Aslında konu çok geniş bir konu,
Bahsettiğimiz testler ve uygulamalar tamamen tercihler doğrultusunda yapılmış testlerdir..
Gerçek alanı belli olan her sınıfa ait bir ağız yapısı vardır,aralarında çok uçlara kaçamadan çeşitlilik gösterir ama mutlaka o iş için denenmiş bir yapıdır..
Ben bugün verdiğim 5 tane farklı örneği ''sadece bir tane bıçağım olsa'' örneğini genişletmek için yaptım,testin ana amacı buydu,yaptıklarımda scandi bıçak neler yapar için örneklerdi,
Odun yarmak için tabiki odun lazım,ormanda da hazırda yok,ben gerekirse o işide yapar diye örnek çoğalttım..
Ama tek bıçağınız var,benim yazdığım senaryo bu ..
Mesela kendimden örnek vereyim;
*Mutfak kullanımı için tam taşlama 22cm namlulu bir şef,farklı farklı bıçaklarımda var ayrıca kendi yaptıklarım var,
*Tıraş olmak için içbükey çelik ustura ve Premium Silvertip porsuk fırça olmazsa olmaz Tabac sabun (çelik ustura iki adet ) kullanıyorum..
*Atölye de ahşap işlerinde kullanmak için tek ağız bilenmiş rende ve ıskarpela kullanıyorum..
Hiçbirinin ağız yapısını scandi'ye çevirmiyorum,çünkü sınıf dışı ve kullanışsın olurlar..
Sonuçta bütün kesici aletler bir şekilde bilemişse keser ama sınıfına uygun ve doğru bilenmişse daha düzgün hizmet eder..
Hiçbir ağız yapısı (bıçak için söylüyorum) bütün kesme işlerini %100 başarılı yapamaz, ama bir çizgi içinde değerlendirirsek hangisi daha çoklu alanda iş görür onu bulmak lazım..
Burda bahsi geçen daha doğrusu benim anlatmaya çalıştığım scandi daha fazla alanda hizmet eder demekti,
Bushcraft scandi bir bıçak sınıfı gereği çoklu kesme alanını kapsar,bunun içinde ormanda yaşamaya gerek yok,
Bence bu yüzden Rey mears'ta scandi bıçak seviyor,diğer kesici aletlere de mutlak ihtiyaç duyuyor,
Çünkü bende sınıfına uygun kesici aletlere ihtiyaç duyuyorum..
Ama tek bir kesici alet yanıma almam gerekirse;
ustura,ıskarpela,ahşap rendesi,22cm şef bıçağı,balta,testere,yüksek taşlama bir av bıçağı,içbükey av bıçağı veya scandi bir bushcraft bıçak..
O zaman tek tercihim scandi bushcraft olur,çoklu kesme alanına kapsayan bana göre en doğru yapıdır..