Bıçak Sanatı - Forum

DÖVME TANTO ya Başlıyorum.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
Ynt: DÖVME TANTO ya Başlıyorum.
« Yanıtla #360 : 16 Şubat 2015, 00:25:41 »
Körelmesini çok önemseme, en son yeniden bileyip hamona dokunmadan dokuyu yine aluminyum oksitle aynı hale getirirsin, sadece parmağına dikkat et yeter.
Anladım ustam,sağolun  ;)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

« Yanıtla #361 : 16 Şubat 2015, 00:28:13 »
Tsukayı birleştirmeden haberimiz olsaydı deliği hatasız delebilirdin  ;) çünkü o aşamada delinince sorunsuz oluyor. Şimdi biraz daha hassas ölçü almak gerekiyor.
Hocam çok haklsınız.Tantonun deliği kolay da,sayanınkini bu aşamada bozmaktan çekiniyorum  ::) Tanto tsukanın içinde olacak şekilde hepsini birlikte delebilirmiyiz ?Planımda sayanın ilk deliğini 6mm delip,tantoda iz bıraktıktan sonra,tantoyu çıkarıp,4mm matkapla sayanın deliğini tamamlamak(Hazır merkezindeyken) tantoyu da 5-5.5mm matkapla delip noktalamak var,sizce uygun mudur?
Saya derken Tsuka diyecektin sanırım  ::) dediğin yöntem gayet güzel bir yöntem  :2up

• 1805
« Yanıtla #362 : 16 Şubat 2015, 00:35:47 »
Pardon Tsuka diyecektim hocam,sağolun  :)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

• 1805
« Yanıtla #363 : 16 Şubat 2015, 20:04:52 »
Arkadaşlar yine ben  :)  Kusura bakmayın,belki çok fotoğraf ekliyorum ama ustalarımızın görüşleri çok önemli benim için.Olmazsa artık bitene kadar bu resimler son olsun  ;) Habakinin çizgileri düzeltildi,Krikata tekrar elden geçti,Saya 400 kuma kadar zımparalandı ve hamona da devam ettim.Artık çelik iyice gri bir renk aldı,tekrara rağmen pek birşey değişmiyor gibi,yine de karar ustalarımızın.

• 1805
« Yanıtla #364 : 16 Şubat 2015, 20:05:33 »
Saya..

Volkan

• 1053
  • A. Volkan PAZ
  • Meslek: Tekniker
  • Yer: Malatya
« Yanıtla #365 : 16 Şubat 2015, 21:52:04 »
Yok yok Ömer bey, en iyisini yapıyorsunuz. Sizin açtığınız bu konuda ustalardan alınan bilgiler altın değerinde. Yani sizin konuda merkez bankasının altın rezervi gibi oldu. ;)

Site yönetimi için sıkıntı yoksa bence fotoğraf paylaşmaya devam etmelisin. Kolay gelsin.
Emniyetsiz çalışmak, hastaneden sevk almaktır. Önce iş güvenliğimiz !!!

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #366 : 16 Şubat 2015, 21:59:49 »
Hamon giderek belirginleşiyor, iyi iyi... Sefa Hocam haklı çıktı yine, çok güzel bir hamon olacak.

Bu tanto, bir yerde, -ısıl işlem ve hamon konusundaki sınırsız desteği nedeniyle- Taner Salar Ustamızın eseri sayılır.
« Son Düzenleme: 16 Şubat 2015, 22:03:54 Gönderen: egeleme_rampasi »

• 1805
« Yanıtla #367 : 16 Şubat 2015, 22:00:37 »
Yok yok Ömer bey, en iyisini yapıyorsunuz. Sizin açtığınız bu konuda ustalardan alınan bilgiler altın değerinde. Yani sizin konuda merkez bankasının altın rezervi gibi oldu. ;)

Site yönetimi için sıkıntı yoksa bence fotoğraf paylaşmaya devam etmelisin. Kolay gelsin.
Sağolun Volkan bey,düşünceleriniz için teşekkür ediyorum.Ben bu Tanto işinde, çok detaylara girerek anlatmaya çalıştım,yani hiçbir şeyi Sır tutmadım.Yine de atladığım yerler olmuşsa herzaman sorabilirsiniz,içtenlikle anlatırım  ;)

• 1805
« Yanıtla #368 : 16 Şubat 2015, 22:06:29 »
Hamon giderek belirginleşiyor, iyi iyi... Sefa Hocam haklı çıktı yine, çok güzel bir hamon olacak.

