Bıçak Sanatı - Forum

DÖVME TANTO ya Başlıyorum.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
Ynt: DÖVME TANTO ya Başlıyorum.
« Yanıtla #140 : 02 Ocak 2015, 22:39:14 »
Anladım ustam,orasını 3-4cm sanırım,1mm kadar eğelesek nasıl olur?
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #141 : 02 Ocak 2015, 22:49:57 »
bu seferde butun form bozulacak  :-\  artık ne çıkarsa bahtımıza bu şekılde ısıl işlemını yapacağım.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

• 1805
« Yanıtla #142 : 02 Ocak 2015, 22:54:08 »
Tamam ustam böylece kalsın ozaman.İçimden birşey olmaz gibi geliyor.Şimdiden Allah kolaylık versin.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #143 : 02 Ocak 2015, 23:17:35 »
Konuyla ilgisi yok ama Ömer Yüksel Bey'in affına sığınarak sorayım Taner Salar Usta'ya:

Diyelim ki D2 de ağzı çok ince bıraktık. Yağda veya -alüminyum plakaların arasında- basınçlı havada soğutulmasına göre çatlama riski var mı?

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #144 : 03 Ocak 2015, 00:05:20 »
çatlama olmadı hiç . ancak dalgalanma çokça oldu ağızda..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #145 : 03 Ocak 2015, 00:10:14 »
Güzel haber ellerine sağlık ustam.

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
  • Meslek: memur
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #146 : 05 Ocak 2015, 01:02:59 »
Eeee nerde hamonlu fotonlar.. ::)
"Maksatların anası sabırdır"

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #147 : 05 Ocak 2015, 22:16:05 »
Sağsalim ısıl işlem olup biterde bizde hamonlara bakıp iç geçiririz. ;D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

• 1805
« Yanıtla #148 : 05 Ocak 2015, 22:18:34 »
Orhan bey Tanto henüz cuma günü ulaştı Taner Ustama.Yani hamonu görmek için öncelikle ısıl işlemden sağlıkla çıkması,sonrasında da eğer oluşursa hamonu benim uğraşlarımla görebileceğiz. Tabi hep birlikte  ;)

-HAN-

• 621
  • Orhan Yıldız
  • Meslek: memur
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #149 : 06 Ocak 2015, 01:22:54 »
Orhan bey Tanto henüz cuma günü ulaştı Taner Ustama.Yani hamonu görmek için öncelikle ısıl işlemden sağlıkla çıkması,sonrasında da eğer oluşursa hamonu benim uğraşlarımla görebileceğiz. Tabi hep birlikte  ;)

Hadi bakalım inşaallah..
Bekliyoruz.. ^-^
"Maksatların anası sabırdır"

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #150 : 18 Ocak 2015, 15:43:47 »
1070... ömer arkadaşımızın bana hamon yapmam için gönderdıği tanto. 890,830,785c normalize yapıldı 855c ısıl işlem gercekleşti ağızı çok ince bıraktığı için mecburen yağda soğutuldu.yoksa suda ısıl işlem yapardım. burunda hafıf sorı olustu, kırılma ve ağızda dönme yok. bır sefer 360 kum perdah ve tek sefer temızlıkte bu şekılde gözüküyor. bundan sonrası Ömere aıt şimdiden kolay gelsin..
« Son Düzenleme: 18 Ocak 2015, 15:46:29 Gönderen: Taner Salar »

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #151 : 18 Ocak 2015, 15:49:18 »
Sağsalim atlatmış hamon macerasını sevindim.Ömer abi bundan sonrasında kolay gelsin.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #152 : 18 Ocak 2015, 15:56:28 »
asıl bundan sonra iş başlıyor. hamon çalışmanın nasıl bır haz verdığını her yaptığı temızlık ve asıt döngusunden sonra "bu yetmez bir kez daha dıyerek" kontrastı arttırmak için sayısını unutacağı döngüden  sonra anlıyacak. bu arada temızlık yaparken parmak uçlarına dıkkat..! parmak ızlerı sılınıyor bazende kanıyor ufak bır keçe edınmenı tavsiye edeceğim ömer  ;)

• 1805
« Yanıtla #153 : 18 Ocak 2015, 16:01:11 »
Taner ustam ellerine,emeğine sağlık,sana ne kadar teşekkür etsem azdır.Isıl işlem konusunda uzmanlığını ,ben de herkes kadar takdir ediyorum.Sağol,varol  :2up  :2up  :2up

• 1805
« Yanıtla #154 : 18 Ocak 2015, 16:04:15 »
Sağsalim atlatmış hamon macerasını sevindim.Ömer abi bundan sonrasında kolay gelsin.
Osman kardeşim çok sağol.İnan benden daha mutlu kimse olamaz şuan  ;D hala fotoğraflara bakıyorum,yüzümdeki sırıtmamı bir görmeniz lazım  :D Gerçekten mükemmel olmuş.Taner ustama bir kez daha Teşekkür ederim,iyiki varsın  :2up

• 1805
« Yanıtla #155 : 18 Ocak 2015, 16:05:54 »
asıl bundan sonra iş başlıyor. hamon çalışmanın nasıl bır haz verdığını her yaptığı temızlık ve asıt döngusunden sonra "bu yetmez bir kez daha dıyerek" kontrastı arttırmak için sayısını unutacağı döngüden  sonra anlıyacak. bu arada temızlık yaparken parmak uçlarına dıkkat..! parmak ızlerı sılınıyor bazende kanıyor ufak bır keçe edınmenı tavsiye edeceğim ömer  ;)
Tavsiyelerin benim için Altın değerinde ustam,tamamdır.Herşeyi senin isteğin doğrultusunda yapıcam,çok sağol  ;)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #156 : 18 Ocak 2015, 16:07:11 »
ben tesekkur ederım Ömer , ısıl işlem konusunda yada bır başka konuda uzmanlık yakıştırmasını kabul etmıyorum. her zaman daha ıyısını yapan çıkacaktır. burda bulunan ustalarımız sayesınde bu sevıyeye geldım kendılerıne , başta Sefa ustaya buradan teşekkür ederim   :)

• 1805
« Yanıtla #157 : 18 Ocak 2015, 16:12:34 »
Sefa ustamıza ben de buradan teşekkürlerimi iletirim.Zaten forumda her yaptığı işte ustalığını,maharetini bilmeyen yoktur. + buna rağmen en az senin kadar da alçak gönüllüdür.Siz değerli ustaların burada olması,bizler için büyük bir şans.iyi ki varsınız  :2up

Kutsal

• 2124
  • Meslek: Çırak-48
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #158 : 18 Ocak 2015, 16:43:38 »
Ellerinize sağlık Ustam.
Tekrar tekrar bakıyorum.
Çok güzel görünüyor şimdiden.
https://instagram.com/bulent.kutsal?igshid=viq8lfcnxydl
------------------------------------------------------
Those who do not move, do not notice their chains.Rosa Luxemburg.

« Yanıtla #159 : 18 Ocak 2015, 17:57:17 »
Hadi geçmiş olsun, Taner Senin de ellerine sağlık  :2up asıl eğlence ve zevkli işler bundan sonra başlıyor  ^-^ Isıl işlemi atlattı ya artık senindir  :2up