Bıçak Sanatı - Forum

DÖVME TANTO ya Başlıyorum.

m.salih

• 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
Ynt: DÖVME TANTO ya Başlıyorum.
« Yanıtla #100 : 26 Aralık 2014, 10:04:31 »
ömer abi bir şey söylemiyorum anlamadığım için ama çok sıkı takip ediyorum seni övgülerimi biriktiriyorum hayırlı bir sonuca...

220 kumla perdah daha yapman lazım bu şekli ile ona hamon yaparsan sonra pişman olursun benden söylemesi tecrübe ile sabit
cok cizik var kuru olarak sabırlı bir şekilde perdah yap  ;)
220 kum altına hiç bulaşmayıp onunla başlayıp sonra çıkmak mı daha iyi yani
doğru mu anlamışım abi
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

« Yanıtla #101 : 26 Aralık 2014, 11:22:57 »
Nakago yumuşak kalacak zaten.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #102 : 26 Aralık 2014, 13:21:09 »
ömer abi bir şey söylemiyorum anlamadığım için ama çok sıkı takip ediyorum seni övgülerimi biriktiriyorum hayırlı bir sonuca...

220 kumla perdah daha yapman lazım bu şekli ile ona hamon yaparsan sonra pişman olursun benden söylemesi tecrübe ile sabit
cok cizik var kuru olarak sabırlı bir şekilde perdah yap  ;)
220 kum altına hiç bulaşmayıp onunla başlayıp sonra çıkmak mı daha iyi yani
doğru mu anlamışım abi
Sağolasın kardeşim.Yok sanmıyorum,ben 280 kum dan sonra bile eğe çizikleri belli olan yerler için 60 kuma geri dönüyorum.Özgür ustam ince kum zımparalama işlemi için,temelinin 220 kum zımparanın iyi yapılmasını kastediyor anladığım kadarıyla.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

• 1805
« Yanıtla #103 : 26 Aralık 2014, 13:22:39 »
Nakago yumuşak kalacak zaten.
Anlaşıldı Ustam çok sağolun.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #104 : 26 Aralık 2014, 17:16:24 »
bu arada 1000 kum vs perdah yapılmış bıçaklara hamon için kil uygulamasında yuzey pürüzsüz olduğundan kıl kolay düşer.  bana göre max 220 kuma kadar çıkılmalıkı kılın tutunabıleceği hafıf pürüzlü bır yüzey oluşsun.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #105 : 26 Aralık 2014, 18:50:44 »
bu arada 1000 kum vs perdah yapılmış bıçaklara hamon için kil uygulamasında yuzey pürüzsüz olduğundan kıl kolay düşer.  bana göre max 220 kuma kadar çıkılmalıkı kılın tutunabıleceği hafıf pürüzlü bır yüzey oluşsun.
+1

tatenkof

• Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #106 : 26 Aralık 2014, 18:57:26 »
Püf noktası için çok teşekkürler :) Taner Ustam.

• 1805
« Yanıtla #107 : 26 Aralık 2014, 22:23:40 »
Taner ustam çok teşekkürler,fikirlerin benim için önemli.Dediğiniz olay benim de aklıma gelmişti,mantıken çok doğru.Uzun zamandır seni göremediğim için soramamıştım.Özgür ustanın tavsiyesiyle yeniden perdahı düzelticektim.Söylediğin hale getiririm.Sağlıcakla kalın.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #108 : 27 Aralık 2014, 22:52:58 »

« Son Düzenleme: 27 Aralık 2014, 22:54:33 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

• 1805
« Yanıtla #109 : 27 Aralık 2014, 22:55:09 »
Osmancım yardımın için çok sağol.Arkadaşlar 220 kum zımparayla son şeklini verdim Şobu Zukuri Tantonun  :)

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #110 : 27 Aralık 2014, 22:56:16 »
Osmancım yardımın için çok sağol.Arkadaşlar 220 kum zımparayla son şeklini verdim Şobu Zukuri Tantonun  :)
Sırf bu iş için bilgisayarı açtım abi kıymetimi bil.  ;)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

• 1805
« Yanıtla #111 : 27 Aralık 2014, 23:03:03 »
Sırf bu iş için bilgisayarı açtım abi kıymetimi bil.  ;)
Bilmezmiyim kardeşim ben de sana nasıl bir iyilik etsem diye düşünüyorum.