Bu tanto, bir yerde, -hamon konusundaki sınırsız desteği nedeniyle- Taner Salar Ustanın sayılır.
Aynen katılıyorum Mustafa Bey,Özellikle Sefa ve Taner ustalarımın emeği-hakkı büyük,yapılan bu iş te,Sayın Burak ustaya(circassian)ve Kaya ustaya da teşekkürü bir borç bilirim.

• 1805
« Yanıtla #369 : 17 Şubat 2015, 15:12:20 »
Arkadaslar tantonun bugün deliklerini deldim, yapacağım işlem sıralaması için biliyorsunuz daha önce Sefa ustamızın olurunu almıştım. Tsukanın en kısmından orta noktasını belirlerken, nakagoyu da baz alarak çizdim. Uzatmayayım, işlem tamamlandı. Yalnız küçük bir sorun oluştu, Nakagonun( tantonun sap kısmı)alt bölümü bilindiği üzere kavisli yapılıyor. İşte bu yüzden delik merkezden altta oluştu, ki işaretlerken böyle neticeleneceğini gördüm.Yani Bilinçli yaptığım bir şey. Diğer türlü yaptığınızda bu defa da Tsukanın deliği yukarıda olacaktır. Bunları ilerde yapacak arkadaşlar için anlatma gereği duydum, bir yerde püf noktası diyebiliz ;)Akşam resimleri eklerim, böylece söylediklerim daha iyi anlaşılır arkadaşlar.

• 1805
« Yanıtla #370 : 17 Şubat 2015, 22:16:29 »
Fotolar..

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #371 : 17 Şubat 2015, 23:53:28 »
güzel gözüküyor elinize sağlık

• 1805
« Yanıtla #372 : 18 Şubat 2015, 00:06:53 »
Teşekkürler Mehmet ustam,sağolasın  ;)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #373 : 18 Şubat 2015, 10:41:23 »
değişik bır toz daha yollayayım onuda dene ıstersen Ömer  ;) daha ınce. hattın koyu renklı gözukmesını sağlar.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

• 1805
« Yanıtla #374 : 18 Şubat 2015, 11:56:18 »
Önceki gönderdiğin toz bile hemen etkisini göstermişti Taner ustam çok sağol. Beni mahçup ediyorsun ama kabul edebilirim. Bu arada Sefa ustamızın parmak yöntemi çok daha hızlı ve etkili oldu ilerlememde, Sağolun her ikinizde :2up

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #375 : 18 Şubat 2015, 11:57:46 »
Parmak yerine bir parça deriden destek almak parmakları korumak adına yardımcı olur mu?

• 1805
« Yanıtla #376 : 18 Şubat 2015, 12:54:31 »
Parmak yerine bir parça deriden destek almak parmakları korumak adına yardımcı olur mu?
Valla Salim ustam ben de Kaya ustanın tavsiyesiyle kot parçasıyla yapıyordum fakat ağızı körelttim. Parmak daha etkili oluyor. Parmağı Hamon yaparken değil de, habakiyi takarken kestim  ;D haberim bile olmadı.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #377 : 18 Şubat 2015, 13:02:04 »
Kot ne kadar çok işe yarıyor. Boynuz, kemik parlatırken de kullanıyorum. Baya etkili oluyor. Hatta körelmiş jilet bile bileniyor :)

• 1805
« Yanıtla #378 : 18 Şubat 2015, 13:15:08 »
Bu durumda sert bir yüzeye yapıştırılıp, ustura ve bıçaklarda deri masat gibi kullanılabilir ;)

• 1805
« Yanıtla #379 : 21 Şubat 2015, 22:26:20 »
Sefa ustam merhabalar,nasılsınız?hocam resimden de anlaşılacağı üzere koiguchi yi yaptıktan sonra(ne hikmetse anlamadım :o)açıklık sorunu oluştu.tantoyu saya içine İyice sokmama rağmen sona dayanıyor.Mecburen aralığı kapatmam için,habakinin arkasına birşey yapmam gerekiyor.Yine boynuz koysam Tsuka çapının dışına taşması lazım.Veya nakagoya geçen tsuka hizasında pirinç bir parça mı koymalıyım(koiguçinin düz kenarını da yuvarlatıp)  :-\ Nasıl birşey önerirsiniz?şimdiden teşekkürler.