Aslında belirttiğim gibi bıçağın son haline ben seve seve razıydım. Sapa paraşüt ipi, avatardan anlaşılacağı gibi elimde hazırda var, sararak dahi kullanabilirdim. Zaten resimlerden görüleceği gibi, sap kısmına delik açma girişimlerim, elimde güçlü bir matkap (sütun değil) olmasına rağmen başarısız oldu. Koyduğum mangal resminin tam kor olmadığının farkındayım, ama sonra sarı/kırmızı kor haline getirdim ateşi ve yaklaşık 40 dk. kadar ateşte kaldı. Burada mangalı hava ile desteklemediğim için, eğeyi tam olarak yumuşatamamış olduğum hissine kapıldım. Bilmiyorum, böyle bir şey var mı? Ustalarımızın yorumlarına mazhar olursak öğrenebiliriz.
Devam edelim,
Delikleri delemediğim için hayal kırıklığı olsa da yılmadan devam etmeye karar verdim. Sonuçta hedefim belli.
Namlu kısmından fazlasıyla memnun olan bir vatandaş olarak (ustalarım cahilliğime verirler inşallah) sapa döndüm yüzümü. Sapın dümdüz eğe formunda olması beni rahatsız etti. Bir bıçaktan alınacak dersler bu kadar olamazdı. Sapı değiştirmeye karar verdim. Aslında bu değişiklik kararının, en baştan tam olarak profil nasıl olacak, ağız nasıl açılacak, sapı nasıl olacak konularını belirlemediğim için yaşadığım gelgitler olduğunun farkındaydım, ama amacım tecrübe kazanmak olduğuna göre devam edebilirdim. Bizim eğitim anlayışımızda, hedefe ulaşma noktası biraz farklıdır. Hedefe ulaşmak, imha etmek yetmez, hedefi yerin dibine çakarcasına, moleküllerine ayırırcasına taarruz etmek, en ufak bir izi kalmayacak şekilde yeryüzünden silmek gibi bir (belki) saplantımız vardır.
Uzatmayayım, sapı aşağıda görülen şekilde değiştirmeye karar verdim.