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #112 : 27 Aralık 2014, 23:59:50 »
Eyvallah abi.
Profilin bu haline daha yorum gelmemiş bari ben 2 kelam yazayım.Zımpara güzel olmuş Taner ustanın dediği gibi bu kumda bırakmak en iyisi olacak sen şimdiden sert çelikte iş görecek zımparalarını hazırla hamon için 2000-2500 kuma kadar çıkmak gerekebiliyor. :2up
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

• 1805
« Yanıtla #113 : 28 Aralık 2014, 00:11:43 »
Eyvallah abi.
Profilin bu haline daha yorum gelmemiş bari ben 2 kelam yazayım.Zımpara güzel olmuş Taner ustanın dediği gibi bu kumda bırakmak en iyisi olacak sen şimdiden sert çelikte iş görecek zımparalarını hazırla hamon için 2000-2500 kuma kadar çıkmak gerekebiliyor. :2up
Sağolasın Osmancım.Elimde 2000 kuma kadar zımparam mevcut al.oksit ve sil.carbide.Sert derken zirkonyum falan mı almalıyız acaba?ben 2000 kumdan sonra 1000/6000 kum japon taşıyla işlem yapmayı düşünüyordum.Veya şu forumda da bahsi geçen Aliminyum oksit tozlardan mı alsam?

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #114 : 28 Aralık 2014, 00:17:00 »
Yok yok zirkonyum değil iş gören markalardan demek istedim bazı markalar resmen çeliğin üstünde dans ediyor birşeyde yapamıyorlar ondan dedim.Taner usta en iyi bilgiyi verir hamon çıkarma konusunda AlO tozlarıda anlatır. :2up Daha bunun oto pastası versiyonları falan var o parmak izleri silinecek. :D
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

• 1805
« Yanıtla #115 : 28 Aralık 2014, 00:35:34 »
Yok yok zirkonyum değil iş gören markalardan demek istedim bazı markalar resmen çeliğin üstünde dans ediyor birşeyde yapamıyorlar ondan dedim.Taner usta en iyi bilgiyi verir hamon çıkarma konusunda AlO tozlarıda anlatır. :2up Daha bunun oto pastası versiyonları falan var o parmak izleri silinecek. :D
Bakalım ustalarımız neler diyecek.Daha bunun Same-gawası.Tsuka-ito su.mekugisi v.s. var  .Nitrik asitim var.Fakat yabancı forumlarda Ferric chloride (DEMİR KLORÜR)den bahsediliyor hamon için.

« Yanıtla #116 : 28 Aralık 2014, 00:40:09 »
Ömer, iyi görünüyor bir sorun yok bence. Şu fotoğraf işini bir halletsen süper olacak  ::) ya parlak çıkıyor ya karanlık, ya büyük veya küçük  ;)

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #117 : 28 Aralık 2014, 00:40:49 »
Ömer kilin tutunması için sıvı folyoda kullanabilirsin .ben 600 kuma kadar çıkıp sıvı folyoda banyo ediyorum .daha sonrasında sıvının yapışabilmesi için ideal bir yüzey oluşuyor.ayrıca tufal oluşumu gibi yüzey bozukluklarının oluşmamasına önlem olmuş oluyor.Hamon sonrası  sert kalan yüzeyler 60 rockwelin üzerinde oluyor ben bor karbit pastayla çok iyi sonuç almıştım.Japon taşı yüzeyi geometrik olarak düzeltmek için harika ama yüzeyde hamonu belirginleştirmek için iyi bir namlu cilası şart benim tavsiyem bor karbit  elmastan sonra en sert madde direk sert kısımları çok iyi vurgulama yapıyor..
Vaktiyle Sefa Hocam ve Taner'in tavsiyesi üzerine nitrik asit gayet iyi işini görecektir ben denedim gayet hızlı iş görüyor.
« Son Düzenleme: 28 Aralık 2014, 00:42:42 Gönderen: Kaya »
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

« Yanıtla #118 : 28 Aralık 2014, 00:45:39 »
Kaya, şu anlattıklarının fotoğraflarını da görebilsek çok yararı olacak biliyormusun. hep söyleyecek oluyorum ardından unutuyorum  ;) bekliyoruz valla.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #119 : 28 Aralık 2014, 00:51:43 »
Hocam hep dışarda başkalarının atölyelerinde çalışıyorum ve en son geçen hafta bir smart telefon alabildim o kadar resimlemeyi kaçırdığım şey varki inan bende çok hayıflanıyorum inşallah benim atölyeyi aktif hale sokarsam statifi hep kurulu makinayı hazır tutacağım.. ::)
« Son Düzenleme: 28 Aralık 2014, 00:56:09 Gönderen: Kaya »
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar