Bıçak Sanatı - Forum

EEFR BELT GRİNDER (bant zımpara) TR V.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: EEFR BELT GRİNDER (bant zımpara) TR V.
« Yanıtla #20 : 24 Aralık 2014, 14:51:36 »
abi çok güzel bir makina olmuş, ellerinize sağlık. nice güzel işler çıkar şimdi bundan kim bilir  :)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #21 : 24 Aralık 2014, 20:24:22 »
Elinize sağlık, eerf nin tek açığı ana şaseden dik çıkan ( denge tekerinin bağlandığı ) kolun tek olması idi . Bunu çiftlediğiniz çok çok iyi olmuş. Ben de bu makineyi emperyalden metrik ölçülere çevirmiştim ama 1500 mm bant için . Yapmak nasip olmadı, kolaylıklar dilerim.
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #22 : 25 Aralık 2014, 00:44:50 »
10 numara olmuş valla  :2up

Teşekkür ederim:)

Helal olsun bitmişi harika olacak.

Teşekkürler :)

elinize sağlık ustam tebrikler  :2up :2up :2up

Teşekkür ederim :)

abi çok güzel bir makina olmuş, ellerinize sağlık. nice güzel işler çıkar şimdi bundan kim bilir  :)

Teşekkürler Emin,

Çok keyifli bir süreçti,ama zorlukları da var,herşey kağıt üstünde olduğu gibi kusursuz ilerlemiyor...

Ama bitti :)

Elinize sağlık, eerf nin tek açığı ana şaseden dik çıkan ( denge tekerinin bağlandığı ) kolun tek olması idi . Bunu çiftlediğiniz çok çok iyi olmuş. Ben de bu makineyi emperyalden metrik ölçülere çevirmiştim ama 1500 mm bant için . Yapmak nasip olmadı, kolaylıklar dilerim.

Teşekkür ederim,

Benımde ilk aklıma takılan yer orasıydı,aynı şeyleri düşünmüşüz,ama o parçayı iki yapmaktan başka epey bir parça revize oldu,yani tam TR versiyon diyebiliriz :)

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #23 : 26 Aralık 2014, 17:14:04 »
Ellerine sağlık bülent bey aslında işin içine girmeden anlaşılmayacak çok zor olan bir işi başarmışsınız tebrikler. Başlamak bitirmenin yarısıdır derler ama böyle kapsamlı ve ince hesap gerektiren işlerde geçerli değildir herhalde.  ^-^ Forumda böyle işler yapılıp sonuçlarını insan görünce gururlanıp kendim başarmışcasına seviniyorum ve heyecanlanıyorum acayip cesaret geliyor bende yapmak istiyorum bizim gibi acemilere rehberlik edecek nasıl yaptım şeklinde bir rehber yayınlasanız nasıl olur. Çok mu şey istemiş olurum kusura bakmayın neyse çok uzatmıyacam emeği geçen tüm değerli ustalarımın Ellerine sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş.
« Son Düzenleme: 26 Aralık 2014, 17:22:54 Gönderen: yasin »
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 684
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #24 : 27 Aralık 2014, 11:30:49 »
Ellerine sağlık bülent bey aslında işin içine girmeden anlaşılmayacak çok zor olan bir işi başarmışsınız tebrikler. Başlamak bitirmenin yarısıdır derler ama böyle kapsamlı ve ince hesap gerektiren işlerde geçerli değildir herhalde.  ^-^ Forumda böyle işler yapılıp sonuçlarını insan görünce gururlanıp kendim başarmışcasına seviniyorum ve heyecanlanıyorum acayip cesaret geliyor bende yapmak istiyorum bizim gibi acemilere rehberlik edecek nasıl yaptım şeklinde bir rehber yayınlasanız nasıl olur. Çok mu şey istemiş olurum kusura bakmayın neyse çok uzatmıyacam emeği geçen tüm değerli ustalarımın Ellerine sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş.

Teşekkür ederim Yasin bey,

Nasıl yaptım diye bir konu şimdi malesef ki olmaz,çünkü iş bitti :)

İlerleyen dönemde yapmak isteyenin bütün parçaları içinde olan bir kit (tekerler,miller,vidalar,motor,sürücü,kollar v.s  ) veya sadece şase olarak düşünülebilir..

Ama belli bir adet yakalamak lazım,çünkü bir makine için uğraşmakla 3-4 hatta daha fazla makine ile uğraşmak arasında çok fark yok,

Böyle bir bant zımpara makinesi kit olarak alıp ''benim elim yatkın kendim toplarım'' diyenler burdan yazabilir veya duruma göre yeni başlık yaparız :)

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
« Yanıtla #25 : 27 Aralık 2014, 22:37:17 »
Bülent Abi ellerinize sağlık. Herşeyi ile mükemmel olmuşlar. Birde yan yatma olayı tamamlanınca tadından yenmeyecek...
Uçmak,düşmeyi göze almaktır.

Rıza

• *
  • 562
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: İstanbul-Pendik
« Yanıtla #26 : 27 Aralık 2014, 22:58:51 »
Einize emeğinize sağlık ustam.Güle güle kullanın.

mesutokke

• *
  • 18
  • Meslek: motor teknisyeni
  • Yer: kayseri
« Yanıtla #27 : 20 Temmuz 2015, 15:05:10 »
BÜLENT USTAM EGER MÜMKÜNSE YAPMIŞ OLDUĞUNUZ BANT ZIMPARA MAKİNASININ ÖLÇÜLERİNİ VEREBİLİRSENİZ SEVİNİRİM YADA ELİNİZDE LAZERDE KESTİRİM İKİNÇİ PARÇALARI VARSA FİYAT MUKABİLİ ALABİLİRİM TABİ FİYAT UYARSA SAYGILARLA