Sayın Cihat KILINÇ'ın zahmet edip gönderdiği Foam PVC (Dekota) bugün elime ulaştı. Kargo bedelini de kendisi ödemiş. Teşekkür ediyorum.
Malzeme beyaz, 2-3 mm kalınlığında. Yüzeyinde desen doku yok. Elimdeki çakıya kılıf denemesinde bulundum. Fırına koyup 60 derecede 5 dakika kadar beklettim. Yumuşadıktan sonra çakıyı açık şekilde içine koydum ve iki köpük arasına koyup üzerine çıktım.

Perçin çakmadım.
Sonuç: İşlem kydex kılıflarda olduğunun aynısı malzeme bıçağın şeklini aldı. Soğudukça sertleşti. Bıçağı gayet güzel kavrıyor. Görünüşte her şey tamam gibi görünse de eksiler büyük. 57 derece gibi bir sıcaklıkta form verilmesi aynı sıcaklıkta formunu kaybedeceği anlamına geliyor. Sıcak iklimde, arabanın içinde, kamp ateşinin yanında yamulmuş bir kılıf görmemiz olası.
Dayanıklı bir malzeme değil. İki parmakla köşesinden yamulttuğumda kolaylıkla kırıldı.
Hasılı kelam. Ben bu kılıfı zorlamam çekmecede, çantamda bir köşede bıçağımı tutsun yeter diyen biri için yeterli olabilir. Ben mevcut bıçağıma istediğim kılıfı yapana kadar dekota kılıf kullanacağım.
Cihat Bey'e bu deneyim imkanını sağladığı için tekrar teşekkür ederim.