evet, bu kukrinin başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi diyebilirim. en son ısıl işlemden gelmişti kukri, hatırlayanlarınız vardır

zımparalamaya başlayınca yüzeysel çukurlukların olduğunu farkettim ve bu çukurlar bir türlü düzelmek bilmedi. spirale 220 kum zımoara takıp yüzeyin anasını ağlatmama rağmen ya ben beceremedim, ya da o gitmek istemedi... tüm tadım kaçtı o vakit. sonra yüzeye farklı birşeyler uygulamayı denemeye karar verdim. önce asitle karartayım dedim: sirke ve Taner'in gönderdiği asit içinde koydum beklettim falan ama meydana gelen kararmalar içime sinmedi. güzel olmadı. sonra... hammerite boyalar var, Mehmet abi de bahsetmişti, onların gümüş yaldızlarından geçmişti elime. onunla verdim coşkuyu

ama bir yüzey güzel olurken, diğer yüzeydeki boyada akma izi oldu. canım o kadar sıkıldı ki, kaldırıp attım kenara aleti...
gel zaman git zaman, bodrumda Sefa ustam selülozik tiner ile boyayı çok rahat çıkartabileceğimi söyledi. geldim buraya, çıkarttım hammerite'i yüzeyden. bir kaç zımpara yaptım ve yapıştırdım kabzasını. vakti zamanında antalyada yine Sefa ustamdan aldığım kabza malzemesi ile. ahşabın ne olduğunu hatırlamıyorum, o derece üzerinden zaman geçti anlayacağınız.

yüzeyinde bazı lekeler var aletin, önemsemedim. biraz daha zımpara yapsaydın diyeni de vururum ona göre

yalnız, profilin mimarı olan Sefa hocamı tekrar tebrik ediyorum. kabza biçimi, o kadar ele uygun, o kadar ergonomik ki, ağır bir namlu kullanılış amacına göre ancak bu kadar dengeli kavranabilir.
bu vesile ile;
profili çizip kamuya sunan Sefa Ustam'a
celiğin temininde ve profilin lazerle kesilmesinde emek sarf eden Eylem'e
ısıl işlem hizmeti / himmeti için Emre'ye
haberi olmasa bile ısıl işlem yağını kullandığımız Taner'e
kabza malzemesini veren yine Sefa Ustam'a
ve siz forumdaşlarıma teşekkür ediyorum.

veeee... Ali diye birisi olan ama şimdilerde Ali Rıza olan kardeşim. foruma ilk geldiğinde bu kukriyi bitirip sana hediye etmeyi düşünüyordum. kukrisevengiller olarak senin kukri sevgini çok iyi anlayabiliyorum çünkü

ama sen şu anda kendi kukrini yapma yolundasın. ve senin yapacağın elbette bundan daha güzel olacak. o sebeple kukri yapma isteğini baltalamamak için ve bu kukri hediye edilecek kadar güzel olmadığı için bu düşüncemi rafa kaldırdım. fakat kendi kukrini yapana kadar, bu kukrinin sende olmasını arzu ediyorum. kukrisiz kalmayasın diye

eğer istersen, hemen göndereceğim. hem kendi tasarımında da istifade edebileceğin kısımları olabilir.
son bir not: kukri fotoğraflarından sonra bodrumda kardeşim Hüseyin için yapmaya başladığım ufak bıçağın fotosunu da ekliyorum. müstakil olarak başlık açacak kadar muhteşem değil, ama yine de boş durmadığımızın ıspatı olsun