Bıçak Sanatı - Forum

O-2 San Mai

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
O-2 San Mai
« : 28 Kasım 2014, 18:47:43 »

Merhabalar ustalarım ve forumdaşlarım. Yani logom elime geçince bu logoya bir san mai tarzı bir bıçağın yakışacağını düşünerek bu arkadaşı dövdüm. Yanaklarda 10 mm lik lamalar , merkezde de böhler O-2 den dövdüğüm karbon çeliği var. Sapta kök ceviz kullandım. Pimler 4 mm lik pirinç malzeme kullandım. Bu arada yeni logoma kavuşmamı sağlayan Rasim ustama tekrar çok teşekkür ediyorum  :2up

Özellikleri:

Toplam Uzunluk : 29.5 cm
  Namlu Uzunluğu : 15.5 cm
  Kalınlık :7 mm den uca ve sapa doğru inceliyor.
  Namlu Genişliği : 4.1 cm

« Son Düzenleme: 28 Kasım 2014, 19:09:29 Gönderen: Soytürk Dönmez »

HALİL İBRAHİM

• 264
  • Meslek: Metalurji Malzeme
  • Yer: HATAY
Ynt: O-2 San Mai
« Yanıtla #1 : 28 Kasım 2014, 18:52:47 »
Namludaki oluşan deseni çok beğendim Soytürk ustam, Ceviz zaten başlı başına yakışmış. Ellerine sağlık akşam akşam gözlerimiz şenlendi  :) Bu arada yeni logon da hayırlı olsun nice bıçaklar da kullanman dileğiyle..

Hasan BAHCİVAN

• 1474
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Kayseri
« Yanıtla #2 : 28 Kasım 2014, 18:53:16 »
Ustam eline sağlık çok hoş olmuş ayrıca logo harika olmuş yalnız s harfinin yukarısındaki işareti anlayamadım ağaç mı insan silüeti mi bilemedim
O iyi insanlar o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık.

kebude

• 78
  • Ali Kebude - 1978
  • Meslek: Inşaat mühendisi
  • Yer: Adana
« Yanıtla #3 : 28 Kasım 2014, 18:56:06 »
Yeni logonuz harika olmuş. Ellerinize sağlık bıçağı da çok beğendim.
Emeksiz yemek olmaz...

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #4 : 28 Kasım 2014, 18:56:34 »
Eline sağlık abi.
Logonda hayırlı olsun Rasim ustamın eline sağlık.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

m.salih

• 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
« Yanıtla #5 : 28 Kasım 2014, 18:56:56 »
Ellerine sağlık abi çok guzel olmuş
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

« Yanıtla #6 : 28 Kasım 2014, 19:00:15 »
Soytürk, çok güzel olmuş, söylenecek söz yok... Ellerin dert görmesin  :2up

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #7 : 28 Kasım 2014, 19:00:54 »
Namludaki oluşan deseni çok beğendim Soytürk ustam, Ceviz zaten başlı başına yakışmış. Ellerine sağlık akşam akşam gözlerimiz şenlendi  :) Bu arada yeni logon da hayırlı olsun nice bıçaklar da kullanman dileğiyle..

Çok teşekkür ederim.

Eline sağlık abi.
Logonda hayırlı olsun Rasim ustamın eline sağlık.

Sağolasın Osman kardeşim.

Yeni logonuz harika olmuş. Ellerinize sağlık bıçağı da çok beğendim.

Teşekkür ederim.

Ustam eline sağlık çok hoş olmuş ayrıca logo harika olmuş yalnız s harfinin yukarısındaki işareti anlayamadım ağaç mı insan silüeti mi bilemedim

Teşekkür ederim, fotoğrafta tam net değil ama kobra yılanın başı.

Ellerine sağlık abi çok guzel olmuş

Teşekkür ederim.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #8 : 28 Kasım 2014, 19:01:42 »
Soytürk, çok güzel olmuş, söylenecek söz yok... Ellerin dert görmesin  :2up

Teşekkür ederim Sefa ustam, logo ile ilgili bir yorum yok mu  ustam  O:-)

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #9 : 28 Kasım 2014, 19:34:11 »
Biçak ta güzel logo da eskisinden güzel. Bu tip ağır kullanıma yönelik, hafif rustik bıçaklar tarzınız oldu artık. Logonun yarısı ricasso yarısı ağızda olacka şekilde değil de, 45 derece eğimli vurup tamamen ricasso da kalsa belki biraz daha güzel dururdu.  Daha küçük bıçaklar, çakılar vb. için az daha küçüğünden de yaptırmışsınızdır logonun umarım.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #10 : 28 Kasım 2014, 19:35:36 »
Ellerine kollarına sağlık. Logo sonunda olmuş, güzel de olmuş  :2up

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #11 : 28 Kasım 2014, 19:45:50 »
Biçak ta güzel logo da eskisinden güzel. Bu tip ağır kullanıma yönelik, hafif rustik bıçaklar tarzınız oldu artık. Logonun yarısı ricasso yarısı ağızda olacka şekilde değil de, 45 derece eğimli vurup tamamen ricasso da kalsa belki biraz daha güzel dururdu.  Daha küçük bıçaklar, çakılar vb. için az daha küçüğünden de yaptırmışsınızdır logonun umarım.

