Çok güzel olmuş, neredeyse bitmiş ve taşlama gerçekten güzel olmuş
Benmi yanlış anladım bilbıçağaa malzeme hava çeliği değil.
Teşekkürler Hocam.. Sizlerin öğretileri sayesinde birşeyler yapmaya çalışıyoruz işte.. 
Hocam elbette siz daha iyi bilirsiniz de, elimdeki elmas tepsi diye tabir edilen marangozların kullandığı dişlerinde karbür uç kaynatılmış testere..
Daha önceki çalışmamda da fark ettim.. Bu çeliği kızdırıp bir kenara bırakınca yumuşamak yerine sertleşiyor.. O yüzden hava çeliği diye anladım.. Bu malzeme ile yaptığım ilk bıçağa yanık motor yağında su vermiştim ve su kabarcığı gibi desenler oluşmuştu hatırlarsanız (avatarımdaki resimde görünen bıçak).. Hatta tane büyümesi olup olmadığı konusu geçmişti..
Şimdi Hocam bu çelik hava çeliği değilse nedir? Suyunu nasıl vermeliyim? Aydınlatırsanız sevinirim..
Konuyu hatırlıyorum ama uzaktan çeliği de tahmin etmek imkansız
Yinede şöyle düşünüyorum, uçlarına sert maden ( karbür) lehimlenen bir testereyi HSS malzemeden yapacaklarını hiç sanmıyorum. Kıvılcımlarına bakmak lazım.
Hocam sayenizde HSS ler hakkında epey bilgi sahibi oldum..

bu malzeme hss değil bundan eminim.. Ancak ne olduğu konusunda eğer bir bilgimiz yoksa, elimdeki diğer parçalarla denemeler yapsam diyorum..
Bu denemeler; suda, yağda ve iki soğuk metalin arasında soğuk hava üfleyerek olsa ve hangisinden iyi sonuç alırsam onu uygulasam.. Bu uç su verme metodunun dışında bana önere bileceğiniz başka metot varmıdır?
Veya elimize geçen çeliğin üç aşağı-beş yukarı cinsini anlamanın kolay bir yolu varmıdır?