profilleri biriktirip öyle göndereceğim. İyiki varsın abi.
+1903
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

cenk

• *
  • 98
  • Meslek: dekorasyon
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #29 : 27 Ocak 2015, 00:06:39 »
ben burada yeniyim... hayatta az eski sayılırım tecrübelerime istinaden şunu derim gönül işide olsa astarı yüzünü geçmemeli konu başlığındaki gibi başka bi yer bulup alternatif düşüneleceğine bu işin ehli bu işe gönül vermiş ustaların fikri ile yürümeli bence artık site bir dernek formatına dönüşmeli belli aidatlar olmalı tedarikçiler ve imalatçılar site sayesinde sponsor almış gibi hissetmeli yeni gelenlere lama ışıl işlem belli fiyatlar çıkmalı burda 50 kişi 20 tl aidat verse 1000 tl yapar çok pratik bi hesap di mi :) benim düşüncem birlikten kuvvet doğar ...neden böyle diyorum zaten teknoloji ile yerini kaybeden bu zanaat gerçek değerini bulur teşfikle biraz..

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #30 : 27 Ocak 2015, 22:44:09 »
Taner Usta haklı  8)
+10000

serdar demçe

• *
  • 32
  • Meslek: ziraat mühendisi
  • Yer: ankara
« Yanıtla #31 : 04 Şubat 2015, 11:35:09 »
Taner usta ile yüz yüze tanışmasak da gerçekten fedakar ve hoş bir insan. Sagolasın Taner usta