Bıçak Sanatı - Forum

İlk deneyim

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: İstanbul/Beykoz
İlk deneyim
« : 15 Aralık 2014, 18:21:49 »
Sevgili forum üyeleri, bugün mehmet marangozdan almış olduğum D2 lama üzerinde sizlerden öğrendiklerimi uygulamaya başladım. Fark ettim ki profil kesmek çok zahmetli işmiş  :) Elimde spiral motor olmasına rağmen, çeliğin muhtevasını bozmamak adına, profili demir testeresiyle kesmeye çalıştım. Ağız ve sırt kısmında tıraşlanacak bir yer kalmadı ama kabze kısmını yetiştiremedim. Acaba bu kısımda elektrik gücünden faydalanmanın sakıncası olur mu? Bir de ağız çeşitlerini topluca anlatan bir konu başlığına rastlayamadım. Mesela scandi dediğimiz anladığım kadarıyla tek açılı büyük bir ağızdan oluşuyor doğru mudur? Beni bu konuda yönlendirir misiniz? Resim de eklemeye çalıştım ama inşallah becerebilmişimdir. Saygılar...
Mahir Selim KESKİN

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: İlk deneyim
« Yanıtla #1 : 15 Aralık 2014, 18:30:41 »
Resimler yüklenmemiş hizliresim.coma yükleyip doğrudan erişim yazan kısımdaki linkleri buraya eklerseniz iyi olur.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
« Yanıtla #3 : 15 Aralık 2014, 19:15:47 »
Link olarak değil de direkt resim olarak nasıl ekleyebilirim Osman?
Mahir Selim KESKİN

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #4 : 15 Aralık 2014, 19:21:33 »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #5 : 15 Aralık 2014, 19:22:40 »
Avuç taşlamanız varsa kabza kısmına girişin sorun olmaz :2up
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
« Yanıtla #6 : 15 Aralık 2014, 19:24:05 »
Peki ağız kısmında sorun olur muydu? Boşa mı kas yaptık :D
Mahir Selim KESKİN

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #7 : 15 Aralık 2014, 19:25:45 »
Peki ağız kısmında sorun olur muydu? Boşa mı kas yaptık :D
Orda da sorun olmaz ısıl işlem öncesi dert değil  :2up Yanan kısımlar ısıl işlem sonrası yok olup gider.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #8 : 15 Aralık 2014, 21:21:57 »
Hocam bende ayni yerden aldigim d2 celikten ayni modeli yapmaya calisiyorum isil islemden geldi daha perdahi 150 kuma cikaramadim nedeni yuzeyindeki siyah kaplamanin alti derin benekler var nokta nokta onlarin kabzayla namlu arasini guzel yapmamisim  hala onla ugrasiyorum nacizane tavsiyem isil islemden once perdahi 1200 kuma kadar cika bilirsen daha az zahmet cekersiniz isil islemden sonra bu celik baya sertlesiyor zimpara dusmani . Simdiden kolay gelsin.

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
« Yanıtla #9 : 16 Aralık 2014, 00:02:33 »
Hocam bende ayni yerden aldigim d2 celikten ayni modeli yapmaya calisiyorum isil islemden geldi daha perdahi 150 kuma cikaramadim nedeni yuzeyindeki siyah kaplamanin alti derin benekler var nokta nokta onlarin kabzayla namlu arasini guzel yapmamisim  hala onla ugrasiyorum nacizane tavsiyem isil islemden once perdahi 1200 kuma kadar cika bilirsen daha az zahmet cekersiniz isil islemden sonra bu celik baya sertlesiyor zimpara dusmani . Simdiden kolay gelsin.

Sağolun Hocam, tavsiyelerinizi göz önünde bulunduracağım devam ederken. Deneyim önemli...
Mahir Selim KESKİN

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #10 : 16 Aralık 2014, 12:03:22 »
Güzel gidiyor. Kolay gelsin.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #11 : 16 Aralık 2014, 13:00:00 »
Devamini bekleriz

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #12 : 16 Aralık 2014, 21:07:30 »
flap diskide kullana bilirsiniz 40_60_100 kumları mevcut o daha tehlikesiz ve normal taşlama titresim yapıyor ve flap yapmıyor o kadar ve  istenildigi gibi kullanamıyorsunuz cok yumusak talaş alma sekli var  agız sırt kısmını cok kolay sekil verebilirsiniz

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
« Yanıtla #13 : 17 Aralık 2014, 00:08:41 »
Mahir Selim KESKİN

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
« Yanıtla #14 : 17 Aralık 2014, 00:12:59 »

Kabzedeki fazlalıkları aldım  bugün. Sıra bir eğeleme rampası inşa etmeye ve  bolca zımpara kullanmaya geldi galiba.
Mahir Selim KESKİN

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
« Yanıtla #15 : 17 Aralık 2014, 19:08:57 »

Mahir Selim KESKİN

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
« Yanıtla #16 : 17 Aralık 2014, 19:18:04 »
Bugün eğeleme rampası yapıp (yapmaya çalışıp) işleme başladım. Taşlama eşiği ile yanak arasındaki çizginin sert ve belirgin olması için çabalıyorum. Kılavuz olarak oklava bulabildim ne yazık ki! Rampanın boyunu da biraz uzun yapmışım, bu ölçülerde metal bir mil nereden bulunur ya da alternatif olarak ne kullanabilirim acaba? Aşınma çok yavaş ilerliyor, eğenin winsent marka oluşunun etkisi ne kadardır merak ediyorum. 
Mahir Selim KESKİN

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #17 : 17 Aralık 2014, 19:22:43 »
Elinize sağlık güzel gidiyor oklava esneme yapar.Oklava yerine size "transmisyon mili" gerek.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #18 : 17 Aralık 2014, 19:25:29 »
Gayet iyi. Tek tavsiyem, zımparalama yaparken 80 kumla başlayın ve eğe çizgilerini 80 kumla kesinkes yok etmelisiniz. Eğe çizgileri yok olmadan üst kuma geçmeyin. Eğe çizikleri derin gibi geldi bana. Aslında 60 kumla başlayın diyeceğim ama emin olamadım. O kumla hiç çalışmadım.

O uzunluktaki rampaya 10 mm'lik mil kullanın, 8 mm'likler esneme yapıyor. Başıma geldi, oradan biliyorum.

Miller kolay bulunuyor, çelik tüccarlarında genelde mevcut.

Eğe bir defa alınır. O nedenle muhakkak kaliteli eğe kullanın.
« Son Düzenleme: 17 Aralık 2014, 19:34:06 Gönderen: egeleme_rampasi »

Mâhir

• 422
  • Mahir Selim KESKİN
« Yanıtla #19 : 17 Aralık 2014, 19:34:33 »
İlgilendiğiniz için sağolun. Bu transmisyon mili nerede bulunur? Evet çizikler derin ama işi zımparaya aşamasına getirmek için çok yolum var. Ağızı profilin her iki yanından da eşit şekilde aşındırmak, açıları tutturmak ve istenen şekli de korumak zormuş mesela.
Mahir Selim KESKİN