Bıçak Sanatı - Forum

KATANAYA BAŞLIYORUM

damasscus(Ömer Yüksel GÜNER)

• 1805
  • Ömer Yüksel GÜNER-Yaş 40
  • Meslek: Kamu-Teknisyen
  • Yer: Ankara-Ordu
Ynt: KATANAYA BAŞLIYORUM
« Yanıtla #60 : 26 Kasım 2014, 23:03:16 »
Abi iyi birşey mi dedin kötü mü anlamadım  ::)  ama bir ustanın elindeki lamayı 90cmden 110-120cme çıkarıp ondan sonrasını senin işlemenin bir sakıncası olacağını düşünmüyorum, dersen her işini ben yapacağım fiziki yardım almayacağım saygı duyuyorum zaten bu işe kalkışman büyük saygıyı hak ediyor. :2up
Estağfurullah Osman kardeşim.tabiki iyi birşey dedim  :) Ben sormayı cesaret edemiyordum,sen bu fikri ortaya atınca beni rahatlatmış oldun.ondan öyle söyledim.Madem sakıncalı bir durum olmayacaksa, ben  Taner ustama çeliklerin her ikisini de yarın kargo edeyim.Hem test işleminden geçsin,hem de anlattığım işlem gerçekleşsin.En uygunu bu şekilde olucak.
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #61 : 26 Kasım 2014, 23:10:20 »
tanto yada vakısajı ıle başla derım. hayal kırıklığı yaşayabılırsın..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

• 1805
« Yanıtla #62 : 26 Kasım 2014, 23:15:11 »
Ustam katana su verme işlemi sırasında kırılır diye mi böyle söyledin,anlamadım.eğer öyleyse hiç sorun değil.zaten 2 adet tantom olur  :)
"Aklınıza sürekli bıçak veya keskin olan bir şey geliyorsa, Bıçak Hastalığı'na yakalanmışsınız demektir..."

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #63 : 27 Kasım 2014, 08:41:00 »
Hocam once benzer en boyda bir CK67 vb. nisbeten kolay bulunan ve ucuz bir çelik ile antreman yapabilirsin bence. ( yahut efsane çelik ck101  :P )

:) efsane ck101 ile w-2 arasındaki tek fark 0,10 vanadyum  :D

ck101 dende güzel katana olur ck75 dende

Hayırdır Özgür abi w1 - w2 alımı mı olacak.

yok murat kardeş alım yok alımlar kapandı alıyorum ama kendime  1,2008  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #64 : 27 Kasım 2014, 08:42:55 »
Ustam katana su verme işlemi sırasında kırılır diye mi böyle söyledin,anlamadım.eğer öyleyse hiç sorun değil.zaten 2 adet tantom olur  :)

zaten elinde iki tane susuz lama var ince olanı ile ufaktan bir çalışma yap senin için antıraman olur elin alışır sonra katanaya gecersin veya illa katana yapacam diyosan direkt tanerin dediği gibi iki tanton veya orta boy bir kılıcın olur  :D
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

• 1805
« Yanıtla #65 : 27 Kasım 2014, 09:11:00 »
Valla Özgür ustam kafam karıştı.Ama yılmak yok tabi.Bir çare düşünecez bakalım  :'(

egeleme_rampasi

• *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
« Yanıtla #66 : 27 Kasım 2014, 09:27:16 »
"Susma hakkımı kullanacağım" demiştim ama dayanamayacağım: Bence "Usta" lafı dinleyin ve önce Ck67 gibi görece ucuz bir çelikle, tanto olmasa bile wakizashi yapın.

Onca zahmete ve masrafa girip aldığınız çelikleri riske etmez ve önemli bir tecrübe kazanırsınız. Çırak bile olmayan biri olarak naçizane fikrim budur...

NOT: Bu arada o çeliklerden birer numuneyi muhakkak Taner Ustaya gönderin derim. Alâkasız bir çelik çıkarlarsa emekler boşa gider sonra.

