Bıçak Sanatı - Forum

Sırt Deseni Tamamlama

Doğukan

• 232
  • Meslek: İşletme
  • Yer: İstanbul / Antalya
Sırt Deseni Tamamlama
« : 22 Kasım 2014, 00:27:11 »
Herkese merhaba,

Sırt desenide olan ilk bıçağımı sonlandırmaya yaklaşıyorum ve yardıma ihtiyacım var.. Sizce kabze ile bıçak arasında siyah epoksi kullanmak sureti ile, boşlukları doldurarak mı sonlandırmalıyım..şayet öyle ise sağlam yapıştırıcı siyah renkli bildiğiniz epoksiler nelerdir? Eğer desen ile kabze arasını boş bırakmayı tercih edersem epoksi sıktıktan sonra taşarak sırt deseninin aralarına dolmalarını nasıl engeller, bu bölgelerin boş kalmasını nasıl sağlayabilirim..? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim..

Ynt: Sırt Deseni Tamamlama
« Yanıtla #1 : 22 Kasım 2014, 02:01:19 »
Doğukan, eğer aralara siyah renkli dolgu istiyorsan benim deneyimim en iyi abanoz talaşı ve şeffaf epoksi karışımı oluyor. Yapışmasını istemiyorsan eğer, yapışması istemediğin kısımlara tebeşir sürebilirsin. Fikir vermesi açısından aşağıya paduk talaşı epoksi karışımı ile yaptığım bir sırt deseni ekliyorum.

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #2 : 22 Kasım 2014, 09:11:18 »
Sefa usta abanoz talaşlı epoksi sadece sırt deseni dolgusuna mı uygulanmış, yoksa kabzayı yapıştıran epokside mi talaşlı ?
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

« Yanıtla #3 : 22 Kasım 2014, 10:46:42 »
Ahmet, talaşla epoksiyi karıştırdıktan sonra komple sürüyorum, yani sapı yapıştıran epokside talaşlı karışım.

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #4 : 22 Kasım 2014, 11:35:12 »
var ol sefa hocam verdigin öneri baska istede kullanilabilir
beynimiz aciliyor ellerine saglik

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #5 : 22 Kasım 2014, 12:20:53 »
Bende şeffaf epoksiye siyah toz boya karıştırıp denemiştim sap kısmı deseninde, abanoz talaşı hiç aklıma gelmemişti. :-\
Bir fark yaratırmı ki Sefa usta?
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

a.yuce

• *
  • 1121
  • Ahmet - Yaş: kırk küsür
  • Meslek: Elektronik
  • Yer: Istanbul
« Yanıtla #6 : 22 Kasım 2014, 12:31:10 »
Ahmet, talaşla epoksiyi karıştırdıktan sonra komple sürüyorum, yani sapı yapıştıran epokside talaşlı karışım.

Talas yapistirma gucunu azaltmiyor demek ki, puf noktasi icin tesekkurler. Sirt deseni yakisiyor bicaklara.
Mükemmelliğe eklenecek birşey kalmadığında değil, çıkartılacak birşey kalmadığında erişilir.

Doğukan

• 232
« Yanıtla #7 : 22 Kasım 2014, 14:56:58 »
Sefa hocam öneriniz için çok teşekkür ederim.. Sizin gönderdiğiniz sırt deseni resminde sanırım kalan hava kabarcığının sebep olduğu bir iki boş nokta gördüm.. bunun önüne geçebilmenin formülü iyi karıştırarak uygulamakmıdır?

Bu arada epoksinin yapışmasını önlemek için önerdiğiniz bildiğimiz tebeşirmidir? bu uygulama ahşap kısımlara tutunduğu kadar metalede tutunurmu?

Kendi yaptığım araştırmada vaselin önermişler, veya uygulamanın hemen ardından diş fırçası ve aseton yada sirke yardımı ile bölgeyi fırçalamayı.. bu uygulamalar hakkında fikrinizi alabilirmiyim..

Soru bombardımanı gibi oldu biliyorum  ::), bilgileriniz için teşekkürler..

« Yanıtla #8 : 22 Kasım 2014, 15:30:55 »
Serkan, toz boya denemiştim ama epoksiyi çok çabuk sertleştirmişti bu nedenle bir daha denemedim, bilemiyorum belki bendeki boya kalitesiyle de ilgilidir.
Ahmet, ağaç talaşıyla karıştırılan epoksi kesinlikle yapışma gücünden bir şey yitirmiyor.
Doğukan, haklısın çok küçük hava kabarcığı kalmıştı sonradan bende farkedip o boşlukları aynı yöntemle doldurmuştum  ;) biraz geç kuruyan epoksi kullanılarak bunun önüne geçilebilir. Ben genellikle hızlı epoksi kullanıyorum sorun buradan kaynaklı. Tebeşir biraz nemlendirilince ( çaydanlık buharı) parlak metalede rahatlıkla tutunuyor, evet bildiğimiz tahta tebeşiri. Vazelin veya herhangi başka bir yağ da kullanabilirsin, eğer kaçırmayacağına güveniyorsan. Epoksiyi en iyi çözen malzeme kesinlikle aseton, dediğin gibi diş fırçası ve asetonla da temizlik yapabilirsin.

Doğukan

• 232
« Yanıtla #9 : 22 Kasım 2014, 16:07:23 »
Çok teşekkürler hocam..

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #10 : 22 Kasım 2014, 16:23:02 »
Devcon epoxyi deneyin bence. Çift tüp karıştırınca siyah renkli oluyor.

http://www.metsan.gen.tr/devcon-plastik-celik-epoksi-cift-tup.html

Doğukan

• 232
« Yanıtla #11 : 23 Kasım 2014, 09:52:09 »
Teşekkür ederim Salim bey sipariş ettim bile  :)..

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #12 : 23 Kasım 2014, 15:50:04 »
Ben bunu daha önce kullandım. Kabzayı yapıştırdıktan sonra boşlukları bunla doldur derim. Akışkanlığı olduğu için önce bir tarafı kapatırsın daha sonra diğer tarafı. Çok kuvvetli yapıştırma özelliği de var. Aslında kabzayı da bununla yapıştırabilirsin.