Bıçak Sanatı - Forum

Dede Yadigarı Kamama Ahşap Kılıf Yapmak İstiyorum Lütfen Yardım

hkn1907hkn

• 47
    • Online Çiçek Siparişi
  • Meslek: E- Ticaret
  • Yer: İSTANBUL
Ustalarım aranızda ben çok yeniyim her zaman bıçak yapımına ilgim oldu burayı keşfettiğimde harekete artık geçmenin zamanı geldiği dedim kendi kendime keşke ustalarımdan birine çıraklık yapabilsem  :)  ilk olarak rahmetli dedemin sağ iken yanından hiç ayırmadığı bir kama ile başlamak istiyorum biraz deforme olmuş bunu yenileyip birde buna ahşap bir kın yada kılıf yapmak istiyorum. Yardımlarınızı ve model önerilerinizi ve ne malzemeler ne kadar lazım söylerseniz sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim ustalarım tabii anlatımda bekliyorum  :)  :)  :)

Her şey üstüne gelip, seni dayanamayacağın Bir noktaya getirdiğinde, sakın vazgeçme! İşte orası kaderin değişeceği noktadır. (Hz.Mevlana)

Berke Boyacı

Konuyu açtığınız bu bölümdeki başlıkları gezerseniz aradığınızı bulabilirisinz. Hoşgeldiniz bu arada. Merhaba bölümüne başlık açtınızmı ?

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
istediğiniz gibi bir cevap olmayacak ama ben böyle bir yadigarı olduğu gibi saklamayı tercih ederdim.

bu arada hoş geldiniz ;)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
istediğiniz gibi bir cevap olmayacak ama ben böyle bir yadigarı olduğu gibi saklamayı tercih ederdim.

bu arada hoş geldiniz ;)

Emin ustayla aynı fikirdeyim, orjinalliği bozulan bir antikanın veya ata yadigarının değeri artık eskisi gibi değildir.
üzerindeki her oyuntu, her darbe dedenin bir anısı üzerine oluşmuş onun izleridir,
bence de hiç müdahelede bulunmayınız,
sadece iyi korumanın yollarını arayınız,

nacizane tavsiyedir bizimki, karar sizin..
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

hkn1907hkn

• 47
    • Online Çiçek Siparişi
çok teşekkür ederim hoşbuldum çok büyük bi zewkle takip ediyorum konuları benim dede yadigarına çok büyük işlemler yapmaya benimde gönlüm el vermez zaten buna bilgimde yetmez  :) sadece ben buna bir kılıf yapmak istiyorum birde üzerindeki pası atmak bunlar benim için önemli
Her şey üstüne gelip, seni dayanamayacağın Bir noktaya getirdiğinde, sakın vazgeçme! İşte orası kaderin değişeceği noktadır. (Hz.Mevlana)

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
Hoşgeldiniz.
Yanlız ben 60-70 çakımı-bıçağımı kılıfında saklamıyorum.Sebebi özellikle deri kılıflar fazla nem tuttuğundan uzun süre kılıflarda saklanan ürünler paslanabiliyor.
Kılıfı bıçakları içinde saklamak için değil,taşımak için kullanıyorum.
Bence önceliği bu güzel eseri temizleyeme,üstündeki kalıntı-pası gidermeye ve korumaya vermek gerekiyor.
Genco G.

hkn1907hkn

• 47
    • Online Çiçek Siparişi
benim istediğim deri değilde daha çok ahşap şeklinde üzerine de bir kaç işleme yaparsam değmeyin keyfime  :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ahşap üzerine siyah keçi derisi buna uyar gibi geliyor. Bir iki yerine de folyo tekniğiyle işlenmiş gümüş..
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

fatih

• 207
  • Meslek: Bıçak süsleme
  • Yer: Balıkesir
 Eylem bey, folyo tekniği hakkında hiç bir bilgim yok .  bu konuda biraz açıklama yapabilirseniz sevinirim.
     malum benim işimede yarayacak bir konu.   ;)

hkn1907hkn

• 47
    • Online Çiçek Siparişi
Ustam benim benim keçi derisi yada normal deri bulacak bir imkanım yok açıkcası uygun bir zamanınız da bana ahşap ile ilgili bilgi verirseniz çok sevinirim...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
Ahşap kılıf konusunda ben pratiğim yok iken hiç yorum yapmayayım ama Sefa ustanın katanaya kın yapmış olduğunu, Metin Sakin'in ahşap konusunda iyi olup bir sap içini gayet hassas bir şekilde oyabildiğini (bkz.: "Sil baştan sap") söyleyip kendilerine topu atayım.
Namık Kemal
Instagram'da ben

