Bıçak Sanatı - Forum

Su vermeyle ilgili sorular

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
Su vermeyle ilgili sorular
« : 13 Aralık 2010, 00:46:47 »
Merhaba,
Su verme işlemi için yağ kullanan var mı? Eskimiş makine yağının vs. su verme işlemi için iyi olduğunu yazmışlar bir sitede. Birde Edward Bain diye bir metalurji uzmanının yazdığı eski bir kitabı okuyordum ağızda çatlak oluşma riski olan malzemelerde su verme işlemi için önce su ardından yağ kullanımı yaygındır gibi bir şey söylemiş ikisini birden böyle sırayla kullanmayı deneyen oldu mu? Kitap eski ama bayağı güzel linkini de koyacağım ama dili İngilizce ve basılı olarak Türkiye'de yok. Kitabın adı Functions of the Alloying Elements In Steel. Birde kitabın linkini buraya mı koyayım yoksa Metalurji bölümüne mi. Teşekkürler.

« Son Düzenleme: 13 Aralık 2010, 00:54:06 Gönderen: ferroburak »

Ynt: Su vermeyle ilgili sorular
« Yanıtla #1 : 13 Aralık 2010, 01:01:59 »

ferroburak

• 539
  • Meslek: Teknik
  • Yer: ankara
« Yanıtla #2 : 13 Aralık 2010, 03:30:18 »
Ustam asitlenmiş yağda sıcaklık artışı daha az bir öz ısı katsayısı artışına sebep oluyor olabilir mi?

« Yanıtla #3 : 13 Aralık 2010, 18:30:47 »
Zinciri bozulmuş yağda asit oluşumu kaçınılmaz bir şey ama buradaki asit oluşumu öyle çok derişik değildir. Yani bu oranda bir asidik ortam soğutma ortamına ne derece etki eder bilemiyorum. Hoş yağdaki zincirin bozulması, yağ filminin sürekliliğini etkileyen bir şey, yani yağlama yapma durumunda yağ filmi yırtıldığından "yağ bozulmuş" denir oysa soğutma farklı bir durum, bu durumda eğer yağ reçineleşmediyse bir fark olacağını sanmıyorum. Bunlar sadece kişisel düşüncem.