...
Desenleri belirginleştirmek için elimde kabzaya sürecek birşey yok.Haftaiçi ayakkabı cilası temin edip süreceğim.Havşa konusu aklımda.
...
Eline sağlık Osman. Daha bitmemiş olduğundan bir iki yapılacak önerisi yapayım.
Atölyede, baştan beri varolan bir şişe beyazlatılmış keten tohumu yağı vardı. Bu gün temizlik yaparken bunun kütük gibi katılaşmış olduğunu gördüm. Şişenin iç yüzeylerinde de kalıntılar vardı. Bu örnek, ahşaba işleyen bu yağın amacımıza uygun olduğunu göstermesi bakımından beni çok memnun etti.
Ayakkabı cilası yerine balmumundan yürü derim. Sen bilgilerini kolay bulursun, Volkan kimya'nın bilgilerini paylaşmıştım. Adamlarda bal mumu, karnuba mumu falan her şey var.
-- o --
Deliklerin içi için havşalama zaten söylenmiş ama borunun iç yüzeyi için de şunu yapabilirsin.
Matkap, dremel falana ince bir çubuk bağla ve buna ufak bir parça zımpara bantlayıp dola. Tabi matkap dönerken zımparanın düzgün sarılması için yöne dikkat et. Bunu borular içinde döndürerek içlerini tertemiz yapabilirsin.
-- o --
Ahşabın bitirişinden bahsettik ama ondan önce zımpara izlerine bir daha girişebilirsin. Ahşaba dik yönde zımpara izleri görüyorum. Bunları ahşap yönünde zımparalayarak yok etmeni öneririm. Temiz bi bitiriş için zımparalama yönün damar yönünde olmalı.