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
sinan bey ahşap kılıf yapımı konuşunda burada bilgisini paylaşmıştı. incelemekte fayda var. kolay gelsin.
http://www.bicaksanati.com/forum/kilif-yapimi/ahsap-kilif-yapimi/

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
sinan bey ahşap kılıf yapımı konuşunda burada bilgisini paylaşmıştı. incelemekte fayda var. kolay gelsin.
http://www.bicaksanati.com/forum/kilif-yapimi/ahsap-kilif-yapimi/

Tüh, en atlanmayacağı atlamışım.
Namık Kemal
Instagram'da ben

hkn1907hkn

• 47
    • Online Çiçek Siparişi
Eylem abicim ozaman sefa ustam ile metin ustama doğru ufak ufak pike yapmam lazım  :D :D :D yanlız bana en çok lazım olcak şey bir bu kama ya uyucak bir kılıf modeli iki hangi malzemeden yapmam gerektiği  8) 8) 8)

Berke Boyacı

Modelleri google görsellerden bulabilirsiniz. Malzemeye gelince sert bir ahşaptan yapmanız uygundur... Mesela gürgen olur ceviz olur artık bıçağa hangisinin en çok yakışacağına göre. Gürgen bulmanız kolay olur çevredeki marangozlarda...

hkn1907hkn

• 47
    • Online Çiçek Siparişi
Eniştemin babası marangoz ordan haftasonu gider bakarım bi inşallah işime yarıcak bir şeyler bulabilirim  :2up

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Açıkçası tahta kılıf hakkında tek bir tane yaptığım için deneyimim yok diyebilirim. Ancak iki, hatta üç parça ile çalıştığınızda çok da zor bir iş değil. En kolay yöntem şöyle: Tahta bloğu ortadan ikiye böldürüyorsunuz, sonra bir orta birleşim yerinden bıçak kalınlığında bir dilim daha dildiriyorsunuz iki parçadan birinden. Bıçağın şeklini ortadaki ince tabakaya çizip içini boşaltıyorsunuz sonra da bu üç parçayı tahta tutkalı ile presleyerek birleştiriyorsunuz yine, bu sayede ortasına rahatlıkla bıçağın girip çıkacağı bir tahta bloğunuz oluyor. Sonra istediğiniz gibi tahta kılıfa şekil veriyorsunuz, isterseniz tüm etrafını deri veya metal ince sac kaplayabiliyorsunuz, ya da ahsabı olduğu gibi bırakıp üstüne kabartma ya da kakma süslemeler yapabilirsiniz....

Kipmen Sanat web sitesi

hkn1907hkn

• 47
    • Online Çiçek Siparişi
önerinizi göz önünde bulundurucam emre abicim teşekkür ederim

idris hacısüleymanoğlu

• *
  • 41
  • Yer: artvin borçka
Eylem abicim ozaman sefa ustam ile metin ustama doğru ufak ufak pike yapmam lazım  :D :D :D yanlız bana en çok lazım olcak şey bir bu kama ya uyucak bir kılıf modeli iki hangi malzemeden yapmam gerektiği  8) 8) 8)
bizd eböyle kamaları çok kullanırız kın olarak en güzel şimşir ağacı olur ama işlemesi zordur gerçi kama küçük yani kolayca kın yapılabilir

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
  • Meslek: emekli
  • Yer: Denizli
arkadaşlar kama için model arayann ismini bilmiyorum ama eğer ukalalık saymassan size şöyle bir kın önerebilirim eğer istersen yapım aşamasını size söyleyebilirim ahşap ve deri istersen size  yeteri kadar siyah keçi deri gönderebilirim