Bıçak Sanatı - Forum

Ebay'den bufalo boynuzu...

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
Ebay'den bufalo boynuzu...
« : 15 Aralık 2010, 23:32:30 »
Arkadaşlar ilgilenen olurmu bilmiyorum ama işleyecek ekipmanı olan için bulunmaz bir malzeme diye düşünüyorum. Akşam ebayde dolanırken denk geldi paylaşmak istedim. Kargo ücreti yok.%99 gümrüğe takılmaz ve fiyat bence makul.
Ben işleyebileceğimi düşünmedim için duyurmak istedim.
Saygılar.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200545673043&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
Cehalet Mutluluktur...

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
Ynt: Ebay'den bufalo boynuzu...
« Yanıtla #1 : 16 Aralık 2010, 00:31:45 »
% 99 gümrüğe takılmaz.Fakat takılırsa ve muayene memurunun yapacak işi yoksa,canı sıkılıyorsa cites belgesi,tarım-orman uygunluk belgesi sorabilir.

Eğer ticariye girecek sayıda sipariş vermezseniz sorunsuz elinize ulaşır çok çok büyük ihtimalle.Gümrükte takılırsa ürünün geldiği ülkede mezbahalarda kesilen hayvanlardan elde edilen inek boynuzu olduğunu,sizin el sanatçısı olduğunuzu,kendiniz için sipariş ettiğinizi beyan edeceksiniz.

Genco G.

Ş.Kaan Eren

• 712
« Yanıtla #2 : 16 Aralık 2010, 13:40:37 »
Adet olarak 5 adetten yüksek olmazsa ve yur iinde de kanun dışı maddde sınıfına girmediği sürece posta ile geldiği için sorunsuz geçiyor. Tabiki herzaman bir risk var. Ben sadece bilgi olarak paylaşmak istedim.
Cehalet Mutluluktur...

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #3 : 18 Aralık 2010, 01:00:53 »
ebay den nasıl alış veriş yapılıyor....

Ş.Kaan Eren

• 712
« Yanıtla #4 : 18 Aralık 2010, 16:25:59 »
ebay den nasıl alış veriş yapılıyor....
Öncelikle kredi kartınızın ve bir miktar ingilizceniz olması şart. Ayrıca güvenliği arttırmak istiyorsan çalıştığın bankanın internet bankacılığı aracılığıyla bir de sanal kredi kartı oluşturmanı tavsiye ederim. Ben kendi uyguladığım biraz çetrefilli yöntemi anlatmaya çalışıcam.
1.) Çalıştığın bankanın internet bankacılığı aracılığıyla bir sanal kredi kartı oluştur.
2.)PAYBAL ödeme sisteminden (www.paybal.com) kendine bir hesap oluşturmalısın. Burada sana, bir kredi kartı hesabı yada havale hesabı soracak. Havale hesabı işlemi daha karışık olacağından ve nakit gerektireceğinden kredi kartı sistemi daha pratiktir. Bu aşamada oluşturduğun sanal kredi kartı bilgilerini ver.
Cehalet Mutluluktur...

Ş.Kaan Eren

• 712
« Yanıtla #5 : 18 Aralık 2010, 16:36:18 »
3.) Artık alışverişe hazırsın. Yapmak gereken bişeyler beğenmek.
4.) Tabiki ebay sitesinde de bir hesap oluşturman gerek. Burada da sana kredi kartı bilgileri soracak gene sanal kredi kartı bilgilerini ver.
5.) Aynı gitti gidiyordaki gibi açık arttırmaya katılıp fiyat verceksin. Sana tavsiyem ürüne hemen fiyat verme. Ürünün açık arttırması bitmeden 2-3 dakika önce dahil ol ve fiyat ver. ( fiyat vermeye "Bid" diyorlar.) Açık Arttırmayı kazandığıın zaman kazandıkların (Won) listesine eklenicek. Oradan ödeme kısmına (check out) geçip ödeme yapman lazım.
6.) Bundan önce internet bankacılığında oluşturduğun sanal karta alışveriş yapacağın tutardan 1-2 lira fazla ( Bu rakam toplam tutara göre en fazla 3-5 lira artmalı) limit vermelisin. Kur farkları için gerekli.
7.) Bu kısımda ilk adımda site seni paybal hesabına girmen için paybal sitesine yönlendirecek. Üye girişi yaptığın zaman aldıklarının onay penceresi çıkacak. Onayladığın anda işlem tamam. Ondan sonra satıcının ürünü paketlemesini ve postalamasını bekleyeceksin ve posta takip numarası ile aldığın ürün nerde takip ediceksin.
Cehalet Mutluluktur...

