Bıçak Sanatı - Forum

BİT pazarı

halis ESEN

• 201
  • Meslek: elektronik--- iktisat
  • Yer: kocaeli
BİT pazarı
« : 16 Aralık 2010, 00:08:38 »
mehmedin reklamlarından   etkilenip   bu gün   kocaeli bit pazarına  gittim  . hava soğuktu  bende  saat  3  civarında   gidince     biraz  geç kalmış olduğumu  farkettim    tezgahlar   yavaş yavaş toplanıyordu . yinede akşam pazarı  kocamann   bir mengene  buldum   20 kilodan  fazla :))     20 lira   
zımpara  makinası   için   bişeyler bulabilirmiyim diye bakındım   rulman yatakları   rulmanlar    elektrik  motorları   var   motor  başına  takılan V  kaıyışı   kasnağıda   gördüm birkaç tane   ama   mil  deliklerinin  çapları  farklı farklı idi o  yüzden   şimdilik   fiyat   sormadım  4-5  liraya  alınır  sanıyorum
bir  tanede  tahrik   kasnağı  gördüm   bir tezgahta  ortası   hafif  şişkin  9-10 cmm çap ve  genişliğide  hemen  hemen 10 cm civarı    kontak  teker  yada  ona benzer  bişey  malesef yok  ortası  rulmanlı   yada  rulmansız plastiik  tekerler   var   genişlik  5 cm  civarı  ...
  bir  tanede   10 kiloluk  çelik  balyoz   aldım   onada 10 lira verdim    örsüm  yok  şimdilik  örs yerine  idare  edecek:)  (1 kiloluk çekiç  yan  yüzünde   dövme  yapıyordum)   2  adette  40 cm  planya  bıçağı   aldım   2 lira   onlarda    kısacası    bit  pazarı  sabahtan    akşama kadar  dolaşsan  zamanın    nasıl  geçtiğini    fakedemeyeceğin bir yer   haftaya    hava   güzel  olursa  keşiflere devam edeceğim   bu gün  bayağı  geç kalmıştım   ama  yinede  bişeyler    aldım   mengene  nin  resimlerini  çektim   arabanın bağajında   balyoz ve  bıçaklar ı   sonradan aldığım  için   çekmeyi  unutmuşum    işte   kocamannnn mengene   biraz   tel fırçayla  fırçalayıp   boyadımmı   iş yapar :)) http://img98.imageshack.us/g/dsc00306bb.jpg/
« Son Düzenleme: 16 Aralık 2010, 13:49:07 Gönderen: emrekipmen »

Atom Karinca

• 132
  • Hakan
  • Meslek: İşletme
  • Yer: Ankara
Ynt: BİT pazarı
« Yanıtla #1 : 16 Aralık 2010, 09:09:38 »
Çok ucuzmu, biraz temizlikle güzelce iş görür güle güle kullan.
Bende ankaradakine gidiyim bi bakalım neler var ?
 :D

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #2 : 16 Aralık 2010, 10:34:02 »
güle güle kullan Halis abi..

sen daha bitpazarında yenisin, pazarlık yaptın mı sıkı sıkı,
adamların 10 lira dediği bir çok malı 2 liraya almışlığım vardır..
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

halis ESEN

• 201
  • Meslek: elektronik--- iktisat
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #3 : 16 Aralık 2010, 16:49:57 »
teşekkürler   arkadaşlar
mehmet   pazarlık   yapmama  gerek   yok ki   bu boyda  mengeneler  350  lira civarı   balyoz  fiyatı  da    55  60 lira   arası  bunlar  ağır hizmet  tip  malzeme  çok  kibar olması  gıcır gıcır   olması  gerekmiyor  zaten:) bu mengene   boynuz  düzeltme işinde lazım olacak    ayrıca  ağız  30 cmm   açılıyor   gizli  kuyruk bıçak    yaparkende  bıçağı  kabzeye sıkı sıkı  geçirme  işinde  faydalı olur   örs gibide kullanılabilir ama    örs  kısmında  kaynak   artıkları var  taşla  temizlenmesi lazım   haftaya   gidersem   sana uğrarım  müsait olursan  beraber  bakarız   ha  unutmadan   profil  kestireceksen   yada   başka   yerden temin edeceksen  benide unutma :)

