Bıçak Sanatı - Forum

demirden çeliğe bir bıçak

omer.efe

• 398
  • Meslek: dreamer
  • Yer: Mersin
Ynt: demirden çeliğe bir bıçak
« Yanıtla #20 : 15 Ocak 2015, 08:55:53 »
sizler sayesinde, her an yeni bir şeyler öğreniyoruz..
elinize sağlık..
içeriğini anlamaya çalışıyorum.. ama şekil itibariyle çok şık görünüyor..

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #21 : 15 Ocak 2015, 08:59:01 »
sizler sayesinde, her an yeni bir şeyler öğreniyoruz..
elinize sağlık..
içeriğini anlamaya çalışıyorum.. ama şekil itibariyle çok şık görünüyor..

ömer bey içerik karbon ve demir :)

teşekkürler
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
« Yanıtla #22 : 15 Ocak 2015, 09:08:48 »
Ustam ellerine sağlık. Harika bir işlem sonucu harika bir bıçak olmuş. Test sonuçlarını merakla bekliyorum.
Okinawian

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #23 : 15 Ocak 2015, 09:22:25 »
Ustam ellerine sağlık. Harika bir işlem sonucu harika bir bıçak olmuş. Test sonuçlarını merakla bekliyorum.

testi kulanan yapsın okadar uğraştıktan sonra acımasızca kullanamam baltamı bu  ;) zaten diğerini kırdık tane yapısı v.s gayet iyi idi

teşekkürler

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #24 : 15 Ocak 2015, 09:40:44 »
Özgür eline sağlık çok güzel bir çalışma olmuş. :2up
Hazır lamadan işlere lafım yok ama bu tip içerisinde farklı tekniklerin denendiği işler her zaman daha çok ilgimi çekmiştir. Bu uygulama bildiğimiz bir teknik ama uygulamak ve yapmak gerçekten koşullara bağlı olarak sıkıntılı, sen iyi başarmışsın, yapacağını söylüyordun ama 1,4 karbon çok yüksek bir değer bu kadarını beklemiyordum açıkçası.  :2up

Hazır çelik almanın yanında birazda bu tip farklı tekniklerle uğraşmak gelişim açısından çok çok önemli, biz sıralamaya giremesekte bak araştırmacı bıçakçılık ödülünü de aldın, devamını bekliyoruz  ;)

HALİL İBRAHİM

• 264
  • Meslek: Metalurji Malzeme
  • Yer: HATAY
« Yanıtla #25 : 15 Ocak 2015, 09:52:31 »
Eline sağlık Özgür ustam, bıçağın şekli ve şemalinden çok işin tekniği,emeği, yapılan çalışma daha baskın olmuş.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #26 : 15 Ocak 2015, 10:11:13 »
Hazır lamadan işlere lafım yok ama bu tip içerisinde farklı tekniklerin denendiği işler her zaman daha çok ilgimi çekmiştir. Bu uygulama bildiğimiz bir teknik ama uygulamak ve yapmak gerçekten koşullara bağlı olarak sıkıntılı, sen iyi başarmışsın, yapacağını söylüyordun ama 1,4 karbon çok yüksek bir değer bu kadarını beklemiyordum açıkçası.  :2up

Hazır çelik almanın yanında birazda bu tip farklı tekniklerle uğraşmak gelişim açısından çok çok önemli, biz sıralamaya giremesekte bak araştırmacı bıçakçılık ödülünü de aldın, devamını bekliyoruz  ;)

teşekür ederim gökhan usta  :2up :2up :2up :2up
daha kapıda pota çeliği var biliyorsun bakalım ilk yumurtayı yumurtuya bilecekmiyiz hayırlısı ile başarırsak cok iyi olacak

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #27 : 15 Ocak 2015, 10:12:14 »
Özgür abi çok güzel olmuş benim gibi acemiler için feza ya cikmak gibi birşey senin yaptiklarin
Tekrar tebrik ederim ellerin dert gormesin. Valla utaniyom senin yaptiklarinin yaninda benimki tirnak cakisi gibi kaldi

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #28 : 15 Ocak 2015, 10:12:41 »
Eline sağlık Özgür ustam, bıçağın şekli ve şemalinden çok işin tekniği,emeği, yapılan çalışma daha baskın olmuş.

teşekkürler halil bey
gerçektende uzun bir süreç ve sonuç harika bu ara olmaz ama ilerliyen zamanda başka işler yapğarız inşallah

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #29 : 15 Ocak 2015, 10:13:27 »
Özgür abi çok güzel olmuş benim gibi acemiler için feza ya cikmak gibi birşey senin yaptiklarin
Tekrar tebrik ederim ellerin dert gormesin. Valla utaniyom senin yaptiklarinin yaninda benimki tirnak cakisi gibi kaldi

estafurulllah belli bir zaman sonra siler daha iyilerini yapacaksınız hayırlısı ile

gokhand

• 1137
  • Meslek: Dış Ticaret
  • Yer: ankara
« Yanıtla #30 : 15 Ocak 2015, 10:53:03 »
elinize sağlık, nitrojen çeliği dövmekten sonra forumda son bir yıldır ilgimi çeken ikinci çalışma. Zaten Gökhan Bakla kolay kolayda yorum yapmıyordu buradanda anlaşılabilir. Keşke üretim aşamalarının da detaylı fotoğrafları olsa. Bu arada odun kömürü ile bir ocakta Karbon emdirme mümkünmüdür?  Döğme çelik efsanelerinde istemsiz ve bilgi harici Karbon Emme olayının etkisi varmıddır. Selamlar iyi çalışmalar

