Selamlar
Arkadaşlar piyasada bulunan en hazır malzeme eğe olarak görülüyor doğrudur bunlar ya karbon çeliği yada alaşımlı çeliklerdir % ellisi hss dir ve T8 veya T10 denilen çelikten yapılır burdaki T tungtendir.
eğeden bıçak yapmadan önce kıvılcım testinde karbon çeliği olarak görünüyorsa meneviş yapmadan kesinlikle bıça yapmayın ve esnetmeyin eğelere meneviş yapılmaz ısıl işlemden sonra sıvıdan cıkarılır ve kendi halinde bırakılır unutmayın yüksek sertlikteki bu malzemeye yapacağınız herhangi bir darbede malzeme dağılacaktır ama o kopma öyle hafif olmaz allah göstermesin dikkatli olun en az 230 derece meneviş yapın derim 
Konu biraz hortlamis gibi olacak ama kafam karıştı. Eğelere meneviş yapılmaz, en az 250 derecede meneviş yapın !!!!!
Bu arada usta sözü dinlemek lazım. Az önce küçük tüpe bağlı şalama ile suyunu kaçırmaya çalıştığım eski eğe den başka bir eğe ile talaş kaldırıldığına, ama zimpara nin bırakın perdahta yapmayı parlatmaktan ileri gidemedigine şahit oldum. Yarın mangal ile yeniden deneyeceğim.