Ş.Kaan Eren

• 712
« Yanıtla #6 : 18 Aralık 2010, 16:47:59 »
Yanlız tüm bunlar arasında alışveriş ve güvenlikle ilgili bazı önemli tavsiyelerim var.

* Lütfen özellikle PAYBAL olmak üzere şifrelerini harf ve rakam karışımlı en az 9 haneli olmasına dikkat et ve şifreleri kaybetme. Ve sakın bilgisayarında kayıt etme veya sitelerin "beni hatırla" yada "otomatik giriş" seçeneklerini kullanma.

** Alacağın ürünün kargo yada posta bedeli konusunda kesin "emin" ol . Emin olamıyorsan satıcı ile irtibata geç ve kesinleştir. Çünkü esas dolandırıcılık burda oluyor. Ürüne bakıyorsun mümkün diil 200 dolarlık ürün 15 dolar. Mükemmel ama kargo bedeli 300 dolar. Ürün sana 315 dolara mal oldu. İade etmeye kalktın sadece ürün fiyatının iade edildiğini unutma gitti 300 dolar.

***satışın kesinleştiği an bilki amerikadan postalama yöntemine göre 20 gün ila 45 gün arası.Çinden 20-25 gün arasında geliyor. Bazende sadece istanbul PTT gümrük merkezinde 15-20 gün bekliyor ki gerisini tahmin et. O yüzden sabırlı olmalısın.

Unuttuğum birşeyler varsa hatırladıkça eklerim. Atladığım bişey varsa bu işi yapan arkadaşlar mutlaka eklesinler lütfen.

****Ayrıca gümrük yasaları gereği 25-30 cm'den uzun bıçaklar %80 gümrüğe takılır. Cep telefonu kesinlikle gümrükten geçmez. Gümrük yasalarını biraz okuman yada alış veriş yapanlara danışman lazım.
« Son Düzenleme: 18 Aralık 2010, 16:51:49 Gönderen: Ş.Kaan Eren »
Cehalet Mutluluktur...

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #7 : 18 Aralık 2010, 22:23:36 »
usenmeyip ayrıntılı cevap yazsıgın için teşekkür ederim.

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
« Yanıtla #8 : 19 Aralık 2010, 00:31:19 »
Bıçakların-çakıların-multi toolların,bağbıçaklarının gümrüğe takılması için boya gerek yok.Boyu,işlevi ne olursa olsun bütün bıçak çakı kılıç şiş baston kılıçlar savunma saldırı aletleri dürbün silah patlayıcılar vs hepsi ithalat esnasında emniyet genel müdürlüğü izin belgesine tabidir.
Gelen kolinin kutunun zarfın içindeki üstte saydığım eşyayı muayene memuru farkederse emniyet iznini isteme hakkına sahiptir.
Şansını denemek isteyen arkadaşları uyarmak istedim.
Bunun dışında evet cep telefonu yasaktır.Sadece 2 yılda 1 adet gelirken yanınızda getirme hakkınız var.
Genco G.

Ş.Kaan Eren

• 712
« Yanıtla #9 : 19 Aralık 2010, 15:08:26 »
Bıçakların-çakıların-multi toolların,bağbıçaklarının gümrüğe takılması için boya gerek yok.Boyu,işlevi ne olursa olsun bütün bıçak çakı kılıç şiş baston kılıçlar savunma saldırı aletleri dürbün silah patlayıcılar vs hepsi ithalat esnasında emniyet genel müdürlüğü izin belgesine tabidir.
Gelen kolinin kutunun zarfın içindeki üstte saydığım eşyayı muayene memuru farkederse emniyet iznini isteme hakkına sahiptir.
Şansını denemek isteyen arkadaşları uyarmak istedim.
Bunun dışında evet cep telefonu yasaktır.Sadece 2 yılda 1 adet gelirken yanınızda getirme hakkınız var.
Merhaba kolleksiyonumdaki parçalardan çakıların 3 tanesi( kapalıyken 10-15 cm açıkken 22-30 cm olan) , 30 cm'lik ful tang tanto ve 33 santimlik 2 hancer ayrıca bir tane smith wesson combat knife yurt dışından geldi (Çin-Hindistan ve amerika ). Hadi 1-2'si şans ama hepsimi ? O konuda görüşünüze saygı duyuyorum ama o kadarda kesin değil bence.
Cehalet Mutluluktur...

