Bıçak Sanatı - Forum

420 bıçaklık çelik

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: 420 bıçaklık çelik
« Yanıtla #140 : 30 Aralık 2010, 15:54:37 »
bu arada ısıl işleme vermiş olduğum bıcak ve satırı aldım 59 hrc olmuş
malzemede en ufak deforme ve yamulma yok bıcak olan zaten cok hafif yamuktu aynı duruyor gayet iyi kıra bilirmiyiz diye sordum cevap aynen şu
kaç ton pres uygulayacaksın  ;D
sıfır altı işlem yapılmadı
sıfır altı işlem de -160 dereceye düşürüyorlarmış böylelikle 65 hrc civarı oluyormuş dediklerine göre
1-3 kilo arası 15 tl ye yapıyorlar işlemi
Çok güzel haber Özgür, forumdaşlarımız için çok güzel bir alternatif bence, 15 ytl kiloya demek herhalde 5/6 bıçak filan 1 kilo anca gelir  :2up.  Sıfır altı işlem yapıyorlarsa fiyat kaç oluyormuş? Sıfır altı işlem sonunda öyle 6 HRC oynama olmaz Özgür, en fazla 1.5 - 2 HRC kadar oynar, o da 1040 derece ve üstünde östenizasyonda.

D2'nin kırılgan bir çelik olduğu bilinir, o kadar da abartılı kırılgan değildir. Ancak ince kestlerde ve aşırı darbe altında kırılganlığını gösterir, yoksa normal bıçak kullanımında böyle bir sorun yok. Prese gerek yok bu arada, sen bana yolla pressiz nasıl kırılır göstereyim  >:D

yanlış anlaşılmasın sıfır altı işlemle 65hrc olur dediler kendi yaptıkları işlem için 
benim bıcağa ben istedim 59-60 hrc yi

sonucta hepsi kırılacak levye olarak kulanmıyacağımıza göre sorun yok.
kırılmayacak olan varmı ki ?

benim tantoyla satır 2 kilo tuttu
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #141 : 30 Aralık 2010, 16:09:01 »
Oyy, katanalar 800-900 gram, süvari kılıçları 1 kilo civarı olur. Tanto 1 kilo satır bir kilo desek, demek ki acaip kalın bir plaka kullandın Özgür  ??? :o

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #142 : 30 Aralık 2010, 16:16:38 »
Oyy, katanalar 800-900 gram, süvari kılıçları 1 kilo civarı olur. Tanto 1 kilo satır bir kilo desek, demek ki acaip kalın bir plaka kullandın Özgür  ??? :o

ustad tanto 500gr anca satır 1500gr 
onların celikleri sanat eseri

« Yanıtla #143 : 31 Aralık 2010, 00:03:34 »
"benim tantoyla satır 2 kilo tuttu"
 ??? ???
valla merak ettim bunasıl bir tanto, ben o kadar malzeme koydum üzerine yine de katana 960 gr falan geliyordu sanırım. Özgür alamet birşey yapmışsın. ???

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #144 : 31 Aralık 2010, 08:24:49 »
pardonyahu  :D ben kağıda bakarak konuşmuşum (ısıl işlem kağıdında yazıyordu akşam tartım ) 1300gr satır
350gr tanto   :D pardo kusura bakmayın

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #145 : 31 Aralık 2010, 08:29:54 »
bu arada elimde bir bıcak var arka kısmını demirci biraz dömüştü bende iş olsun diye ekmek bıcağı formu vermişti
işte o devasa birşey oldu  sırt kalınlı 6-7mm  :D boy 30cm
ama bir türlü forma sokamadım.

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #146 : 31 Aralık 2010, 11:04:52 »
Bu arada AtomKarınca nın 420 bıçaklık çelik nedir, nasıldır, bıçak olur mu gibi konusu üzerinden devam eden ve araya konu ekleyip başlatılan satış konusu, bir ara başlayan ahşap emprenye yada stabilizasyon konusu yada  malzemeler konuları vs vs ayrı ayrı yeni konularda yeni başlıklar açılarak yapılsaydı diyorum.
hem sitede yapılan konu aramalarına basitlik olurdu,
hem de başka birisinin konusunun devamı üzerinden yeni konu açmak pek etik olmadı.

şu anda okuduğumuz 420 bıçaklık çelik başlığı neyi anlatmakta içeriği nedir söyleyebilen var mı ?
moderatörlerimizin belki de konuyu gerekli yerlerden bölüp 2 yada 3 farklı konu haline getirmeleri gerekiyor gibi bir durum doğdu.
« Son Düzenleme: 31 Aralık 2010, 11:27:19 Gönderen: mehmetşentürk »
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #147 : 31 Aralık 2010, 12:03:41 »
KONUYU BÖLDÜM

Stabilizasyon konusu burada:
http://www.bicaksanati.com/forum/malzeme-tedariki/ynt-420-bicaklik-celik/

-- Arkadaşlar konu içinde ikinci bir konuya dallanmayalım, çorba oluyor.
-- En azından aynı mesaj içinde ikinci konudan bahsetmek yerine bunu bir sonraki mesajda yapalım ki konuyu bölmek mümkün olabilsin..
-- Kişisel mesajla yapılabilecek iletişimi konu içinde yapmayalım.
« Son Düzenleme: 31 Aralık 2010, 12:17:03 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #148 : 31 Aralık 2010, 12:20:19 »
Eylem, stabilizasyonu ayırman iyi olmuş gerçekten, konunun ismini de değiştirmek lazım.

Konuların ve forumun işleyişiyle ilgili olarak, arkadaşların kaygıları yerinde. Bu yüzden yine aynı kaygılarla forumun işleyişi ile ilgili tartışmak için http://www.bicaksanati.com/forum/sorunlar/ kategorimize bir konu açıyorum. Bu dağılan konularımız hakkında orada tartışalım da bu konuyu iyice çorba etmeyelim  :)

Kipmen Sanat web sitesi