yaklaşık 3mm çapında bakır teli koparacak güçte baskı ile koparma denemesi (farklı renkteki hamurlar birbirinden hafifçe ayrıldı; hamuru yoğurma ve kaynaştırma ile ilgi olduğunu düşünüyorum)

yaklaşık 20c yükseklikten sivri uçlu bıçağın üzerine düşürülmesi sonucu oluşan izler,

bilemesi yeni yapılmış brusletto ile (58 HRC sanıyorum) kesme denemesi, (izler sonrasında kendiliğinden biraz kapandı)

aynı bıçak ile üzerine çekiç vurularak yapılan kesme görüntüsü, (benzer hareketle 12mm zeytin ağacını ikiye ayırabildim)

mengenede delicesine sıkma-itme denemesi (delicesine çok bilimsel bir terminoloji oldu

)
sonrasında şeklini korumada kararlılık gösterdiğini söyleyebilirim.

eğe ile talaş kaldırılabiliyor fakat eğe girintileri arasına doluyor talaşları (fırça ile sık temizlemek gerekiyor)

zımpara ile bitmiş bir yüzey elde etmek mümkün,

yanmaz yani alev almaz özellikli; işlem sırasında koyu siyah duma çıkarıyor,

yüzeyinde 30sn. kadar aseton beklettim, ince bir katmanı tırnakla aşındırabildiğimi söylemeliyim.

diğer notlar:
*suda batıyor, yoğunluğu 1'den büyük olmalı (g/cm3)
*ısıyı kolay iletiyor (kenarına yaptığım zımpara işleminde orta kısmı bile ısınıyordu, -18°C çıktığında bardakta buz yerine kullanılabilirdi)
*el ısısında bile hafif yumuşama gözlemleniyor; belki pişirme sıcaklığını artırmak daha uygun olabilir.