Bıçak Sanatı - Forum

AVM de stand açmak isteyen var mı?

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
AVM de stand açmak isteyen var mı?
« : 17 Ocak 2015, 19:36:12 »

AVM yasasında kaybolmaya yüz tutmuş sanatlara toplam alanın binde ikisi ayrılacak ve rayicin dörtte biri ücrete kira ile verilecek denmiş. Kaybolmaya yüz tutmuş sanat nedir, rayicin doğruluğunu kim belirleyecek orasını bilmiyorum ama kulağa hoş geliyor.

http://www.gtb.gov.tr/haberler/avm-tasarisi-komisyondan-gecti
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
Ynt: AVM de stand açmak isteyen var mı?
« Yanıtla #1 : 17 Ocak 2015, 20:52:09 »
Ustam;

Bizim yapacağımız iş müşterinin gözü önünde döverek yapılmazsa AVM lerde tutmaz diye düşünüyorum Bu sebeple de bize AVM lerin ancak bodrum katlarını verirler. Buda ülkemizde bu sanata bakış açısını gösterir. Nacizane fikrim...
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #2 : 17 Ocak 2015, 21:27:30 »
Halıcının dükkanda halı dokumasına gerek olmadığı gibi, dövmeyi de yapmaya gerek yok. Showroom yapılır ve el işçiliği ile yapılmış işler satıla bilinir. Ayrıca tanıtımlar için yurt dışında adamlar partiler düzenliyorlar. Gelen insanların önünde dövme bıçak yapıyorlar. Gelenler içeceklerini içerken bir yandan da yapılan işi seyrediyorlar. Aslında yapmaya niyetlendikten sonra yapacak çok şey var.

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
« Yanıtla #3 : 17 Ocak 2015, 21:48:41 »
Ayrıca tanıtımlar için yurt dışında adamlar partiler düzenliyorlar. Gelen insanların önünde dövme bıçak yapıyorlar. Gelenler içeceklerini içerken bir yandan da yapılan işi seyrediyorlar.

Salim abi,

Bende tam olarak bundan bahsetmiştim.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #4 : 17 Ocak 2015, 21:59:08 »
Bu el sanatlarının gelişimi için çok iyi bir haber aslında.Nihayet birileri de durumu farkedip düğmeye basacak demekki.Umarım icraate de dökülür.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #5 : 17 Ocak 2015, 22:20:40 »
Tabi ele yüze bulaştırılmaz ise. Birileri bunu yine kullanır. Çin el sanatlarını getirirler AVM lerde satarlar.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #6 : 17 Ocak 2015, 22:31:36 »
O yüzden devlet denetimlerini sıklaştırıp ithalata da sıkı tedbirler getirecek.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #7 : 18 Ocak 2015, 02:01:14 »
Doha'daki Souk Vaqif'ta geleneksel kılıç, bıçak vb. satan bir mekan vardı. Doha'da şehrin yeni merkezindeki, Carrefour'u da barındıran AVM'de şahsen böyle bir dükkanı görmek istemezdim.

Böyle bir dükkanı bir berdestende görmek hoşuma gider. Sonuçta kendi doğasında. AVM'de ise çok yapay kalıyor.

Bir aslanı Afrika'da kendi doğasında görmek güzel ama aslanın hayvanat bahçesindeki kafeslerin arasında durmasını benimseyemiyorum.

Yani şahsen o topa girmezdim.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
  • Meslek: memur
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #8 : 18 Ocak 2015, 02:44:08 »
Bu işi geçim kaynağı haline getirmiş ustalarımız için bir fırsat bence..
Ayrıca AVM lerin içinde bir bölümün berdestana dönüştürülmesi olmayacak iş değil.. Kıyıda, köşede kendi kabuğunda sanatını devam ettirmeye çalışan nice değerli ustalarımız, insanlarımız var.. Madem günümüzde AVM ler cazibe merkezi haline geldi, o merkezlerde bu tür sanatların yerini alması gerektiği fikrindeyim..
O mekanlarda tam manasıyla çelik dövüp, bant zımpara makinası çalıştırılamasada, sanatın tanıtımını, ürünün yapım aşamalarını gösterir bir vedeo film oynatılır kapısına konan bir ekranla.. hem bundan iyi reklam ve tanıtım mı olur?
"Maksatların anası sabırdır"

