Bıçak Sanatı - Forum

Profil kesmek için

Atom Karinca

• 132
  • Hakan
  • Meslek: İşletme
  • Yer: Ankara
Profil kesmek için
« : 14 Aralık 2010, 11:56:38 »

http://www.youtube.com/watch?v=rC8Ptrup-fc
Daha önce bu Alman firması ile konuşmuştum bir tane almak isteyince ilgisiz davrandılar
bende kızıp kopyasını ahşaptan yaptım.
Ancak geçen gün BAUHAUS da bundan gördüm ve fiyatıda hesaplı diye hatırlıyorum.
Genelde ben hep ahşap kestim
bir kere kalın  etli bir sert metal boru kestim ve gayet güzel kesmişti.

Bıçak profili kesmekte de kullanılabilir.
çok olmasada kıvrak sayılabilir

Benim elimde kesebileceğim veya deneyeceğim su verilmemiş hiç metal olmadığından deneyemiyorum.

Şerit testerelere onca para vermeden, bence hesaplı profil kesim için denenebilir.

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
Ynt: Profil kesmek için
« Yanıtla #1 : 14 Aralık 2010, 19:34:18 »
Bende bir benzerini  eski bir ahşap sandalyenin sırt kısmını kesip, oturak kısmına dekupajı monte ederek yaptım. Ancak metal kesmek için pek uygun değil. Hem motoru çok zorlar hemde saatler sürer. Ziyan olan uçların masrafı da cabası. Birde çıkan o ciyak ciyak sese dayanabilmek benim açımdan mümkün değil. Neden böyle bir alet yaptın derseniz , bıçak saplarını kesmek için ve parmak oyukları yapmak için birebir.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #2 : 14 Aralık 2010, 20:45:15 »
şerit testerelerde dıkkat ettı ısenız testere dışlerı malzemeye dıkıne dalar. dekopaj da ise ılerı gerı hareketlerle malzemeden parçalar kopartır testere. ılerı gıtmesı tamam ancak gerı gelırken testerenın dışlerını bence bozacaktır.

ahşap gıbı yumusak malzemelerde sonuç alınabılınır lakın metalde bence etkılı olmayacaktır..   ;)

"bunu makınemı almadan önce epeyce dusunmustum, bana pek randıman vermeyecek gıbı gelmıstı"
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #3 : 15 Aralık 2010, 00:02:45 »
Bu konuda peşin önyargılı olmayın derim. Zamanında aldığım ve önce ilk kurduğum atölyede ardından da evde sayamayacağım kadar çok işte kullandığım ve neredeyse hep siyah sac, DKP sac ve paslanmaz çelik sac kestiğim Bosch un GST 85 PBAE seri dekopajını hala kullanırım. Ayarlı devirli, tetik sabitlemeli bir makina ve 4-5 mm e kadar çok  sac kestiğim oldu hem de metrelerce, kalın saclarda sulu  kullanma şansınız da var. Bıçakları öyle hemen yanmaz, bıçak hem gidişte hem gelişte keser, yani talaş boşluğu ortadadır. Ahşabı zaten söylemiyorum bile.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #4 : 15 Aralık 2010, 00:34:40 »
o zaman serıt testereyı bosunamı aldık Sefa  usta   :'(      yav bu adamlar sattıkları malın ne yapabıleceğini bılmıyorlar
kaç yere sordum 4mm sac kesıcem dedım olmaz dedıler . almadım bende. her işte bır hayır vardır dıyelım..

“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #5 : 15 Aralık 2010, 00:44:08 »
Yok canım boşuna olur mu hiç, söylemek istediğim bu alet de şerit testereye bir alternatiftir. Ancak ayarlı tetik şart yoksa aynı hızda hem ahşap hem metal biraz zor iş. Bunların bir alay bıçak çeşidi var, örneğin ahşap bıçağı ayrı, demir-çelik ayrı, aluminyum ayrı, mdf ayrı... gibi. İyi bir makinanın fiyatı da zaten şerit testereyi aratmaz sanıyorum. Söylemek istediğim şuydu, şerit testere bunun yaptığı her işi yapamaz, ama bu şerit testerenin yaptığı bir çok işi yapar.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #6 : 15 Aralık 2010, 00:57:43 »
anladım ustam..  fabrıkaya zaten dekopaj lazım oluyordu  . ;D  yarın bırtane aldırtayım >:D

