ahmet ustam mengenenin hazır dişlisi e hırdavatta var fiyatı büyüklüğüne göre değişiyor link atmayı beceremediğimden atamadım hatta kancanın kanca marongoz mili olarak geçiyor isterseniz bir bakın.
Kanca tezgah mili ve agaç mengenesi diye marangoz tezgahı için kullanılabilecek alet üretiyor. İlk mesajımda resmini gönderdiğim 2. tip ön mengene donanımının Kanca daki adı ağaç mengenesi. Ancak fiyatı malzemenin kendine bakınca yüksek geliyor, 140tl.
Kancanın tezgah mili dediği, iskandinav tipi marangoz tezgahlarında hem ön hem de arka mengene olarak kullanılabilecek bir ekipman, üç farklı boyu var.
Elimde aşağıdaki tip ön mengene yapmaya yarayan kanca tezgah mili var zaten. Ona güvenip dişli mil sorun değil hallederiz diyordum.

Tezgah mili diye sattıkları daha uzun iki model ise aşağıdaki tip arka mengene yapmakta kullanılıyor.

Kanca nın elimdeki tezgah milini dağıtıp aşağıdaki gibi bir arka mengeneye çevirme niyetim var, buna vagon vise deniyor.

Sefa usta; metal mengenesi bu tip tezgahlara doğrudan bağlanmayıp ayrı bir ahşap parçaya sabitleniyor, bu parça ihtiyaç oldukça tezgah üzerine konup sabitleniyor. Vagon mengeneye kıstırılan T şeklinde konfigürasyon vardı örnek olarak ama resmini bulamadım şimdi.