Bıçak Sanatı - Forum

Bıçak tavsiyesi

murat özbağ

  • *
  • 9
  • Meslek: ticaret
  • Yer: edirne
Bıçak tavsiyesi
« : 10 Aralık 2014, 14:59:01 »
Merhaba bıçak severler;ben EDİRNE-Keşan da esnaflık yapmaktayım.Bende de bu çakı,bıçak hastalığı var(ALLAH kurtarmasın).Bu forum sitesini bulduğum için ne kadar sevindim anlatamam.Bütün form üyelerine keyifli paylaşımlar dilerim.
  Ben mutfakta kullanmak için bıçak almak istiyorum.Ama kolay bilenebilen,çabuk körelmeyen en önemlisi YERLİ üretim ve fabrikasyon olmayan bıçak istiyorum.Tavsiyede bulunan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Ersin Özdemir

  • ***
  • 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Ynt: Bıçak tavsiyesi
« Yanıtla #1 : 10 Aralık 2014, 15:11:06 »
Ooo topragam hoşgeldin bende enezliyim  ;D
Bicak konusunda doğru yerdesin burada çok değerli ustalar var ve çok ddeğerli calismalari var. Sana yardimci olacaklardir
KEsanin neresindesin

egeleme_rampasi

  • *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
Ynt: Bıçak tavsiyesi
« Yanıtla #2 : 10 Aralık 2014, 15:30:35 »
Kolay bilenme ve çabuk körelmeme özellikleri bir arada olmaz.

Varsa da ben bilmiyorum henüz.

İşinin ehli ustalarımız var ve istediğiniz gibi bir bıçak yapabilirler...

Hoşgeldiniz!

emin albayrak

  • ***
  • 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: Bıçak tavsiyesi
« Yanıtla #3 : 10 Aralık 2014, 15:59:22 »
hoş geldiniz. öncelikle kendinizi merhaba bölümünde tanıtıp ardından forumdaki yazılanları okursanız faydalı olacaktır.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 49
  • *****
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Bıçak tavsiyesi
« Yanıtla #4 : 10 Aralık 2014, 16:28:40 »
Mutfakta çabuk körelmemeye odaklanmak ve bu bıçağa uyacak bileme gerecine odaklanmak daha iyi bir hedef olabilir.

Mutfaklardaki bilemenin bir problemi, bıçağın aşırı körelmesinden dolayı bolca toz kaldıracak kadar bileme yapmanın gerekmesidir. Bu da aslında kolay körelen bıçakları zor bilenen bıçak haline getirmekte. Böyle bir bilemede önce kaba sonra ince taşla çalışmak da bilemeyi daha külfetli hale getirmektedir.

Buna karşılık zor körelen bir bıçağı ötekiyle aynı sıklıkta bileseniz belki sadece ince taşla geçmeniz yeterli olabilecektir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

murat özbağ

  • *
  • 9
  • Meslek: ticaret
  • Yer: edirne
Ynt: Bıçak tavsiyesi
« Yanıtla #5 : 10 Aralık 2014, 17:16:25 »
Ooo topragam hoşgeldin bende enezliyim  ;D
Bicak konusunda doğru yerdesin burada çok değerli ustalar var ve çok ddeğerli calismalari var. Sana yardimci olacaklardir
KEsanin neresindesin
Aslım ERİKLİ ama Keşan da oturuyorum.

murat özbağ

  • *
  • 9
  • Meslek: ticaret
  • Yer: edirne
Ynt: Bıçak tavsiyesi
« Yanıtla #6 : 10 Aralık 2014, 17:19:26 »
hoş geldiniz. öncelikle kendinizi merhaba bölümünde tanıtıp ardından forumdaki yazılanları okursanız faydalı olacaktır.
Hoşbuldum. Merhaba bölümünü aradım ama fark edemedim.Uyarınız için teşekkür ederim.

Ynt: Bıçak tavsiyesi
« Yanıtla #7 : 10 Aralık 2014, 17:30:11 »