Bıçak Sanatı - Forum

DÖVME TANTO ya Başlıyorum.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
Ynt: DÖVME TANTO ya Başlıyorum.
« Yanıtla #280 : 12 Şubat 2015, 00:08:50 »
Arkadaşlar merhaba.Umarım hepiniz iyisinizdir  :)  Sefa hocama özelden birşey danışacaktım.Resim ekleyemedim ve yazdıklarım da silinince burada paylaşmak zorunda kaldım.Belki çok resim koyup sizleri sıkmamak adına.Konuya gelecek olursak;Saya kabaca bitti.Tantonun sap kısmı 10cm ,namlu kısmı 27cm ölçülerindeyken,Sayanın sap kısmı 17cm,Kın kısmı 34cm gelmekte.Yani her 2 parçada da fazlalık mevcut.Sefa ustam;bu haliyle kalabilr mi?veya normal ölçüsünü ne kadar yapmalıyım?Teşekkürler.(bu arada 30mm kalınlıkta siyah polyamid tedariği yaptım,şu kın ağzına konacak parça için  ;) )
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

« Yanıtla #281 : 12 Şubat 2015, 00:15:49 »
Ömer, bu ölçüler çok fazla. Örnek vereyim, şu anda neredeyse Senin tantoyla at başı giden bir Tanto yapmaktayım, şimdi ölçtüm sap kısmı tsubadan sonra ( Nakago boyu değil) 85-90mm gelmekte, Tsuka ise 115 mm geliyor. Sayanın ölçüsüde abartılı geldi, toplamda 70mm uzunluk fazla, hadi olsun 25-30mm olabilir, bence kısalt.

• 1805
« Yanıtla #282 : 12 Şubat 2015, 00:25:09 »
Tamam Sefa ustam,öğrenmek istediğim buydu,teşekkür ediyorum.Peki form olarak bir eksiklik var mı?Polyamidin kalınlığını  kaç mm yapmalıyım?Sayanın kalınlığını kurtarması için,sizin önceki tantonuzda yaptığınız gibi,(buffalo boynuzlu modeliniz)polyamidin çapı sayadan biraz taşmak zorunda.Şimdi ölçtüm.Sayanın o kısmındaki en büyük kalınlığı 17mm geliyor  ;) Kaç çapında yapsam abartılı olmaz?
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

« Yanıtla #283 : 12 Şubat 2015, 00:43:22 »
Standart bir ölçü yok, söylediğin çaptan 2-3mm kadar taşsa güzel görünür. Et kalınlığı da 6-7 mm civarındadır. ( bu arada ben Tantoda bufalo boynuzu kullanmadım, Katanadır o )

• 1805
« Yanıtla #284 : 12 Şubat 2015, 00:53:20 »
Pardon ustam ben karıştırdım ozaman,malum o kadar eseriniz çok ki karıştırmama k mümkün olmuyor bazen  ;D  Bilgiler için de çok sağolun.Hepsini not aldım.Örnekleri bir araştırıp şu pirinç parçaya da bir karar vereceğim,koyup koymama konusunda (Habakinin arka kısmındaki)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #285 : 12 Şubat 2015, 08:51:16 »
Ömer bence polyamıd koyma bıraz araştırıp boynuz yada abonoz bulalım. o kadar işçilikten sonra o malzeme bıraz tuhaf kaçacak. abanoz koyarım dersen ölçü ver 8mm lık parçalar olacaktı bende uyarsa yollarım. bu arada toz geldımı..?
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

• 1805
« Yanıtla #286 : 12 Şubat 2015, 09:54:53 »
Ömer bence polyamıd koyma bıraz araştırıp boynuz yada abonoz bulalım. o kadar işçilikten sonra o malzeme bıraz tuhaf kaçacak. abanoz koyarım dersen ölçü ver 8mm lık parçalar olacaktı bende uyarsa yollarım. bu arada toz geldımı..?
Taner ustam elimde boynuz malzeme olmadığı için kolay bulunabilir olduğundan polyamıd i sağolsun Sefa ustam önermişti .Başka bir örnek de pelesenk koymuşlar her iki parçaya da, çok yakışmış. Ustam o kısmın ölçüleri40*17 mm geliyor. Zaten mekugi (pim)yi de abanoz yapıyorum. Size zahmet olmazsa alabilirim ustam. Çok sağolasın. Toz da henüz elime ulaşmadı.