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #7 : 15 Aralık 2010, 03:10:48 »
Benim atölyede 3 ayrı model dokupaj var, ikisi sanırım ucuz çin işi birisi daha kaliteli bişey sanırım ancak şimdiye kadar hiçbirinde sac kesme veya demir-çelik mamul kesme konusunda başarılı olamadı, çelik için uygun denilen bıçaklarla yumuşak çelik kesmeye çalıştım, tüm uçlar kararıp yandı gitti, toplamda belki 5 santim malzeme kesebilmişimdir. Herhalde makinalarda veya bıçaklarda iş yoktu ama ben de üstelemedim, şerit testerenin kesim keyfi yok bunda ne olursa olsun. Ancak eğer iyi bir makinanız varsa böyle bir modifiye düşünülebilir, ancak eğer yoksa bunu mu yoksa şerit testereyi mi alacağım diye arada kalmayınız bence, en ucuz şerit testere bile bu aletlerden profil kesiminde ve kabza yapımında çok daha yararlı...

Kipmen Sanat web sitesi

Berke Boyacı

« Yanıtla #8 : 15 Aralık 2010, 15:27:38 »
Bu konuda peşin önyargılı olmayın derim. Zamanında aldığım ve önce ilk kurduğum atölyede ardından da evde sayamayacağım kadar çok işte kullandığım ve neredeyse hep siyah sac, DKP sac ve paslanmaz çelik sac kestiğim Bosch un GST 85 PBAE seri dekopajını hala kullanırım. Ayarlı devirli, tetik sabitlemeli bir makina ve 4-5 mm e kadar çok  sac kestiğim oldu hem de metrelerce, kalın saclarda sulu  kullanma şansınız da var. Bıçakları öyle hemen yanmaz, bıçak hem gidişte hem gelişte keser, yani talaş boşluğu ortadadır. Ahşabı zaten söylemiyorum bile.

Nerden bulabiliriz bu bahsettiğin makinadan sefa ustam ??

« Yanıtla #9 : 15 Aralık 2010, 19:38:40 »
Benim atölyede 3 ayrı model dokupaj var, ikisi sanırım ucuz çin işi birisi daha kaliteli bişey sanırım ancak şimdiye kadar hiçbirinde sac kesme veya demir-çelik mamul kesme konusunda başarılı olamadı, çelik için uygun denilen bıçaklarla yumuşak çelik kesmeye çalıştım, tüm uçlar kararıp yandı gitti, toplamda belki 5 santim malzeme kesebilmişimdir. Herhalde makinalarda veya bıçaklarda iş yoktu ama ben de üstelemedim, şerit testerenin kesim keyfi yok bunda ne olursa olsun. Ancak eğer iyi bir makinanız varsa böyle bir modifiye düşünülebilir, ancak eğer yoksa bunu mu yoksa şerit testereyi mi alacağım diye arada kalmayınız bence, en ucuz şerit testere bile bu aletlerden profil kesiminde ve kabza yapımında çok daha yararlı...
En ucuz derken mesela hangisi ustam?

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #10 : 16 Aralık 2010, 16:19:00 »
Mesela şu alet: http://www.malzememarket.com/detail/654/654/urun_promax_72161_serit_testere_makinasi_metal_band_saws_machines.php 330 tl civarına bulunuyor.
Bunun yerine bir kaliteli, mesela Makita dekupaj makinası almayı düşünmezdim. Hımm, 100 tl filan daha ucuz en kalitelisinden bir dekupaj makinesi, belki aynı fiyattadır, tam olarak fiyatlardan haberdar değilim, ancak şerit testere bence bizim işte çok çok daha kullanışlı bir alet, tabii kişisel fikrim bu ustam...

Kipmen Sanat web sitesi

ibrahim 1969

• 540
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #11 : 20 Aralık 2010, 14:48:20 »
hakan bey bu ürünün hangi şubesinde gördünüz ve fiyatını öğrenebilirmiyim
teşekkürler

Atom Karinca

• 132
  • Hakan
  • Meslek: İşletme
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #12 : 20 Aralık 2010, 18:28:38 »
hakan bey bu ürünün hangi şubesinde gördünüz ve fiyatını öğrenebilirmiyim
teşekkürler

Bu ürün Türkiyede yok, Almanyadan aldığım fiyat 45 Euro (http://www.neutechnik-werkzeug-shop.de/shop/catalog/browse?shop_param=) ancak benzeri Ankara Bauhause da (cepa) satılıyor fiyatıda 80 Tl.

« Son Düzenleme: 20 Aralık 2010, 18:30:54 Gönderen: Atom Karinca »

ibrahim 1969

• 540
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #13 : 21 Aralık 2010, 11:08:31 »
Alakanız için teşekkür ederim hakan bey