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
« Yanıtla #9 : 18 Ocak 2015, 04:17:21 »
O mekanlarda tam manasıyla çelik dövüp, bant zımpara makinası çalıştırılamasada, sanatın tanıtımını, ürünün yapım aşamalarını gösterir bir vedeo film oynatılır kapısına konan bir ekranla.. hem bundan iyi reklam ve tanıtım mı olur?

çok sönük kalır kanısındayım :-\

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #10 : 18 Ocak 2015, 06:58:25 »
Girerken manyetik kapidan gecip hatta cantanizi x ray ile tarayip sizi aldiklari mekanda her nevi bicak satmak... zaten orneklerini de hediyelik esya pipo falan satan yerlerde goruruz. Neden adami ararlarki o zaman. Git Esse de kocaman ahci bicaklari dururken. Acaba sadece silah mi ariyorlar?

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #11 : 18 Ocak 2015, 07:35:16 »
Girerken manyetik kapidan gecip hatta cantanizi x ray ile tarayip sizi aldiklari mekanda her nevi bicak satmak... zaten orneklerini de hediyelik esya pipo falan satan yerlerde goruruz. Neden adami ararlarki o zaman. Git Esse de kocaman ahci bicaklari dururken. Acaba sadece silah mi ariyorlar?
[/quote
]Aslında pek birşey  aramiyorlar. Cihaz itfaiye sireni gibi ötse bile birsey demiyorlar.
Maksat yapmış gibi görünmek.
Çünkü sorduklari zaman kötü tepki alıyorlar.
Yetki konusu ayrıca bir muamma.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #12 : 18 Ocak 2015, 07:48:09 »
Doha'daki Souk Vaqif'ta geleneksel kılıç, bıçak vb. satan bir mekan vardı. Doha'da şehrin yeni merkezindeki, Carrefour'u da barındıran AVM'de şahsen böyle bir dükkanı görmek istemezdim.

Böyle bir dükkanı bir berdestende görmek hoşuma gider. Sonuçta kendi doğasında. AVM'de ise çok yapay kalıyor.

Bir aslanı Afrika'da kendi doğasında görmek güzel ama aslanın hayvanat bahçesindeki kafeslerin arasında durmasını benimseyemiyorum.

Yani şahsen o topa girmezdim.

Viaport un mimarisi değişik, içinde bedesten diye bir bölüm var. İstanbul içinde de, İstanbul - Ankara, İstanbul- İzmir  yolu üzerindeki avm benzeri yerlerde de  camlı yüksek bina harici mimariler mevcut.

Bedeste gelince bedesten pek kalmadı hocam, olanın da albenisi kalmamış gibi. Tekirdağ daki bedesteni düşünüyorum, Rüstem paşa camii yahut orta cami ile beraber yapılmıştır tahminim. Etrafını yıkıp açtılar, bina ortaya çıktı. Kendi devri için belki büyüktü ama şimdi bakınca el kadar yer, pek dikkat çekmiyor. Edirne dekini unutmuşum, çok zaman oldu biraz daha büyüktü sanırım.

Koç sanayi müzesinde olur bak. Orada bu tip işlerin nasıl yapıldığını gösteren dikkan şeklinde sergi alanları vardı.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Murat AKIN

• 619
  • Meslek: Emekli teknik öğretmen
  • Yer: Tekirdağ
« Yanıtla #13 : 18 Ocak 2015, 12:39:17 »
Sayın a.yüce:

Edirnede bedesten biraz büyük, içindeki iş yerlerinde genelde bölgesl ürünlar var.

Tekirdağdaki bir kaç dükkanlık yer ilgisiz iş yerleri var.