Farklı kalınlıklarda eğe ya da bir plakaya yapıştırılmış zımpara kullanırken rampa ilk olarak hangi eğeye göre ayarlandıysa ikinci eğe kullanılacağı zaman aradaki kalınlık farkı kadar rampanın yükseltilip alçaltılması gerekir. Doğru mu düşünüyorum?
Alıntı yapılan: against - 11 Aralık 2014, 22:58:17Farklı kalınlıklarda eğe ya da bir plakaya yapıştırılmış zımpara kullanırken rampa ilk olarak hangi eğeye göre ayarlandıysa ikinci eğe kullanılacağı zaman aradaki kalınlık farkı kadar rampanın yükseltilip alçaltılması gerekir. Doğru mu düşünüyorum?Rampa değil de, milin dayandığı noktanın yüksekliği diyelim.5 mm kalınlıktaki eğeye göre 30 derece açı veriyor olsun belli bir yükseklikteyken.Zımpara kağıdı sarılmış iyi perdahlı metal bir lamamız olsun.Bu lama mile monte edildiğinde de tamı tamına aynı açıyı vermeli.Böylece zımpara işini de rampa üzerinde yapabiliriz.
Mengeneniz hayırlı olsun Soytürk Usta. Güle güle eskitin diyecem ama pek eskimeye niyeti yok gibi.
güle güle kullan soytürk ustam.
Adım Mustafa, Taner Ustam. Hasan kim tanımıyorum. Ailemde öyle biri de yok. Zımparanın sarılacağı metal lamanın kenarları yuvarlatılmış olmalı. Yoksa zımpara kağıdı yırtılır. Ben şimdilik laminat parkeden kestiğim tahta lamaya sarıyorum zımpara kağıdını. Zımpara sarılı tahtayı da tıpkı eğe gibi mile bantlıyorum. Onda bile zımpara kağıdı yırtılıyor. Yani eğe altı zımpara olmaz.Yarın resimleri paylaştığımda ne demek istediğim net olarak anlaşılacaktır eminim.Nicki değiştirir miyim? Hayır, çok sevdim bu nicki. Onun yerine benim değil, rampanın vesikalığını koyarım!
Taner Abi benim mengeneyi aluminyum yapsan uçakla getirirdim fronyüsede iş düşerdi ..
Alıntı yapılan: Kaya - 12 Aralık 2014, 00:09:34Taner Abi benim mengeneyi aluminyum yapsan uçakla getirirdim fronyüsede iş düşerdi ..topu tppu 11kg ,olmassa tirenle gelirim.
Alıntı yapılan: taner çiçek - 12 Aralık 2014, 00:31:49Alıntı yapılan: Kaya - 12 Aralık 2014, 00:09:34Taner Abi benim mengeneyi aluminyum yapsan uçakla getirirdim fronyüsede iş düşerdi ..topu tppu 11kg ,olmassa tirenle gelirim.Topu topu 11 kilocuk ha? Trenle ha? Gözlerimden yaş geldi gülmekten gece gece yahu! Alt kattaki yeni evliler Allahtan yeni evli, yoksa yaptığım gürültüden sonra tak tak vururlardı tavana! Üstâd, Allah sizi ömrünüzce ve neslinizden gelecekleri ise kıyamete kadar güldürsün.
Mustafa & Taner usta eğeleme rampasına ayrı bir konu açarsanız iyi olur, mengene muhabbetinin arasına kaynamaz. Bende de değişik rampa fotoları fikirleri olacaktı bir kenarda, onları yüklerim. Ortaya birşey çıkar.