Berke Boyacı

« Yanıtla #4 : 16 Aralık 2010, 17:38:59 »
Oh ne güzel herkez paylaşsın bit pazarından aldıklarını :(. Benim pazarları sabah dershane olduğundan güzel mallara yetişemiyorum... Canıma tak etti kırıcam bu hafta artık dershaneyi >:D >:D >:D

Şaka şaka yanlış anlaşılmasın  O:-)

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #5 : 16 Aralık 2010, 17:59:01 »
teşekkürler   arkadaşlar
mehmet   pazarlık   yapmama  gerek   yok ki   bu boyda  mengeneler  350  lira civarı   balyoz  fiyatı  da    55  60 lira   arası  bunlar  ağır hizmet  tip  malzeme  çok  kibar olması  gıcır gıcır   olması  gerekmiyor  zaten:) bu mengene   boynuz  düzeltme işinde lazım olacak    ayrıca  ağız  30 cmm   açılıyor   gizli  kuyruk bıçak    yaparkende  bıçağı  kabzeye sıkı sıkı  geçirme  işinde  faydalı olur   örs gibide kullanılabilir ama    örs  kısmında  kaynak   artıkları var  taşla  temizlenmesi lazım   haftaya   gidersem   sana uğrarım  müsait olursan  beraber  bakarız   ha  unutmadan   profil  kestireceksen   yada   başka   yerden temin edeceksen  benide unutma :)

Halis abi Haftaya Çarşamba BİT amaçlı benim şantiyede buluşalım sabah erken...
Her zaman İzmit ekibi aklımda ve en müsait sen olabileceğinden de
profil malzemesi almaya gitmek,
giyotinde plakaları kestirip arabaya sığacak hale getirmek,
çizimleri CAD ile plakaya oturtmak,
lazerde kestirmek,
forumumuzda yayınlayarak isteyenlere kargolamak işlerine (veya bazı kısımlarına ) de yardımcı olabilirsin istersen bu arada Halis abi...  8)

Oh ne güzel herkez paylaşsın bit pazarından aldıklarını :(. Benim pazarları sabah dershane olduğundan güzel mallara yetişemiyorum... Canıma tak etti kırıcam bu hafta artık dershaneyi >:D >:D >:D

Şaka şaka yanlış anlaşılmasın  O:-)

okuycaz da noolacaz dimi Berke..  >:D >:D
Aman haaa... şakası bile olmaz  :)
« Son Düzenleme: 16 Aralık 2010, 18:01:04 Gönderen: mehmetşentürk »

Berke Boyacı

« Yanıtla #6 : 16 Aralık 2010, 19:46:51 »
Bir günden birşey olmaz işin ucunda ucuz hırdavat var  >:D >:D >:D

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #7 : 16 Aralık 2010, 19:55:00 »
kızarım haa
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Berke Boyacı

« Yanıtla #8 : 16 Aralık 2010, 20:14:33 »
 Tamam söz bu hafta gitmeyeceğim  ama sınav haftası bittikten sonra tutmasın kimse beni >:D >:D >:D

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #9 : 16 Aralık 2010, 20:16:20 »
Tamam söz bu hafta gitmeyeceğim  ama sınav haftası bittikten sonra tutmasın kimse beni >:D >:D >:D

Yav Berke senin şu dtersane işi sabahtan akşama kadarmıdır? gidesin okul çıkışı falan  :-\

Berke Boyacı

« Yanıtla #10 : 16 Aralık 2010, 20:26:50 »
Zaten bıçak yapabilmek için dershaneye bir ton dil döktüm ve yeni program ayarlattım :). Pazargünleri 11.30 dan sonra boşum. O saatten sonra umarım aradıklarımı bulabilirim...

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #11 : 16 Aralık 2010, 20:30:04 »
Zaten bıçak yapabilmek için dershaneye bir ton dil döktüm ve yeni program ayarlattım :). Pazargünleri 11.30 dan sonra boşum. O saatten sonra umarım aradıklarımı bulabilirim...

