Bıçak Sanatı - Forum

ikinci ufak denemem

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
ikinci ufak denemem
« : 25 Aralık 2014, 18:56:17 »
Ikinci kilif denememi sizlerle paylasiyorum asil yapmak istedigim bicaga guzel bir kilif yapabilmek icin kendimi gelistirmek adina elestirilerinize sunuyorum. Deri palamutlu vaketa 2.5 mm kalinlik .boya stil ayakkabi boyasi cila alkan ayakkabi cilasi. 

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: ikinci ufak denemem
« Yanıtla #1 : 25 Aralık 2014, 20:37:38 »
Deri güzel kalıplanmış. Kuruyunca sertliği nasıl oldu? Sert mi yoksa yumuşak mı kalıyor?
Kenarlar daha düzgün kesilmeli ve ahşap ile üzerinden geçilmeli. Köşelere de pah kırar isen gayet güzel olur. Dikişlerde zamanla daha iyi olacaktır. Ellerine kollarına sağlık gayet kullanışlı olmuş. 

hüseyin75

• 937
« Yanıtla #2 : 25 Aralık 2014, 21:07:09 »
Sert kaliyor ama formunu koruyor.sackurutma makinesiyle kuruttum .insallah eksik gordunuz yerleri zamanla ogrenecem . Ustadim tesekkurler.

armagan baran

• 659
  • Instagram #brnleatherart
  • Yer: Balıkesir/Kırklareli
« Yanıtla #3 : 25 Aralık 2014, 21:46:58 »
Huseyin Bey elinize saglik sistem oturuyor guzel olmus .Yapilmasi gerekenler ; Kilif kenarlari 180 kum zimpara yapilip sunger yarsimi ile nemlendirilecek plastik su borusu parcasi ile kenarlarlari parlayabilirsiniz.  Dikis kanali acmak gerekiyor Sefa hocanin aletim pimi ile ilgili paylasimi var.Ip ince gelmis 1.2 mm sicim bulmakta zorlaniyorsaniz mevcut ipinizi 2 kat yapip balmumu ile mumlaya bilirsiniz. Kemere gecis yerinin  bitis noktalarini zimbayla delerek sonlandirin  bu sekilde zamanla yarilmasini   engellemis olursunuz .Benimde durumum ciraktan hallice Huseyin Bey eksiklerimizi bir birimize soyleyelim ki ileri gidelim kanisindayim .Hazir Ayakkabi boyasini deri emmez cunku icerisin cila mevcut , bu nedenle kilifiniz golgeli kalmis .Yeni kiliflarinizi merakla bekliyorum.

armagan baran

• 659
  • Instagram #brnleatherart
  • Yer: Balıkesir/Kırklareli
« Yanıtla #4 : 25 Aralık 2014, 21:55:01 »
Cep telefonundan yazdigim icin harf hatalari oluyor kusura bakmayin

hüseyin75

• 937
« Yanıtla #5 : 26 Aralık 2014, 06:30:02 »
Huseyin Bey elinize saglik sistem oturuyor guzel olmus .Yapilmasi gerekenler ; Kilif kenarlari 180 kum zimpara yapilip sunger yarsimi ile nemlendirilecek plastik su borusu parcasi ile kenarlarlari parlayabilirsiniz.  Dikis kanali acmak gerekiyor Sefa hocanin aletim pimi ile ilgili paylasimi var.Ip ince gelmis 1.2 mm sicim bulmakta zorlaniyorsaniz mevcut ipinizi 2 kat yapip balmumu ile mumlaya bilirsiniz. Kemere gecis yerinin  bitis noktalarini zimbayla delerek sonlandirin  bu sekilde zamanla yarilmasini   engellemis olursunuz .Benimde durumum ciraktan hallice Huseyin Bey eksiklerimizi bir birimize soyleyelim ki ileri gidelim kanisindayim .Hazir Ayakkabi boyasini deri emmez cunku icerisin cila mevcut , bu nedenle kilifiniz golgeli kalmis .Yeni kiliflarinizi merakla bekliyorum.
   cok tesekkur ederim su an malzememin biri olsa digeri olmuyor insanlah hepsini  tamamlayacam. Zimba fikri super
Cok faydali bilgiler verdiniz saolun.

foreverliving22

• 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
« Yanıtla #6 : 26 Aralık 2014, 08:29:25 »
Deri güzel kalıplanmış. Kuruyunca sertliği nasıl oldu? Sert mi yoksa yumuşak mı kalıyor?
Kenarlar daha düzgün kesilmeli ve ahşap ile üzerinden geçilmeli. Köşelere de pah kırar isen gayet güzel olur. Dikişlerde zamanla daha iyi olacaktır. Ellerine kollarına sağlık gayet kullanışlı olmuş.

Salim abiye katılıyorum başarılar. İlk için çok güzel.
Ünye

hüseyin75

• 937
« Yanıtla #7 : 26 Aralık 2014, 08:49:51 »
Tesekkur ederim . Cok saolun.