Bıçak Sanatı - Forum

bıçak sapı sarma

turalpcan

• *
  • 1
  • Meslek: asker
  • Yer: istanbul
bıçak sapı sarma
« : 19 Aralık 2010, 02:21:06 »
merhaba yeni üye oldum site çok hoşuma gitti askerim ve sürekli bıçak kullanıyorum çok fazla bıçağım var geçenlerde yeni bir tane aldım sapı iple sarılıyor bildiğiniz güzel teknikleri benimle palşırsanız çok sevinirim

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: bıçak sapı sarma
« Yanıtla #1 : 19 Aralık 2010, 13:26:21 »
Aslında farklı sarma tiplerinin sizin için uygunluğuna bakmak gerek. Kimi sarma yönteminde ipi söküp başka bir amaçla kullanmak için zaman harcamak gerekiyor. Tabii bu işin kolaylığı ve aydınlatma ve itinanın sizin için o an lüks olup olmaması da birer kriter.

Eğer koşullar sakat ise en kolayı makaraya sarar gibi sarmak. Buna karşılık koşullar daha rahat ise iplerin birbiri üstünden altından geçtiği, düğümleri olan sarma yöntemleri de tercih edilebilir. Basit sarma yönteminde sapın aldığı şekil fazla kullanışlı olmaz. Ancak öteki usullerde sap daha fazla etli, elden kaymaya daha az meyilli bir hale gelir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #2 : 19 Aralık 2010, 14:35:18 »
turan tactical arkadasimiz bu konuda bir baslik acmis ve yetrince bilgi ve link vermisti, konu basligini su an hatirlamadigimdan kendisinden yardim almaniz sanirim en dogru adim olacaktir
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

oğuzhan okudan

• 59
  • Meslek: orman bölge şefi
  • Yer: antalya
« Yanıtla #3 : 07 Ocak 2011, 10:40:18 »
motorlu testere palasından yaptığım palanın sapını  tamamen kendir halat sararak yaptım üzerini parke verniği kapladım iç kısmında silikonumsu yumuşak bir yapıştırıcı var.halatı sararken bikaçturda bir japonla sabitledim ,halatın arasına ince kendir ip geçtim .
  ele oturuşu çok güzel. hem çok sert değil hemde kaymıyor .ileride bir tane daha  halat kabze yapmayı düşünüyorum onu sararken   polyeyter reçine kulanmayı deneyeceğim.

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #4 : 07 Ocak 2011, 12:26:55 »
motorlu testere palasından yaptığım palanın sapını  tamamen kendir halat sararak yaptım üzerini parke verniği kapladım iç kısmında silikonumsu yumuşak bir yapıştırıcı var.halatı sararken bikaçturda bir japonla sabitledim ,halatın arasına ince kendir ip geçtim .
  ele oturuşu çok güzel. hem çok sert değil hemde kaymıyor .ileride bir tane daha  halat kabze yapmayı düşünüyorum onu sararken   polyeyter reçine kulanmayı deneyeceğim.

çok güzel gözüküyor, ellerinize sağlık,

böyle sarım bitince epoksiye daldırıp çıkarıp kurutsak nasıl bişey elde ederiz acaba  8)
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''