Bıçak Sanatı - Forum

DÖVME TANTO ya Başlıyorum.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
Ynt: DÖVME TANTO ya Başlıyorum.
« Yanıtla #120 : 28 Aralık 2014, 00:53:34 »
Ömer, iyi görünüyor bir sorun yok bence. Şu fotoğraf işini bir halletsen süper olacak  ::) ya parlak çıkıyor ya karanlık, ya büyük veya küçük  ;)
Sefa ustam ne söyleseniz haklısınız.Şu 4 foto için 100 poz çekmişimdir.Flaş kapalı olduğu halde  yine parladı.En iyisi gündüz denemek.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

• 1805
« Yanıtla #121 : 28 Aralık 2014, 00:57:33 »
Kaya, şu anlattıklarının fotoğraflarını da görebilsek çok yararı olacak biliyormusun. hep söyleyecek oluyorum ardından unutuyorum  ;) bekliyoruz valla.
+1 Kaya ustam sıvı folyoyu başka bir yerde duymuştum fakat bor karpid i duymadım.Bunlar nerde satılır nasıl tatbik edilir fikrim yok.Gerçi ısıl işlemi Taner ustam yapıyor.gereken neyse hepsini yapacaktır.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #122 : 28 Aralık 2014, 01:33:07 »
Bor Karbidi keşke dün paketleri yaparken söyleseydin .bugün paketler birşey olmadıysa Türkiyededir.İnşallah.
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #123 : 28 Aralık 2014, 01:34:39 »
Paketlerden ses yok :) şu sıvı folyonun bir tarifi var mı acaba. Birkaç yerde gördüm ısıl işlem için ayrı ve hamon için ayrı satılıyordu.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #124 : 28 Aralık 2014, 01:48:45 »
Benim kullandığım açık yeşil renkteydi 1100 derecede sorunsuz çalışıyor.Torstendan sipariş edebilirim ama yollamak tır ayarlayana kadar zor ..uçakta sıvı kanunları malum
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

• 1805
« Yanıtla #125 : 28 Aralık 2014, 14:30:57 »
gündüz çekimi :)

« Yanıtla #126 : 28 Aralık 2014, 14:49:29 »
Şimdi güzel görünüyor işte  :2up  tamamdır, Sen Taner'e gönder bunu hemen, olmuş bu  ;)

( Bu arada, çeliğin ne olduğu konusu belli oldu mu )
« Son Düzenleme: 28 Aralık 2014, 14:56:20 Gönderen: sefaçabuk »

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #127 : 28 Aralık 2014, 15:09:22 »
1070 yada 1080 imiş.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

• 1805
« Yanıtla #128 : 28 Aralık 2014, 17:03:22 »

• 1805
« Yanıtla #129 : 28 Aralık 2014, 17:06:00 »
Şimdi güzel görünüyor işte  :2up  tamamdır, Sen Taner'e gönder bunu hemen, olmuş bu  ;)

( Bu arada, çeliğin ne olduğu konusu belli oldu mu )
Sefa ustam teşekkür ederim.hemen yarın gönderiyorum  ;D

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #130 : 01 Ocak 2015, 00:38:41 »
Kaya, şu anlattıklarının fotoğraflarını da görebilsek çok yararı olacak biliyormusun. hep söyleyecek oluyorum ardından unutuyorum  ;) bekliyoruz valla.
+1 Kaya ustam sıvı folyoyu başka bir yerde duymuştum fakat bor karpid i duymadım.Bunlar nerde satılır nasıl tatbik edilir fikrim yok.Gerçi ısıl işlemi Taner ustam yapıyor.gereken neyse hepsini yapacaktır.

bu arada ben sadece  hamon  ve ısıl işlemi yapacağım temizlik işi sana ait.  bu arada bır hatırlatma bunu okuyan dığer arkadaşlarımızda bu uyarımı hatırlamış olacaklar tekrardan. ısıl işlem sırasında kırıklar çatlaklar yada yamulma oluşabılır. yamulmalarad müdahele edebılırım ancak dığer olumsuzluklarda  emek vererek hazırladığınız profılınız çöp olur. bunu aklınızda tutarak ısıl işleme gönderin profıllerınızı :)     ve önemli soru sudamı olsun yağdamı..?
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

