Çapı geniş profil kesim testeresiyse HSS değildir, ben epeyce kullandım bu malzemeden. Mangalda su verilebilir, soğutma sıvısı olarak yağ kullanılmalı, en iyi sertlik 870 derecede elde ediliyor. Çok da güzel bir malzeme.
Alıntı yapılan: sefaçabuk - 21 Ocak 2015, 15:24:39Çapı geniş profil kesim testeresiyse HSS değildir, ben epeyce kullandım bu malzemeden. Mangalda su verilebilir, soğutma sıvısı olarak yağ kullanılmalı, en iyi sertlik 870 derecede elde ediliyor. Çok da güzel bir malzeme.Evet evet Sefa ustam tam dediğiniz gibi. Çaplı olanından. Daha önce forumda kullanan ustalarımız oldu hatırlıyorum. Ama su nasıl verilir onu hatırlayamadım. Bende iyi bir malzeme olduğunu duymuştım. Sonuca bakacaz.
Alıntı yapılan: Volkan - 21 Ocak 2015, 17:00:48Alıntı yapılan: sefaçabuk - 21 Ocak 2015, 15:24:39Çapı geniş profil kesim testeresiyse HSS değildir, ben epeyce kullandım bu malzemeden. Mangalda su verilebilir, soğutma sıvısı olarak yağ kullanılmalı, en iyi sertlik 870 derecede elde ediliyor. Çok da güzel bir malzeme.Evet evet Sefa ustam tam dediğiniz gibi. Çaplı olanından. Daha önce forumda kullanan ustalarımız oldu hatırlıyorum. Ama su nasıl verilir onu hatırlayamadım. Bende iyi bir malzeme olduğunu duymuştım. Sonuca bakacaz.Bu çeliğin model kodu hakkında bilginiz varmı abi ??
Demir kesen daire testereler matkapla delinebilir, menevişlemesi yüksek tutuluyor genellikle. Genellikle üzerlerinde krom vanadyum yazar. Gerçekten de çok iyi sertleşme özelliğine sahip çelikler, su verme sonrası sertlikleri 64 HRC civarında çıkabiliyor. Bulabilirsen dene, memnun kalırsın eminim.
Volkan arkadaşımız işlemi nasıl ve neyle yaptı yazsaydı daha iyi anlamış olacaktık aslında.Mesela bant zımparada sorun olmaz,ama eğeyle çalışanlar için anlaşılması lazım bir konu.