Aynı dertten bende de var. Sigarayı bırakmak benim için kesinlikle sorun değil. Daha önce 16 kere falan bıraktım. 2 saat sonra falan tekrar başlıyorum genelde

Önüme bir çok hedef koydum, eşime defalarca söz verdim. Yok evlenelim bırakıcam, yok çocuğumuz olsun bırakıcam. Falan derken oğlan 3 aylık oldu ama hala sigara içiyorum.
Eğer sigara bağımlılığın büyük oranı sizin için psikolojikse maalesef nikotin bandını yeseniz bile bir şey değişmiyor. Önce bunu aşmak gerek. Eğer mola verirken bir sigara molası diyorsanız, mesafeleri bir sigara içimlik yol diye tarif ediyorsanız ve daha önemlisi sigara sizin için sosyal bir etkinlikse. Yani eşiniz dostunuzla toplandığınızda içiyorsanız bu mereti çok iş. Bence bu durumda tek çare elektronik sigara. Bakmayın milletin sağlıksız dediğine bu dijital sigaralara. İçtiğimiz en masum sigarada bile 3000 in üzerinde kimyasal çeşidi var. Doktordan da medet ummayın, ülkemizdeki doktorların pek çoğuyla ya ben ya da personelim sürekli irtibat halindeyim meslek gereği. Sigara ile ilgili en ağır vakalara bakan kalp damar cerrahlarının neredeyse %80 sigara içer. 171 de fos. ama sadece size sigar bırakmanıza minor etki sağlayacak bir ilacı satmak(zira önerilen ilacı devlet ödemiyor).
Yani diyeceğim sigarayı bırakmak isteyen her birey önce sigaranın bir alışkanlık değil hem fiziksek hemde psikolojik bir bağımlılık olduğunu kabullenmeli ve zamanla bunu kabullenerek bırakma yoluna gitmeli. Demir gibi bir iradesi olmayanlar dışında bu etmenleri göz önünde bulundurmadan bu iş çok zor. Üstelik ne kadar çok başarısız olursanız ileride başarılı olma şansınız o kadar düşer. O yüzden 1 kere karar verin ve çok çok iyi hazırlanın.
Son olarak şunu da hatırlatmakta fayda var; sigara içen her üç bireyden ikisi sigara etmenli hastalıklardan ölür. İlla kanser değil yani, sigaraya bağlı bağışıklık sisteminin çökmesi bile bu etmenlerdendir.
Ha ben yüzlerce korkunç vakaya şahit biri olmuş biri olarak ve de tüm acı gerçekleri tüm ayrıntılarıyla bilen biri olarak bu yazıyı yazdıktan hemen sonra bahçeye sigara içmeye inicem:) Bu derece kötü bir bela işte bu zıkkım...