• 1805
« Yanıtla #131 : 01 Ocak 2015, 00:46:51 »
Ustam kırılma olayını biliyorum,artık ne olursa olsun bahtımıza,şansımıza diyelim.Hamon için su da olsa iyi olur,tabi yağda risk çok daha az diye biliyorum.Nerde okumuştum şuan hatırlamıyorum fakat suda 3 kez kısa aralıklarla işlem yapılıp sonra yağa sokuluyor diye aklımda birşey kalmış.Sen herşeyin iyisini bilirsin ustam.şu notuda yeri gelmişken söylemeke istiyorum.UYARINA RAĞMEN EKONOMİK OLDUĞU İÇİN TANTOYU PTT KARGOYLA GÖNDERDİM.Bugün 15 30 DA GİDİLMİŞ ADRESTE YOK-HABER VERİLDİ DENMİŞ :) bAKALIM ARTIK RESMİ TATİL NEDENİYLE.YARIN GELMEZSE,PAZARTESİYE KALDI YİNE.4.30 da aradım kapatmışlar sakarya pimi ustam bilgin olsun.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #132 : 01 Ocak 2015, 00:48:36 »
 :D Su mu yağ mı onun için yazı tura atmıyormuyduk Taner ustam. :D

Ömer abi suda hamon daha güzel çıkıyormuş ama risk çok daha fazla.
« Son Düzenleme: 01 Ocak 2015, 00:51:30 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #133 : 01 Ocak 2015, 00:50:55 »
saat 18.30 a kadar fabrıka acıktı ve ptt kargo dağıtın ana şube yanı başımda gelen gıden olmadı.  malzeme 1070 yada 1080 ıse su rısklı , parçalı su verır ısek ıstedığımız ashılerı yakalamak zor olacak. yağda yapsak sorı çok az olusur..  sen karar ver artık
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #134 : 01 Ocak 2015, 00:52:00 »
benım yazı turalarımda hep su gelır Osman  O:-)

• 1805
« Yanıtla #135 : 01 Ocak 2015, 00:56:11 »
 :) Biliyorum Osman kardeşim.zaten katanadan tantoya büyüzden düşmedik mi?Şaka biryana da bu kırılma olayları,sudan mı?hamonda ağızın sert,sırtın yumuşak olmasından mı?oluşacak Sori den ileri gelen gerilimden mi? kaynaklanmaktadır?Herkes öğrensin diye soruyorum arkadaşlar.

• 1805
« Yanıtla #136 : 01 Ocak 2015, 01:04:45 »
saat 18.30 a kadar fabrıka acıktı ve ptt kargo dağıtın ana şube yanı başımda gelen gıden olmadı.  malzeme 1070 yada 1080 ıse su rısklı , parçalı su verır ısek ıstedığımız ashılerı yakalamak zor olacak. yağda yapsak sorı çok az olusur..  sen karar ver artık
Ustam zaten önce Dörtyol şubesini aradım.Adam bizle alakası yok deyip Sakarya PİM in telefonu verdi.neyse sağlık olsun,gelir.Seninle alakası yok.geçen sefer de aynısını yaptılar.hiç getirmeden adreste yok deyip geçiyorlar,yani öteliyorlar.Ustam ısıl işlemde Desen olayını çok sevdiğimden hamon istiyorum.Sori olmasa da olur.yağda çok az mı belli ediyordu hamon?Burak ustam tantoyu ziyan etmiyelim diye uyarmıştı bana.Oyüzden en doğrusu yağda vermek haliyle.Yinede riske karşın su da  olsun derlerse(Sefa ve Burak ustalar)BEN ONA DA RAZIYIM.

« Yanıtla #137 : 01 Ocak 2015, 01:17:57 »
Su can sıkabilir, bence yağ tercih edin. Sadece fikrimi söyledim  ::)

• 1805
« Yanıtla #138 : 01 Ocak 2015, 01:22:04 »
Sefa ustam teşekkür ederim...Taner ustam ısıl işlemi YAĞ da yapalım.şimdiden ellerine sağlık.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #139 : 02 Ocak 2015, 22:22:10 »
Ömer hocam tanton geldı lakın görduğum kusur ağızı oldukça ınce bırakmıssın . terımlerı tam bılmıyorum ama şöyle anlatayım  kısakı ve yokote  aralığında kalan ağız kısmı nerede ise sıfır açılmış cok ınce.  hamon çalışılırken çok buyuk ıhtımal ıle ağızın bu kısmında dalgalanma olcan buna bırsey yapamam