• 1805
« Yanıtla #67 : 27 Kasım 2014, 10:48:11 »
Mustafa bey çok haklısın aslında,ck67 yi Ahmet ustam da söylemişti.Şahsen Çeliklerin w2 olduğuna inancım tam.Bizdeki bazı artniyeti esnaf gibi ck75 çelik isteyen müşteriyi kaçırmamak için ck67 verip kandıracaklarını sanmıyorum.Orası ABD,valla adamı ipe götürürler.Numuneyi ,hatta çeliklerin hepsini Taner ustaya gönderecektim bugün.Fakat henüz haber alamadığımdan bekletiyorum.Mutlaka birşeyler düşünmüştür diye tahmin ediyorum.Katana gibi büyük bir iş için okadar emek harcayacakken,ortalama bir çelikle vakit kaybetmeyi göze alamam.Herşeye hazırlıklıyım ve kararlıyım arkadaşlar.Ben bu konuyu açarken herkese Eğitim-Öğretim olması amacıyla açtım.İstesem belli bir yol katedip,daha geç açabilirdim.Fakat bu bencillik olurdu.Farkettiyseniz kullanacağım malzemelere varıncaya kadar her detayı veriyorum.Bunları kendi çabalarımla elde ediyorum.Takıldığım noktalarda da ustaların fikrine başvuruyorum.Özetle bu yoldan geri dönüşüm olmayacak.Hepiniz sağlıcakla kalın.

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
« Yanıtla #68 : 27 Kasım 2014, 20:30:49 »
abi hayırlı olsun allah kolaylık versin ve yardımcın olsun inşallah aklındakileri gerçekleştirirsin  :2up :2up :2up
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

• 1805
« Yanıtla #69 : 27 Kasım 2014, 20:41:25 »
abi hayırlı olsun allah kolaylık versin ve yardımcın olsun inşallah aklındakileri gerçekleştirirsin  :2up :2up :2up
Amin kardeşim.İnşallah  ;)

« Yanıtla #70 : 27 Kasım 2014, 20:45:39 »
Madem hazır konu açılmışken başka başlık açmayıp buradan devam edeyim dedim. Öyle "en azından iki Tanto veya bir Wakizashi " de her zaman olmayabilir  ;) , aşağıda yeni kırdığım Katana, malzeme K510 ( Böhler) çok güzel gitmişti herşey, ısıl işlemden de sağ salim çıkmıştı !!! ama meğer öyle değilmiş, kılcak bir çatlak test sırasında kendini gösterdi ve öyle bir yerden kırıldı ki geriye kalan parçalardan ne adam gibi bir tanto ne de bir başka şey çıkmayacak durumda. İşin doğası böyle ( etti iki )  ;) ;) ( Bu arada kusura bakmazsın sanıyorum, konuyla ilgili olduğu için hazır paylaşayım dedim, yoksa konuyu baltaladım mı  ::) )

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #71 : 27 Kasım 2014, 20:51:25 »
Sefa ustam konuları böyle baltalıyorsan sürekli baltala ;D
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

• 1805
« Yanıtla #72 : 27 Kasım 2014, 21:12:36 »
Madem hazır konu açılmışken başka başlık açmayıp buradan devam edeyim dedim. Öyle "en azından iki Tanto veya bir Wakizashi " de her zaman olmayabilir  ;) , aşağıda yeni kırdığım Katana, malzeme K510 ( Böhler) çok güzel gitmişti herşey, ısıl işlemden de sağ salim çıkmıştı !!! ama meğer öyle değilmiş, kılcak bir çatlak test sırasında kendini gösterdi ve öyle bir yerden kırıldı ki geriye kalan parçalardan ne adam gibi bir tanto ne de bir başka şey çıkmayacak durumda. İşin doğası böyle ( etti iki )  ;) ;) ( Bu arada kusura bakmazsın sanıyorum, konuyla ilgili olduğu için hazır paylaşayım dedim, yoksa konuyu baltaladım mı  ::) )

Sefa ustam çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler bizler için çok değerli ve ayrıca her biri ders niteliğindedir.Estağfurullah,ne baltalaması ustam,hiç öyle şey olur mu?Katananıza üzüldüm,ama ustacım bunu bir çözümü olmalı.Bu aralar kırılır lafını çok duymaya başladım.Japonlar nasıl yapıyor bunu,anlayamıyorum.Mesela katana yerine wakizaşi yap tavsiyeleri alıyorum.Kırılma sebebi uzunlukla mı alakalı birşey yoksa?

devrim

• 997
  • devrim doludizgin.
« Yanıtla #73 : 27 Kasım 2014, 21:17:49 »
abi eğer fizik kurallarıyla alakalı bir konuysa uzunluktan dolayı kırılır, eğer aynı işlemlerin uygulandığı wakizashi kırılmıyorsa uzunluktan dolayı kırılıyor demektir tabi ustalarımız aydınlatır ben sadece düşüncelerimi paylaşıyorum  ::)

• 1805
« Yanıtla #74 : 27 Kasım 2014, 21:26:31 »
Sefa ustam son fotoğrafta dikkatimi çeken birşey oldu.Aklımda kalmasın diye sormak istiyorum;çeliğin tane yapıları kırık sayesinde anlaşılan birşey midir?Şayet anlaşılır birşeyse sanki sizin kılıcın her tane yapısı aynı gibi.Yumuşak olan sırt kısmın daha değişik yapıda olması gerekmez miydi?sırta çamur işlemi uyguladınız mı bilmiyorum ama acaba her tarafı aynı sertleşti de oyüzden mi kırıldı?Japonlar hamonu desenden de öte,sırtın yumuşak kalmasını acaba kırılmayı önlemek için yapıyor olabilir mi?Bu tane yapısı gözle anlaşılan birşey değildir,anca mikroskopla anlaşılabilir diyorsanız kusuruma bakmayınız.şimdiden teşekkür ederim.

setnogrom

• 601
  • Engin temel
    • El yapımı bıçak.
  • Meslek: Veri merkezi teknisyeni-Kesici alet üretim
  • Yer: Eyüp-İstanbul
« Yanıtla #75 : 27 Kasım 2014, 21:36:53 »
Allah kolaylık versin cidden zor bir işe girişmişsiniz.Ben o kadar bilgi sahibi değilim ama zorluğu çok aşikar.Konuyu takip etmek faydalı olacaktır.

xx
Kainatta ölümden keskin birşey yoktur.
www.outdoorurun.com  ++  İnstagram ;  outdoorurun
1983-Kastamonu (A rh +)

• 1805
« Yanıtla #76 : 27 Kasım 2014, 21:54:11 »
Allah kolaylık versin cidden zor bir işe girişmişsiniz.Ben o kadar bilgi sahibi değilim ama zorluğu çok aşikar.Konuyu takip etmek faydalı olacaktır.

xx
Amin,isminizi belirtmemişsiniz kusura bakmayın setnogrom bey diyeceğim.Haklısınız çok zor bir iş.Öyleki,1-2 aydır Araştırma dönemi,malzeme tedariği dönemi bile henüz bitmedi.İşe başlayamıyorsunuz(tabi acele etmemek de lazım)namlu kısmı bile aylar sürecek,derken su verme işlemi çok büyük bir sıkıntı-stres,saydıklarımın hepsini sağ-salim hallettik derseniz sevinmeyin,işin henüz %45 ini bitirebildiniz bence  :) Buarada çok çok sabırlı olmanız gerekiyor arkadaşlar.Bunlar nacizane gördüklerim.

Emrah kent

• 641
  • Meslek: karasör
  • Yer: izmir
« Yanıtla #77 : 28 Kasım 2014, 00:30:38 »
bende bir deneme yapmıştım zamanında ama tersine bükülmüştü kılıç onca zaman emek hayallerim tersine büküldü :) saglık olsun dedim gerçi kendı kendime ama başkasının başınada gelsin istemzdim acıkcası
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=2688.msg55706#msg55706

taner çiçek

• 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
« Yanıtla #78 : 28 Kasım 2014, 01:11:00 »
ömer ustam kolay gelsin, merak ettiğim bişey var bu katanalardaki boyutsal eğim ısıl işlem sırasındamı oluyor. yoksa yaparken eyimlimi yapılıyor.?

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #79 : 28 Kasım 2014, 01:14:08 »
Taner ustam su verme sırasında o eğime kavuşuyor.
Çok klasik ama bu videoda olay güzel gözüküyor.
https://www.facebook.com/video.php?v=245811752214385&set=vb.100003566854392&type=2&theater
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram