Bıçak Sanatı - Forum

Pim şişirme yerine, havşalı boru ?

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
Pim şişirme yerine, havşalı boru ?
« : 07 Aralık 2014, 18:36:10 »
Boru ağzını hafif huni şeklinde açan aparatlara boru havşası dendiğini, yanlış hatırlamıyrosam Sefa usta'nın bir mesajından öğrenmiştim. Aşağıdaki dandik boru havşa setini görünce aklıma pirinç içi dolu pimleri şişirme yerine içi boş pirinç borunun iki ucu havşalanıp pim olarak kullanma imkanı olur mu diye aklıma geldi.

Boru açıkta iken bir ucu bu aparat ile havşalanır, yerine çakılıp sapın üzerinde iken diğer ucu çektirmenin ucuna konik bir pim takılıp boru içine sokularak havşalanıp sıkıştırılır. Ne dersiniz olur mu?

http://www.makinahirdavat.com/pinfo.asp?pid=76862

« Son Düzenleme: 07 Aralık 2014, 18:39:50 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

a.yuce

• *
  • 1121
Ynt: Pim şişirme yerine, havşalı boru ?
« Yanıtla #2 : 07 Aralık 2014, 19:20:42 »
Sefa ustanın mesajlarında gördüğümü söylemiştim te bakır değil de pirinç boru ile yapsak diyorum. Bakırın sünekliği pirinçten iyidir.  Mesela pirinç borunun iki ağzına konik pim yerleştirsek, iki uçtan mengene/işkence ile sıkıştırsak. Pirinci patlatmadan, sap ahşabını çatlatmadan boru ağzını şişirebilir miyiz?

not: foruma resim yükelmede yine sorun var galiba.
« Son Düzenleme: 07 Aralık 2014, 19:22:49 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #3 : 07 Aralık 2014, 19:26:30 »
O zaman bu link bu işi çözer.Bunada bu paslanmazdan ben pirinç diyorum deme abi. :D
https://plus.google.com/photos/100167634927163300688/albums/5686537392255919505?banner=pwa
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

a.yuce

• *
  • 1121
« Yanıtla #4 : 07 Aralık 2014, 19:32:48 »
Tam dediğim bu işte, pim şişirmeye göre çok daha pratik. Ben tornada pim çektiririm diyordum, havşabaş vidayı kesip kullanmış arkadaş; bu çok daha akıllıca.

Ama  standart pim şişirmeye göre bunun artısı eksisi nedir ? Gerçi epoksi ile yapıştırmışsan pimleri şişirmesende olur diyen ustalar da var.

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #5 : 07 Aralık 2014, 19:39:53 »
O zaman bu link bu işi çözer.Bunada bu paslanmazdan ben pirinç diyorum deme abi. :D
https://plus.google.com/photos/100167634927163300688/albums/5686537392255919505?banner=pwa
Çok süper olmuş.valla mengenenin gücüyle hepsi de başarılı olur Osman kardeşim.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."