Bıçak Sanatı - Forum

420 bıçaklık çelik

Akın Özcan

• 203
  • Meslek: metalurji ve malzeme mühendisi
  • Yer: eskişehir
Ynt: 420 bıçaklık çelik
« Yanıtla #100 : 25 Aralık 2010, 22:27:12 »
Çok sağol Özgür abi :2up

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #101 : 25 Aralık 2010, 23:01:56 »
özgur benim siparişi lazerden sonraya mı bekletiyorsun?
durakan cığım lazer kesimi yapıldıktan sonra kesmek mantıklı tezgahlar büyük olduğundan belirli bir ölçünün altındaki malzeme sığmıyor  o nedenle önce lazer kesim sonrasında kalan parcanın gönderimi  ;D
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Atom Karinca

• 132
  • Hakan
  • Meslek: İşletme
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #102 : 25 Aralık 2010, 23:53:36 »
akşam internet bankacılığında bir sıkıntı çıktı havaleyi yapamadım ama hanım bankacı :)
43 TL havale Yapıldı.
Teşekkürler Özgür.

Umarım doğrudur, almazsan veya bir yanlışlık varsa söyle düzelteyim.
yahu hakancığım sen adresi vermedin ben bugun kargoladım Sefa beye Emre beye ve Akın beye
seninkinide hayırlısı ile pazartesi yollarım

Yahu haklısın hata bende payayı göndermekte sorun çıkınca adresi tamamen unuttum
özelden atıyorum.
Tekrar teşekkürler özgür.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #103 : 26 Aralık 2010, 00:20:19 »
rica ederim nedemek

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #104 : 27 Aralık 2010, 14:21:16 »
1,5 mm den 4 plaka kaldı
göndermediğimn arkadaş varmı ?

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #105 : 27 Aralık 2010, 14:56:45 »
ben aklındayım değil mi:) 2 olur demiştik ;)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #106 : 27 Aralık 2010, 17:03:08 »
2 de olur 3 de istersen seninkini böldürmeden veririm nasıl olsa ben getirecem  ;)

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #107 : 27 Aralık 2010, 23:35:14 »
ben halen beklemekteyim...

« Yanıtla #108 : 27 Aralık 2010, 23:40:05 »
Benim malzemem geldi, Özgür teşekkür ederim, yorduk seni.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #109 : 27 Aralık 2010, 23:48:40 »
nedemek hocam bilakis hoşuma gitti
hadelenmiş olduğu için rengi siyah
umarım hoşuna gitmiştir
saygılar

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #110 : 28 Aralık 2010, 00:05:59 »
[
« Son Düzenleme: 28 Aralık 2010, 00:18:15 Gönderen: Soytürk Dönmez »

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #111 : 28 Aralık 2010, 00:18:49 »
kafayı 100 liraya kestirdim tanesi 50tl ye geldi neden yalan söyliyeyim mal ortada sor soruştur öğren ondan sonra yorum yap.
kimsenin kimseye ayırtığı birşey yok esasen almıyacaknız almayın ben esnaf değilim işlerimin arasında yardımcı olmaya calışıyorum yerim belli yurdum belli
herşeyin maliyeti belli alabiliyorsanız siz alın bende sizden alayım.
ben bu güne kadar 6 plaka sac  aldım ve herkese yollamaya calıştım. servis yetkilisi olarak calışıyorum arada aldığım ölçülerde hata olabilir
bu bir hatadır eğer esnaf olsaydım kesin söylerdim değilmi. ve düzelltim
kesin bilmeden yorum yapmak size yakışmıyor.
isteyen geri göndersin malzemelerini
300-500 liraya üçkağıtcı muamelis göremem kusura bakmayın.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #112 : 28 Aralık 2010, 00:27:40 »
kafayı 100 liraya kestirdim tanesi 50tl ye geldi neden yalan söyliyeyim mal ortada sor soruştur öğren ondan sonra yorum yap.
kimsenin kimseye ayırtığı birşey yok esasen almıyacaknız almayın ben esnaf değilim işlerimin arasında yardımcı olmaya calışıyorum yerim belli yurdum belli
ben bu güne kadar 6 plaka sac  aldım ve herkese yollamaya calıştım. servis yetkilisi olarak calışıyorum arada aldığım ölçülerde hata olabilir
KİMSEYE ÜÇKAĞITÇI MUAMELESİ YAPMADIM SADECE RAHATSIZLIĞIMI DİLE GETİRDİM, KONUŞMALARINIZ ESNAF AĞZI GİBİ BUDA HOŞUMA GİTMEDİ, ONU BEKLİRTTİM.

« Yanıtla #113 : 28 Aralık 2010, 00:29:53 »
nedemek hocam bilakis hoşuma gitti
hadelenmiş olduğu için rengi siyah
umarım hoşuna gitmiştir
saygılar
valla akşam aldım kargodan, arabada duruyor. Sabah bakacağım artık ;)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #114 : 28 Aralık 2010, 00:37:11 »
KİMSEYE ÜÇKAĞITÇI MUAMELESİ YAPMADIM SADECE RAHATSIZLIĞIMI DİLE GETİRDİM, KONUŞMALARINIZ ESNAF AĞZI GİBİ BUDA HOŞUMA GİTMEDİ, ONU BEKLİRTTİM.