Teşekkür ederim, aslında ağzı bu kadar yukarıya kadar açmayacaktım fakat bıçak ağır olunca mecbur kaldım taşlamayı yukarı çektim. Malesef tek boy yaptırdım logouyu , daha küçük olduğunda hiç bir ayrıntı belli olmuyor diye en minimum ölçüsü bu şeklide oldu ( 15mm).

Ellerine kollarına sağlık. Logo sonunda olmuş, güzel de olmuş  :2up

Sağolasın Salim kardeşim, beğenmene sevindim.

ASK

• 988
  • alicevik 1984
  • Meslek: memur
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #12 : 28 Kasım 2014, 19:51:54 »
abi eline sağlık harika olmuş. süreç fotoğrafları içinde ayrıca Teşekkürler
Derdi dünya olanın,dünya kadar derdi olur.

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #13 : 28 Kasım 2014, 20:05:55 »
abi eline sağlık harika olmuş. süreç fotoğrafları içinde ayrıca Teşekkürler

Teşekkür ederim, her zaman mümkün olmuyor fakat özellikle san mai yaparken fotoğraf çekmeye çalışıyorum.

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #14 : 28 Kasım 2014, 20:15:44 »
Çok güzel olmuş Soytürk Bey, Yeni logonuzda hayırlı olsun o da ayrı bir güzellik konusu  ;)
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #15 : 28 Kasım 2014, 20:23:35 »
Çok güzel olmuş Soytürk Bey, Yeni logonuzda hayırlı olsun o da ayrı bir güzellik konusu  ;)

Çok teşekkür ederim.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #16 : 28 Kasım 2014, 20:23:43 »
Soytürk ellerine sağlık. logondaki detayların bu örnekteki gibi belirginliğini kaybetme riski olduğunu konuşmutuk yamulmuyorsam. fakat benim beklediğimden iyi, senin umduğundan az daha verimsiz olmuş gibi  ;) fakat elbette güzel.

gelelim bıçağa. ben özellikle bu modelini diğerlerine nazaran form olarak çok daha başarılı buldum ve işçiliğin de eleştiremeyeceğim derecede güzel.  forumdaki arkadaşlar ne düşünür bilmiyorum ama bu modeli Soytürk usta modeli olarak analım bundan sonra  :2up ne dersin?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #17 : 28 Kasım 2014, 20:30:37 »
Soytürk ellerine sağlık. logondaki detayların bu örnekteki gibi belirginliğini kaybetme riski olduğunu konuşmutuk yamulmuyorsam. fakat benim beklediğimden iyi, senin umduğundan az daha verimsiz olmuş gibi  ;) fakat elbette güzel.

gelelim bıçağa. ben özellikle bu modelini diğerlerine nazaran form olarak çok daha başarılı buldum ve işçiliğin de eleştiremeyeceğim derecede güzel.  forumdaki arkadaşlar ne düşünür bilmiyorum ama bu modeli Soytürk usta modeli olarak analım bundan sonra  :2up ne dersin?

Değerli yorumların için çok teşekkür ederim Emin kardeşim. Hatların daha belirgin olmasını elbette isterdim ama bu seferde ebat büyüyeceği için bu şekilde kaldı. Bıçak form olarak hakikatten çok güzel ama sorun bende yapı olarak çok çabuk sıkılan biriyim. Tarz aynı kalır da modelin değişme ihtimali çok yüksek  O0

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
« Yanıtla #18 : 28 Kasım 2014, 20:56:20 »
Soytürk ustam ellerinize sağlık.Logonuz da hayırlı olsun.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #19 : 28 Kasım 2014, 21:03:55 »
Forumdaki grafik tasarımcıların yanında bana laf düşmez ama bir bina dolusu endüstriyel tasarımcı ile proje  yapa yapa işlerine burnumu sokmaya alıştım, n'apayım.

Bir arkadaş üst kısmını görmemiş sormuş, logo kuyruğunda yıldız olan, S şeklinde ağzı açık bir yılan formunda.

Yılan ileri doğru saldırır şekilde olsa, yani S italik olsa, logonun ana gövdesi sülüs hattı ile yazılmış büyük ye harfi gibi bir şekil olsa, hem dikey eksende daha az yer tutardı, hem de bıçağın öne doğru eğimli ricasso ve burun kısmı ile daha uyumlu olurdu bence.
« Son Düzenleme: 28 Kasım 2014, 21:16:27 Gönderen: a.yuce »
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.