Bulursun merak etme.
Pazarlığı sıkı tut, unutma.. 10 lira denince 3 lira de, ısrar ederlerse rakamı ufak ufak,rakamlar arası süreyi yavaş yavaş arttır, 5- lirada kas olayı... 6 lirada bitir  :D

Berke Boyacı

« Yanıtla #12 : 16 Aralık 2010, 20:39:59 »
tamam :D

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #13 : 16 Aralık 2010, 20:42:50 »
olmadı bi tur daha at pazarda dönüşte 5 liraya tamam mı  8) gidiyorum bak de ağır ve sakin (en son 6 lira teklif etmiş olsan dahi)   :))

Berke Boyacı

« Yanıtla #14 : 16 Aralık 2010, 20:48:26 »
İlk defa pazarlık yapacağım için bilemiyorum kazanabilirmiyim bu enteresan münakaşayı :). Sonuçta adam orda yıllardır mal satıyor belki...

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #15 : 16 Aralık 2010, 20:50:33 »
İlk defa pazarlık yapacağım için bilemiyorum kazanabilirmiyim bu enteresan münakaşayı :). Sonuçta adam orda yıllardır mal satıyor belki...

ikinci turda 5 lirayı da gösterip uzatıcan adama doğru Berke, :2up işte o an kazandın kazandın yoksa ya pes edip alacan 10 liraya ya da basıp gidicen, haftaya Allah kerim..

Haa bir de, önce almıyacağın bir iki şeyin fiyatını sor, fiyatı alınca pahalıymış de bırak malı yerine  >:D, sonra alacağın şeyi sor, ilgini belli etme  :))

bak bu önemli  :))
« Son Düzenleme: 16 Aralık 2010, 20:54:39 Gönderen: mehmetşentürk »

Berke Boyacı

« Yanıtla #16 : 16 Aralık 2010, 20:55:23 »
İşin sırrı kararlı durmakta sanırım :). Hadi bakalım Pazarı iple çekiyorum... Bu arada hava şartları bit pazarını etkilermi ?

Son söylediğin kilit noktası sanırım... :D Harikasın. Teşekkürler...

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #17 : 16 Aralık 2010, 20:58:05 »
İşin sırrı kararlı durmakta sanırım :). Hadi bakalım Pazarı iple çekiyorum... Bu arada hava şartları bit pazarını etkilermi ?

Son söylediğin kilit noktası sanırım... :D Harikasın. Teşekkürler...

güzel hava kötü fiyat
kötü hava güzel fiyat

demektir Berke , unutma  8)

Berke Boyacı

« Yanıtla #18 : 16 Aralık 2010, 21:05:00 »
Harika :D

ogün-sinan

• 113
  • Meslek: makine mühendisi
  • Yer: izmir
« Yanıtla #19 : 16 Aralık 2010, 21:41:32 »
Bit pazarında pazarlık adettendir zaten.Satıcı bir mala 10 lira dediyse aslında 5 liradır fiyatı, o yüzden pazarlığa daha aşağılardan girmek lazım.
İlgi alaka önemlidir.Sağını solunu inceleyip şu alet süpermiş, ne zamandır böyle birşey arıyordum dersen fiyatı 20 liradır.Aynı malın fiyatını şurdaki şey kaç para diye sorarsan 5 liradır.
Baktın pazarlık sonuç vermiyor, son teklifini yapar gidermiş gibi yola koyulursun, %75 arkandan seslenir satıcı tamam abi gel diye.%25 de arkana baka baka tırıs tırıs gidersin, sen ilgilendikten sonra da mal kıymete biner anında satılır :D
Yalnız pazarlığı fazla abartmamak lazım.Bir cihazın ederinin 100 lira olduğunu bildiği halde, satıcının 20 liradan açtığı fiyatı büyük bir azim sergilediği halde 10 liraya çekemeyip te inadından eli boş dönen; sonra da ben naptım yaa diyen arkadaşlarım var :D