Bıçak Sanatı - Forum

Dede Yadigarı Kamama Ahşap Kılıf Yapmak İstiyorum Lütfen Yardım

Berke Boyacı

Abdurrahman ustam bende deri konusunda sıkıntı çekiyorum... Eğer sizin yatağanda kullandıklarınızdan banada gönderebilirsen çok memnun olurum...

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
  • Meslek: emekli
  • Yer: Denizli
kını nasıl yapcaksınız ahşap üzeri deri mi olacak yapacağınız kın ne kadar lazımza size göndereyim

Berke Boyacı

Her ikiside olabilir Abdurrahman ustam. Ama öncelik ahşap olmayan kın ...

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
kını yaparken ahşabın iki tarafını isteğine oy namlu tarafındaki sapun cıkıntı kısmı kının içine girecek şekilde oy yapıştımada alıştırmasını yap şeffaf ahşap tutkalı  ile yapıştır kuruduktan sonra kının dış yüzeyini perdahla güzel bir görünüm elde edinceye kadar incelt sonra deriyi tersde üzerinre gecir işaretle ve makinede diktir ters yüz yap ve ahşabın üzerine kuru sabun sür diktiğin deriyi itinalı bir şekilde gecir süslemeleri daha sonrs yap  bu şekil keci derisi kullanacan zaman ama ahşap kullanmak istemessen kemerlik deriler ver ciltli deri parcada satılır ondan yapacan

Berke Boyacı

Bahsettiğiniz ciltli deri parçalarını nereden bulabiliriz Abdurrahman abi.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ustam, duyduğum kadarıyla cilt yapmak amacıyla kullanılan derilerin imali artık eskisi gibi pek yokmuş. Ciltçiler tedarikte artık zorlanıyorlarmış.

Bu cilt için olan derilerden bildiğin bir yerlerde var mı peki?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
eskiden, derisinden cilt yapılacak hayvanı dahi yavruyken alır ve özel olarak beslerlermiş. keçi derisi en verimli cilt derisi diye hatırlıyorum sanki. tanıdığım bir kaç cilt ustasının da ciddi olarak deri bulmakta zorlandıklarını biliyorum. bir kaynak varsa bilelim yani ;)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Aslında geçenlerde iki geleneksel tabaklama yöntemine ulaştım. Bir ara bulup yazayım diyorum. Yalnız şimdilerde vegetal dediğimiz usul ile örtüşeni çok uzun sürüyor. Endüstriyel olarak uygulanamaz yani. Eh, bu da tam bizlik.  ;D ;D ;D
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Berke Boyacı

Aman eylem abi. Daha bıçak işine bulaşmadan önce araştırdığım ve birşey bulamadığım  bir konuydu bu. Bunu bulup buraya yazman artık hayat memat meselesi :). Unutursan ben hatırlatırım 8) ;D

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
cilt deriden kastım kemerlik cildi düzgün parlak olanını kalın deri iki çeşirti var bizim ihtiyaca göre olanı birinin cildi mat parlak değil sert deri tamam bir boyaman gerekiyor ama benim söylediğim cilt deri ise yüzeyi paralak kalite kemer (pantolan) yapılabilen deri ..kitap ciltlemek için kullanıln deri değil süt oğlak dediğimiz küçük oğlak derileri belki sizin kastettiğiniz deriler olabilir ama fiatları diğer derilere hemen hemen birbuçuk katı kadar fiatı var normal, cildi  yani yüzeyi düzgün keci derisinin ortalama toptan fiatı (paket en az10 tane olur) 200 ti ile 300 tl arasında değişiyor kalın düzgün deriyi zannedersem boluda üreticisi var bazen tabanca kılıfları geliyor güzel kaliteli bolu tarafından eğer bolu tarafını bilen varsa kalın deri tedariki daha kolay olur kalın vert olan bir deri var at derisi ilk etapta sert görünüyor ama fazla zaman gecmeden hamur gibi oluyor ona dikkat ederseniz iyi olur

Berke Boyacı

Abdurrahman ustam bilgiler için teşekkürler amma bu kalın ve sert olan derilerden sizde kullanıyormusunuz ? Kullanıyorsanız bizede gönderme imkanınız varmı ?

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
kullanıyorum ama bendeki ciltsiz yani yüzeyi parlak değil siz izmirde kalıyorsunuz değilmi bozyakada çevikkuvetin yanıda eşrafpaşa tarafından gelirken kademenin sağ tarafında olamsı lazım tabanca kılıfı yapan bir esnaf var siz onu bulun ve aradığınız deri onda mevcuttur

Berke Boyacı

Teşekkürler. Tarif gibi değilde tam adresi varmı sizde ?

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
ben oradan geleli 4,,5 yıl oldu tam adresi kafamda yok üç yoldan bozyakaya döndükten sonra emniyetin kademasi var onun sağ tarafında sokağın içinde dahada olmassa çevik kuvveteki polilere sorsan gene gösrteririler

Berke Boyacı

Böylesi daha açıklayıcı oldu. Teşekkür ederim ;D

alikozanoglu

• 171
  • Meslek: Karışık
  • Yer: Ankara, Emek mahallesi
Ynt: Dede Yadigarı Kamama Ahşap Kılıf Yapmak İstiyorum Lütfen Yardım
« Yanıtla #35 : 10 Ağustos 2011, 11:17:26 »
Sn. hkn1907hkn,

Kama için üzeri deri veya kumaş kaplanacak ahşap kın için iki kavak paçası kullanabilirsiniz. Bunu en kolay bulacağınız yer ise pazardaki, manavdaki meyva kasalarıdır. Kazara açık havada bir kaç hafta kalmış bir kasa bulursanız, iki dar kenarın üst sırasına rastlayan kalınca parçalar işinizi görür. Yalnız, kabil olduğu kadar düz elyaflı, budaksız, çatlaksız parçaları seçin.
İsterseniz kamanın ağızına kırtasiyecilerde satılan "mum boya / krayon" sürebilirsiniz. Bıçağı tahtaya bastırınca mum boyanın iz bıraktığı yerleri kazıyarak/oyarak bıçağın ağızı keskin kenarına dek oturuncaya kadar bir tarafı oyun. Burası olunca aynı metodla diğer tarafı oyun. İki yan birbirine değdiğinde bıçağı çok hafif tutması gerekir. Çok sıkı olması da çok bol olması da makbul değildir. Ağız yerini oyarken ağızın keskin kenarlarından 1'er milimetre kadar büyük açın yuvayı. Ahşap ağıza iki yüzden çok hafifçe değsin, keskin kenarlar ahşapa değmesin.

Saygılar,

alikozanoglu

cmblc

• 518
  • Cem Balcı / 1968 / B(Rh)+
  • Meslek: Grafik Tasarımcı
  • Yer: Ankara
Ynt: Dede Yadigarı Kamama Ahşap Kılıf Yapmak İstiyorum Lütfen Yardım
« Yanıtla #36 : 10 Ağustos 2011, 22:28:16 »
Ali abi (müsaadenizle), bu kadar basit bir anlatım gücüne sahip olduğunuz için bizler çok şanslıyız...  Aynı bilgi bende de mevcut fakat yazmaya kalksam 2 sayfa en az sürer ve okuyan da daha birinci sayfanın ortalarındayken "eeeh beee, ulan amma anlatamamış hıyar..." filan deyip vazgeçerdi...

Uzun lafın kısası, sizinle aynı ortamda olduğum için şanslıyım...

Saygılarımla,
Get Serious...

En kötü gün bugünse, bugünde FENERBAHÇE!!! Hep destek, tam destek...