« Yanıtla #287 : 12 Şubat 2015, 19:34:25 »
Mekugi yi eğer bulabilirsen bambudan da yapabilirsin.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #288 : 12 Şubat 2015, 19:54:08 »
Ellerinize sağlık çok iyi gidiyor :2up

Bu iş gerçekten sabır gerektiriyor. Şahsen ben böyle bir işe kalkışmayı düşünmezdim.

Yaptığınız işe saygı duyuyorum

• 1805
« Yanıtla #289 : 12 Şubat 2015, 20:47:53 »
Mekugi yi eğer bulabilirsen bambudan da yapabilirsin.
Tabiki olabilir ustam, önceki konularınızda milyoncu dükkanlarındaki bazı ürünler den bunu bulabileceğimiz hatırlatılmıştı ben onuda ben bir araştırayım  ;)

• 1805
« Yanıtla #290 : 12 Şubat 2015, 21:08:46 »
Ellerinize sağlık çok iyi gidiyor :2up

Bu iş gerçekten sabır gerektiriyor. Şahsen ben böyle bir işe kalkışmayı düşünmezdim.

Yaptığınız işe saygı duyuyorum
yusuf kardeşim çok tşk ediyorum saolasın.Sizlerinde yapabileceğine inanıyorum ve her yaptığım işi gerek resimlerle gerekte yazarak burada paylaşıyorum.çok zaman ustalarımıza bi şey sorracakolsam hemen yanıt aldığım gibi onlarında telkini ile tekrerdan burdanda soruyorum . sırf herkes için öğretici olsun diye. ;)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #291 : 12 Şubat 2015, 22:16:53 »
Manda boynuzu içine yarar mı? İstediğin ölçüler ne? Bana söyle göndereyim sana.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #292 : 12 Şubat 2015, 23:14:32 »
Salim banada gönderirmisin kardeşim.. ::)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #293 : 12 Şubat 2015, 23:16:44 »
Kalanı senin olsun kardeşim ayıp ediyorsun. İsmail Gençalp Abimiz vermişti kullanırsın diye. Yeterki kullanılsın.

• 1805
« Yanıtla #294 : 12 Şubat 2015, 23:23:58 »
Manda boynuzu içine yarar mı? İstediğin ölçüler ne? Bana söyle göndereyim sana.
Hiç Yaramaz mı Salim ustam,gönderirsen sevinirim tabiki.Teşekkür ederim.Valla Bana 6-8mm kalınlıkta-40*23mm ebatında bir parça yeterli olur ustam.(Bende medine dilencisi gibi oldum,kim ne verse hayır demiyom  :D )

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #295 : 12 Şubat 2015, 23:40:57 »
...her yaptığım işi gerek resimlerle gerekte yazarak burada paylaşıyorum.çok zaman ustalarımıza bi şey sorracakolsam hemen yanıt aldığım gibi onlarında telkini ile tekrerdan burdanda soruyorum . sırf herkes için öğretici olsun diye. ;)
Çok iyi yapıyorsunuz, teşekkürler :)
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #296 : 12 Şubat 2015, 23:43:10 »
Tamamdır bu ölçülerde yarın keserim.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #297 : 12 Şubat 2015, 23:46:11 »
Bende istiyom bendee
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #298 : 13 Şubat 2015, 00:08:55 »
Sana yok :)

• 1805
« Yanıtla #299 : 13 Şubat 2015, 00:11:20 »
...her yaptığım işi gerek resimlerle gerekte yazarak burada paylaşıyorum.çok zaman ustalarımıza bi şey sorracakolsam hemen yanıt aldığım gibi onlarında telkini ile tekrerdan burdanda soruyorum . sırf herkes için öğretici olsun diye. ;)
Çok iyi yapıyorsunuz, teşekkürler :)
Rica ederim Bülent bey,sağolun  :)