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #31 : 15 Ocak 2015, 11:04:42 »
elinize sağlık, nitrojen çeliği dövmekten sonra forumda son bir yıldır ilgimi çeken ikinci çalışma. Zaten Gökhan Bakla kolay kolayda yorum yapmıyordu buradanda anlaşılabilir. Keşke üretim aşamalarının da detaylı fotoğrafları olsa. Bu arada odun kömürü ile bir ocakta Karbon emdirme mümkünmüdür?  Döğme çelik efsanelerinde istemsiz ve bilgi harici Karbon Emme olayının etkisi varmıddır. Selamlar iyi çalışmalar

çelik dövülürken bir miktar karbon kaybı olur  emme olayı olmaz nedeni ortamda oluşan oksidasyon +sıcaklık, karbon emilimini kömür ocağında veya sobada veya fırın içerisinde yapabilirsiniz toz halindeki odun kömürünü veya saf karbonu bir tarafı kapalı kutu profilin içerisine dökünüz içerisine demir lamayı koyunuz  açık olan kısmı kopmle kaynakla kapatıp sobaya atın veya kalorifer kazanın içerisine :) orda beklesin bir kaç saat yüzeyde karbon artışı gözlenecektir  ;) bu en basit yöntem 
üretim esnasında pek foto olmadı bayağı uzun süren bir işlem oldu arada kaynadı yani  ;)

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #32 : 15 Ocak 2015, 11:08:36 »

Sanırım burada bana ufaktan bir gönderme var. :)

Ama Gökhan Ustam, sizin pota çeliği dövmeniz araştırmacı bıçakçılık değil, araştırmacı demircilik örneği idi. O yüzden bu sıralamaya girmedi.

Her türlü takdirin üzerindedir.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #33 : 15 Ocak 2015, 11:12:37 »

Sanırım burada bana ufaktan bir gönderme var. :)

Ama Gökhan Ustam, sizin pota çeliği dövmeniz araştırmacı bıçakçılık değil, araştırmacı demircilik örneği idi. O yüzden bu sıralamaya girmedi.

Her türlü takdirin üzerindedir.

gökhan ustam sıranın başında zeten  :2up :2up :2up

gokhand

• 1137
« Yanıtla #34 : 15 Ocak 2015, 11:32:32 »
sobaya atın veya kalorifer kazanın içerisine :) orda beklesin bir kaç saat yüzeyde karbon artışı gözlenecektir  ;) bu en basit yöntem 

yani özgür usta sobadan anladığım kadarı ile sıcaklık 400-500 derece civari yetiyormu?

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #35 : 15 Ocak 2015, 11:35:23 »
sobaya atın veya kalorifer kazanın içerisine :) orda beklesin bir kaç saat yüzeyde karbon artışı gözlenecektir  ;) bu en basit yöntem 

yani özgür usta sobadan anladığım kadarı ile sıcaklık 400-500 derece civari yetiyormu?
oda bir secenek ama 750 üzeri olması önemli bence hiç uğraşmadan ck75 ile idare etmek daha iyi  ;) sıcaklığa göre karbon emilimi farklılık gösteriyor bir tablosu vardı ama nerde allah bilir

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #36 : 15 Ocak 2015, 11:37:27 »
... odun kömürü ile bir ocakta Karbon emdirme mümkünmüdür? 
...

blister and shear steel
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

gokhand

• 1137
« Yanıtla #37 : 15 Ocak 2015, 11:44:35 »
... odun kömürü ile bir ocakta Karbon emdirme mümkünmüdür? 
...

blister and shear steel

teşekkürler

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #38 : 15 Ocak 2015, 11:51:06 »

daha kapıda pota çeliği var biliyorsun bakalım ilk yumurtayı yumurtuya bilecekmiyiz hayırlısı ile başarırsak cok iyi olacak
pota çeliği için elimde bir malzeme var özgür karadeniz sahilinden topladım  ;D bir miktarını feda edebilirim sana,sahilde yüzerken yer yer simsiyah ağır bir malzeme buldum,malzemenin kuma kadar olan yıkanmış dalga ile gelen biriken bir malzeme demir magnetit hematit olduğu kesinde özkütlesi oldukça ağır metallerde mevcut,manyetik ayırma ile mıklatıs madeni ve demiri ayırdım mıklatısa gelmeyen malzeme geride kaldı hangisi işine yararsa gönderivereyim bir miktar.
« Son Düzenleme: 15 Ocak 2015, 11:55:40 Gönderen: fatihaydın »

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #39 : 15 Ocak 2015, 12:24:14 »

pota çeliği için elimde bir malzeme var özgür karadeniz sahilinden topladım  ;D bir miktarını feda edebilirim sana,sahilde yüzerken yer yer simsiyah ağır bir malzeme buldum,malzemenin kuma kadar olan yıkanmış dalga ile gelen biriken bir malzeme demir magnetit hematit olduğu kesinde özkütlesi oldukça ağır metallerde mevcut,manyetik ayırma ile mıklatıs madeni ve demiri ayırdım mıklatısa gelmeyen malzeme geride kaldı hangisi işine yararsa gönderivereyim bir miktar.

pota çeliği için planlarımın önünde ufak bir engel var onu aştıkmı olay kolay gökhan ustam sağ olsun tecrübelerini paylaştı o sıfırdan başlayıp bir yerlere geldi o ve onun gibi ustalarımız sayesinde bizler aslında tembellik yapıp birkaç basakmak üzerinden işe başlıyacağız sağ olsunlar
ama aklımda ikinci deneme olduğunda kapına dayanırım  ;)