yorum yapmak bile istemiyorum
esnaf olan sizsiniz ben işçiyim saygılar
« Son Düzenleme: 28 Aralık 2010, 00:40:19 Gönderen: ozgurozdemir »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #115 : 28 Aralık 2010, 00:56:17 »
Hımm bir yanlış anlaşılma gibi bişey oldu sanırım, orjinal yazılar silindiğinden anlayamadım, bu yüzden yorum yapamayacağım. Ancak çeliğin çıplak maliyetinden daha yüksek ise son fiyatlar bu da çok normaldir, sonuçta Özgürün yaptığı bir hizmettir, malzemeyi almanın, kestirmenin, taşımanın, harcanan zamanın, organizasyonun belli bir beledi olmalıdır, bu doğaldır. Ancak Soytürk'ün ne söylediğini bilemiyorum, Özgür'ün de neye kızdığını bu nedenle kestiremiyorum tam olarak. Umarım tatlıya bağlanır arkadaşlar, hepimiz aynı yolun yolcusuyuz, bu yolda birileri hizmet ederken bunun karşılığını hizmetine yansıtıyorsa bu doğaldır, çok pahalı ise başka çözümler araştırılır ancak birisinin yaptığı iş ahlaksız olmadığı sürece fiyatları yüzünden birisini kötülemek hoş olmaz. Sadece pahalı olduğunu düşünür geçersiniz. Bu bir sektör sonuçta, birileri bişeyler yapacaklar, hizmet yapacaklar, bunları kimse zararına yapmaz, yapmamalı zaten...

Kipmen Sanat web sitesi

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #116 : 28 Aralık 2010, 01:03:07 »
d2 çeliğinin plaka halindeki satışları tedarikçi tedarikçi değişmektedir kaldıki piyasada olmadığından fiyatları yukarda tutmaktadırlar ck 67 d2 ile aynı platformda değildir.burdan tekrar söylüyorum eğer içinde şüphe olan arkadaşlarımız var ise çelikleri bana geri gönderebilirler paralarını iade etmeye hazırım.
başka arkadaşlar alsınlar ben onlardan temin yoluna acığım.
saygılar.
bin kere düşünüp bir kere konuşmak herzaman en hayırlısıdır.

« Yanıtla #117 : 28 Aralık 2010, 01:05:23 »
Arkadaşlar, bu malzeme alıp paylaşma işi biraz netameli bir iştir. Aslına bakarsanız içine paranın girdiği her işte biraz psikolojik endişe vardır. Kimseye ukalalık yapma gibi bir şey haddim değil, ama söylemek istediğim bir iki şey var.
Geçtiğimiz günlerde Gaziantepte bir firmadan K100 çelik getirttim, arkadaşlarımdan bazıları kendileri içinde istediler, ben onlara fiyatını söyledim herkes kabul etti sorun yok, para havale yapmadan önce bir de kdv eklendi üzerine, malzeme geldiğinde epeycede bir kargo parası bindi vs vs son durum 1000x50x6 mm K100 25 TL ye maloldu. Kimse itiraz etmedi aldı. Bu sürekli birarada olmamızdan kaynaklı güvene dayalı bir iletişimin doğal sonucudur. Sanal ortamlarda kişiler birbirini görmeden, tanımadan alışveriş yapıyor, ne yaparsanız yapın işin içine güveni sokmayınca ( bunu alan için de satan için de söylemek isterim) doğal olarak kuşkular da beraberinde geliyor.
Özgür özveriyle bir malzeme paylaşımı yapmaya çalıştı, kimi arkadaşların ölçüyle ilgili kafaları karıştı ( buna bende dahilim) ama sonradan Özgüre hak verdim, bir sürü ölçü ve fiyat içerisinde yanlışlık olması gayet sıradan bir durum, her zaman olabilir. Son olarak malzemeyi alıp almamak her zaman için alıcıya kalmış bir durumdur, alıcının her zaman malzemeyi almaktan vazgeçme şansı vardır ancak bu tür emek gerektiren paylaşımlarda işin içine elini sokan bir arkadaşıda suçlamak kusura bakmayın ama çok yerli yerinde bir davranış değildir bana göre. Üstelik malzemeyi almaktan vazgeçtiğimiz her durum arkadaşın elinde belki de hiç kullanamayacağı bir stok oluşturacak, ve bunun parasıda cebinden çıkacak. işin bu yönünü hiç saymıyorum bile. Ben bu tür durumlarda işle uğraşan arkadaşın üzerine bir miktarda kar koyup ( en azından masraflarını karşılamak için) fiyatlandırmasını hiç de yadırgamıyorum, gayet doğal ve bu konuda böyle bir durum olduğunu da sanmıyorum ( varsa söylenmesi taraftarıyım o ayrı)
Lütfen biraz daha yapıcı ve objektif olmaya çalışalım,ve empati yapalım böylesi sanırım hepimiz için daha iyi olacak.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #118 : 28 Aralık 2010, 01:13:46 »
teşekür ederim hocam sağolasın

herkese iyi akşamlar
ben hakkımı helal ediyorum arkadaşlara 

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #119 : 28 Aralık 2010, 09:34:50 »
teşekür ederim hocam sağolasın

herkese iyi akşamlar
ben hakkımı helal ediyorum arkadaşlara
Aranıza katılalı çok bişey olmadı. İlk göze çarpan şey üyesi olduğum diğer gruplarda olmayan karşılıksız paylaşım ve yardımlaşmaya hayran oldum. Benim gibi sadece hobi amaçlı bu işlerle ilgilenenler, ne nereden bulunur, alınır  bilse bile yaşadığı şehir nedeniyle imkanı olmayanlar için bu tür şeyler bulunmaz bir nimettir diye düşünüyorum. Vesile olanların, emeği geçenlerin hepsine şu ana kadar birşey almasam da teşekkürler. Umarım bu gelip geçer de  malzeme tedariki ile ilgili bu yardımlaşmalar devam eder. Çünkü yapılacak daha çok iş var. Eğeden bıçak yapmakta bir yere kadar. ;)
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN