Bıçak Sanatı - Forum

Kızım için isim?

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
  • Meslek: memur
  • Yer: istanbul
Ynt: Kızım için isim?
« Yanıtla #20 : 24 Aralık 2014, 02:44:11 »
Ben size bir kız babası olarak BETUL ismini öneririm.. Benimde kızımın ismi..
Hz. Meryemin ve Peygamber efendimizin kızı Hz. Fatımanın lakabıdır bu isim..
Anlamı;  tertemiz, masum ve haya sahibi vs..

Yalnız Betul.. Betül değil.. Betül bir harf değiştimi mana değişiyor.. Betül olursa keçi manasına geliyor.. Nufusta yazdırırken özellikle ben belirtmiş " Betul" yazdırmıştım..

hangi dilde keçi manasına geliyor acaba? bu önemli, arabi yazılışı betül dür
Betül (البَتُولُ) burada ismin arabi yazılışı mevcut, betül hz Meryemin lakabı ayrıca şu şekilde kaynak belirteyim,benim kızımın adıda Betül Ceyda o bakımdan merak ettim.

Soru: Betül isminin anlamı nedir?
Cevap:
Betül (البَتُولُ); “Erkeğe şehveti, rağbeti olmayan namuslu, temiz kadın ve bakire” anlamlarına gelir.

Bu isim, eline hiçbir erkek eli değmeyen Meryem validemizin lakabı olarak meşhur olmuştur.

Bir de Betîl kelimesinin çoğulu olan Betül vardır ki o da “Ana kökten ayrılan, başka bir yerde müstakil gibi biten hurma fidanı, dolgun uzuv” anlamlarına gelir.

Verilen bu bilgiler ışığında Betül isminin kız çocuklarına konulmasında hiçbir sakınca bulunmadığı anlaşılmaktadır.

Farsça da keçi manasına geliyor diye biliyorum ben.. Hatta Betül Mardin diye bir iş kadını var o da bir TV programında kendi ismi üzerinden böyle bir açıklama yapmıştı yanlış hatirlamiyorsam..

http://www.habervesaire.com/news/bana-ismini-soyle-me-355.html
"Maksatların anası sabırdır"

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #21 : 24 Aralık 2014, 08:20:54 »
Olabilir isim farsça değilse kökeni sıkıntı yok o vakit zannedersem bu isim arapça betül yada ibranice ;Dbakmak gerek.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #22 : 24 Aralık 2014, 11:18:45 »
Allah kucağınıza almayı nasip etsin, analı babalı büyütsün, bütün yorumları okudum ve hepsine tamamen katıldım  O:-)  eğer ileride bir gün bir kız çocuğum olursa ismini "gümüş" koyabilirim, gönlümden geçen bir isim ama ben 2 isimden yana bir insanım, Melek ismini de koyabilirsiniz  ;) ama önünüzde 5 ay var acele etmemekte fayda var  ;)
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

Acur Firarda

• 453
  • Meslek: Kamu
« Yanıtla #23 : 25 Aralık 2014, 09:19:07 »
Arkadaşlarım ustalarım hepibize ayrı ayrı teşekkür ederim Rabbim herkese hayırlı evlat nasip etsin. Herkesin önerisini not ediyorum hepsini değerlendireceğim. Bu arada ben de iki isimden yanayım ama kısa olmasını isterim söylediğiniz gibi sonrasında sorun olabiliyor. Çok sağ olun....

Ertan1979

• 762
  • ERTAN 1979
    • INSTAGRAM
  • Meslek: sağlık
  • Yer: bursa
« Yanıtla #24 : 25 Aralık 2014, 09:30:37 »
sağlıklı sıhhatli olsun inşallah...benim isim önerim yok ama araştırmanızı istediğim bir site var bie bakın derim
http://www.isimarsivi.com/kiz-isimleri kriterlere göre istediğiniz aramalar var ...

Acur Firarda

• 453
« Yanıtla #25 : 25 Aralık 2014, 09:44:47 »
sağlıklı sıhhatli olsun inşallah...benim isim önerim yok ama araştırmanızı istediğim bir site var bie bakın derim
http://www.isimarsivi.com/kiz-isimleri kriterlere göre istediğiniz aramalar var ...

Sağ olasın o siteye bir gözattım teşekkür ederim...

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #26 : 25 Aralık 2014, 15:51:29 »
Hayırlı uğurlu olsun şimdiden, Allah kucağınıza versin.
Benim isim önerim yok. Bence eşinizle birlikte karar vereceğiniz isim en güzeli olacaktır. Karar vermek için de bir fikir sahibi olmak gerekir.:)
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

Acur Firarda

• 453
« Yanıtla #27 : 25 Aralık 2014, 17:05:35 »
Hayırlı uğurlu olsun şimdiden, Allah kucağınıza versin.
Benim isim önerim yok. Bence eşinizle birlikte karar vereceğiniz isim en güzeli olacaktır. Karar vermek için de bir fikir sahibi olmak gerekir.:)

Amin inşallah teşekkür ederim. Tabi ki ortak karar verilecek ama bir kaç tane seçeneğimiz olsun şimdiden ;)