Bıçak Sanatı - Forum

ağız açıklığı tam olarak neye deniyor

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
ağız açıklığı tam olarak neye deniyor
« : 15 Ocak 2015, 01:26:15 »
ara ara duyuyorum ağzı açıkmı diye...
acaba bu tam olarak nedir...
1-mesela bıçak profil haldeyken yani yanları önü arkası dikdörtgen iken,sırttan ağıza doğru v harfi gibi daralması incelmesinemi deniyor
2-yoksa sırttan ağıza doğru incelen bıçağın,ağız kısmının keskin olmasınamı deniyor..

eğer ağız kısmının keskin olmasına,ağız açıklığı deniyorsa,o zaman köreltilirse yani kesmesse o zaman ağzı açık denemez...
ama sırttan ağıza doğru incelmesine,ağız açıklığı deniyorsa..o halde köreltilse kesmese bile,ağzı açık denebilir

belki çoğu kişi buna takılmaz ama bazı yasalarda ağız açık olmucak falan denirse hangi durumu kapsıyor onun için sorayım dedim...bide sanırım ağız kısmı kesmese bile,uç kısmının sivri yapısıda sorun çıkarabilir

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
Ynt: ağız açıklığı tam olarak neye deniyor
« Yanıtla #1 : 15 Ocak 2015, 07:16:53 »
Ağız açmak, bitmiş formu tamamlanmış ama henuz bilenmemiş, ağızı kesmeyen bir bıçağı bileyerek kesici hale getirmeyi tarifleyen  bir terim.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

FATİH OUTDOOR TEAM

• 373
  • Meslek: Pas bizim işimiz.KTL
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #2 : 15 Ocak 2015, 07:35:58 »
Merhaba,
Yasalarda yurt dışından Türkiye'ye getirilecek bıçakların ağzının açık olmasıyla ilgili diye biliyorum. Ağzı açık yani keskin olmayacak istenirse son müsteri tarafından ağzı açılıp keskinleştirilecek. Benim bildiğim budur.

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #3 : 15 Ocak 2015, 09:12:15 »
eğer ağız kısmının keskin olmasına,ağız açıklığı deniyorsa,o zaman köreltilirse yani kesmesse o zaman ağzı açık denemez...
ama sırttan ağıza doğru incelmesine,ağız açıklığı deniyorsa..o halde köreltilse kesmese bile,ağzı açık denebilir

belki çoğu kişi buna takılmaz ama bazı yasalarda ağız açık olmucak falan denirse hangi durumu kapsıyor onun için sorayım dedim...bide sanırım ağız kısmı kesmese bile,uç kısmının sivri yapısıda sorun çıkarabilir

Daha önce uzmanlar paylaşmıştı.
Yasalara göre kesici ağızla ilgili net bir terim yok ama bilirkişiler 1 mm den daha ince olan kesici ağıza "ağzı açık" raporu veriyor.

Kaynak: www.tabancatufek.com
Okinawian

merttt9

• 1419
« Yanıtla #4 : 15 Ocak 2015, 12:21:11 »
anladım
o halde profil haldeki bıçağın,sırttan ağza doğru üçgen şeklinde daralmasına kesinlikle denilmiyor
ağız kısmının keskin olup olmamasıyla alakalı durum

o halde demekki gümrükten çin malı ürünleri geçiren kişiler ağız kapalı olarak süs eşyası gibi geçirip trde biliyor olabilirler,bu ihtimal var

bunu sordum çünkü kafam karışmıştı bazı dükkanlarda katanalara bakıyorum çeliklerini inceliyorum,çeliği demiri geçtim,bildiğin yumuşak demir parçası yapmışlar,esneyen türden
ve profille aynı yani sırt kısmı nasıl ise ağız kısmıda aynı...sırt ile ağız kısmı neresi belli değil...o derece üstü altı yanı tamamen dikdörtgen oluyor...acaba dedimki bu ağız kapalı olma durumu bumudur...yani sırtı ve ağzı aynı kalınlıkta ve tamamen dikdörtgenmidir diye düşünmüştüm

teşekkür herkese  :2up

merttt9

• 1419
« Yanıtla #5 : 15 Ocak 2015, 21:15:12 »
aklıma gelmişken,o halde italian stiletto işportada satılanlar
koleksiyon amaçlı alınarak,ağız köreltilerek yani ağız kapatılarak,koleksiyon için saklanabilir sanırım  8)