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #10 : 20 Aralık 2010, 00:13:54 »
Satan adamın İngilizcesi biraz bozuk.

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
  • Meslek: Geleneksel Japon savaş sanatları eğitmeni
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #11 : 14 Ocak 2011, 16:39:38 »
Kaan beğ,
Bu harika haber! Ne zamandır Japon bıçaklarımda kullanılmak üzere bufalo boynuzu arıyordum. Bunlardan harika Kurikata, Kouguçi felan yapılır  :2up
Ölümü gülerek karşıla!

Ş.Kaan Eren

• 712
« Yanıtla #12 : 14 Ocak 2011, 16:48:28 »
Kaan beğ,
Bu harika haber! Ne zamandır Japon bıçaklarımda kullanılmak üzere bufalo boynuzu arıyordum. Bunlardan harika Kurikata, Kouguçi felan yapılır  :2up
Umarım işinizi görür. Ben hemen hemen her akşam olmasada bile 2 günde 1 ebayda 1-2 saat geziyorum bazen çok enteresan şeyler denk gelebiliyor.
Cehalet Mutluluktur...

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
« Yanıtla #13 : 14 Ocak 2011, 17:33:53 »
Ismarladım biraz evvel, bakalım 1-2 haftaya gelir sanırım. Bu boynuzlar bayağı büyük 12 cm kadar felan gibi rersimde, bunlardan sap bile yapılır belki. Neyse bir gelsinlerde yorumumu yaparım.
Ölümü gülerek karşıla!

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
  • Meslek: emekli
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #14 : 14 Ocak 2011, 18:40:18 »
bufola bonuzu uzunluğu ne kadar acaba iç kısmında dolu bölgesi manda bonuzu gibi dolgunmu  yatağana sap cıkarmı bazen manda boynuzu  ufak olduğu zaman denk gelmiyor kulağını kurtarmıyor

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
« Yanıtla #15 : 15 Ocak 2011, 10:08:29 »
Valla e-bay deki resimde 12-13 cm uzunluk 2-3 cm de derinlik var gibi geldi, yatağan'ın kıç kısmını kurtarmayabilir. Elime geçtiğinde yorum yapmaya çalışırım.
Ölümü gülerek karşıla!

Ş.Kaan Eren

• 712
« Yanıtla #16 : 15 Ocak 2011, 14:40:57 »
Hayırlısı olsun  ^-^. . .

Geldiğinde detaylı bilgi ve foto verirsen sevinirim.
« Son Düzenleme: 15 Ocak 2011, 14:44:38 Gönderen: Ş.Kaan Eren »
Cehalet Mutluluktur...

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
« Yanıtla #17 : 23 Ocak 2011, 14:24:19 »
Arkadaşlar boynuzlar geçen hafta geldi. Ben beğendim, tabii ki daha işlem yapmadım. Tipleri iyice değişmeden gösteriyim dedim. Kanımca bu boynuzlardan güzel sapta olur ama çok uzun değiller yani büyük bir bıçak için kısa kalır. Benim temel düşüncem Kurikata, Kouiguçi gibi Japon bıçakları parçaları yapmak ama diğer kullanımlarada açık. Sanırım ahşap ile çalışır gibi çalışabilirsiniz, içi bayağı dolu ve düzgün.

Resimleri;
Ölümü gülerek karşıla!

Ş.Kaan Eren

• 712
« Yanıtla #18 : 23 Ocak 2011, 15:30:40 »
Güle güle kullanın gerçekten sevindim. Umarım bitmiş halinide koyarsınız....
Cehalet Mutluluktur...

ErcanŞarbat

• 272
    • Bujinkan Türkiye
« Yanıtla #19 : 23 Ocak 2011, 16:30:24 »
Teşekkürler. Tabii ki bir şeyler çıkınca paylaşırım ama pek görünen bir şey olmayacak. Yani bir parçayı saya'nın ağzını güçlendirmek için kullanacağım (bakalım becerebilecekmiyim). Bir parça Kurikata denilen 50 kuruşun yarısı kadar bir parça olacak  ;D Bir parçada belki saya dibini güçlendirmek için (orası için bu sefer pirinç ile bir düşüncem var).
Sap olayına girersem o zaman göze hitap eden bir şey çıkar belki.
Ölümü gülerek karşıla!