Bıçak Sanatı - Forum

DÖVME TANTO ya Başlıyorum.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
Ynt: DÖVME TANTO ya Başlıyorum.
« Yanıtla #40 : 23 Aralık 2014, 21:32:15 »
son hali arkadaşlar,
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

CihadKılınç

• 206
  • Meslek: İtfaiyeci
  • Yer: İstanbul / Çekmeköy
« Yanıtla #41 : 23 Aralık 2014, 21:51:42 »
Üstadım bu ne hız, maşAllah. Hem temiz, hem hızlı. Yakında gözlerimiz bayram edecek sanırım.
Alet işler, el övünür.

• 1805
« Yanıtla #42 : 23 Aralık 2014, 22:24:51 »
Üstadım bu ne hız, maşAllah. Hem temiz, hem hızlı. Yakında gözlerimiz bayram edecek sanırım.
Teşekkür ederim Cihad ustam güzel sözleriniz için,Haklısınız buara bu işe yoğunlaştım ama henüz başlangıç aşamasındayım.Isıl işleminden sorunsuz çıkarsa Habaki ve Saya ile devam etmek niyetindeyim.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

« Yanıtla #43 : 23 Aralık 2014, 22:25:16 »
Temiz gidiyor, kanalın detaylarını göremedim ama düzgün görünüyor. Shinogi Zukuri konusundan emin değilim, görebildiğim kadarıyla Hira zukuri stili bir namlu formu olmuş veya kissaki işini sonraya bıraktın. Fotoğrafları bir başka sağlam server üzerinden daha iyi görünür olarak yüklersen belki biraz daha katkımız olur. Eline sağlık, iyi gidiyor.

• 1805
« Yanıtla #44 : 23 Aralık 2014, 22:44:12 »
Temiz gidiyor, kanalın detaylarını göremedim ama düzgün görünüyor. Shinogi Zukuri konusundan emin değilim, görebildiğim kadarıyla Hira zukuri stili bir namlu formu olmuş veya kissaki işini sonraya bıraktın. Fotoğrafları bir başka sağlam server üzerinden daha iyi görünür olarak yüklersen belki biraz daha katkımız olur. Eline sağlık, iyi gidiyor.
Teşekkür ederim Sefa ustam.Haklısınız Kissakinin yapısı biraz uzun,ama şimdilik.Duruma göre değiştirebilirim veya böyle bırakabilirim.Yüzlerce tanto modeli incelememe rağmen şu tür işini hala çözemedim  :) Buyüzden Shinogi dedim.Kanalın üzerinde bulunduğu kısmı ayrı açıyla eğeledikten sonra,bir de sırt kısmında üçgen şekilli farklı açı verdim.Toplam 6 adet köşe kenar oluştu.Server konusuna yabancıyım ama bir bakayım,olmazsa da daha detaylı fotoğraf çekeyim ustam.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #45 : 23 Aralık 2014, 22:50:38 »
Google+ hesabın varsa oraya yükleyip tam boy resim paylaşımı yapabilirsin abi.Benim kullandığım yolda bu.
Hizliresim.com gibi siteleride kullanabilirsin abi ama ayda 1 görüntülenme almayan resimleri siliyorlar anlık olarak iyi  bir çözüm ama uzun süreçte sıkıntı yaratabilir.
« Son Düzenleme: 23 Aralık 2014, 22:52:52 Gönderen: Osman Kurt »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

• 1805
« Yanıtla #46 : 23 Aralık 2014, 23:29:29 »
Osmancım sağolasın.Link veriyorum herhalde ?  https://myaccount.google.com/?pli=1

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #47 : 23 Aralık 2014, 23:34:54 »
Osmancım sağolasın.Link veriyorum herhalde ?  https://myaccount.google.com/?pli=1
Yukarıdaki link iş görmüyor fotoğraf ekle kısmından ekleyip sonra ister tek tek resim ister albüm linki verebilirsin abi
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

• 1805
« Yanıtla #48 : 23 Aralık 2014, 23:36:22 »
Yakın çekim fotoları..

• 1805
« Yanıtla #49 : 23 Aralık 2014, 23:39:20 »
Sefa ustam yuvarlak eğenin kalınlığı 4mm ve tam olarak kanalda ilerletmedim.Acaba devam etmelimiyim?

• 1805
« Yanıtla #50 : 24 Aralık 2014, 00:37:14 »
Ayrıca ağız kalınlığını ne kadar bırakmalıyım?

Osman Kurt

• 6285
« Yanıtla #51 : 24 Aralık 2014, 00:40:59 »
Hamon denemesi riskli olduğundan 1mm+ civarı derim.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

« Yanıtla #52 : 24 Aralık 2014, 01:09:34 »
Ben de Osman'a katılıyorum kalınlık konusunda. Kanalda daha çok işin var, duruma bakınca hem genişlemesi hem de biraz derinleşmesi gerekiyor, 4mm eğeyle hiç zaman yitirme, kalın bir yuvarlak eğeye geç. Kanalı uç kısmına doğru dar, arka ksma doğru geniş yapabilirsen çok yakışıklı durur emin ol  ;)

• 1805
« Yanıtla #53 : 24 Aralık 2014, 01:47:08 »
 :) Teşekkür ediyorum her ikinize de.İyi ki varsınız  :)

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #54 : 24 Aralık 2014, 01:54:14 »
güzel  :2up
tantocular buraya  :-*

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #55 : 24 Aralık 2014, 08:29:08 »
ufak bir eklemede ben yapayım çelik 1070veya 1080 ikiside aynı kapıya cıkıyor sıkıntı yok
hamon denemesi yapacaksan o namluyu daha iyi perdahlaman lazım cizikler yok olana kadar 220 kumdan başla 220 kumda artık parlamaya başladığında sonradan 600 e kadar cık ve bırak hamondan sonra 3000 kuma kadar zımparala akabinde hamon yaptığında asitle beraber cizğilerin ortaya cıkacaktır
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

• 1805
« Yanıtla #56 : 24 Aralık 2014, 09:09:05 »
Anladım Özgür ustam .Tavsiyelerin için çok sağol.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #57 : 24 Aralık 2014, 12:03:11 »
abi kolay gelsin bu konuya mesaj atmak nasip olmamış , bitimini bekliyorum, seni bu girişimci davranışlarından ötürü tebrik edip ellerinden öperim  O:-)
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

• 1805
« Yanıtla #58 : 24 Aralık 2014, 12:57:02 »
Sağol kardeşim eksik olma.

• 1805
« Yanıtla #59 : 24 Aralık 2014, 19:52:18 »
Arkadaşlar bugün tantonun kanallarını biraz daha genişletip derinleştirdim ve tek tarafının da zımparasını büyük oranda tamamladım.Kesici ağzın kalınlığını ölçtüm,1,2mm-1,4mm arası değişiyor.Tantolarda ısıl işlem öncesi ideal bir kalınlık olduğundan tekrar inceltmeyip böylece bırakıcam.