Bıçak Sanatı - Forum

AYBORA

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
AYBORA
« : 21 Kasım 2014, 16:53:42 »
Bıçağımız D2 çeliğinden imal edilmiştir..
NAMLU BOYU: 25 CM.
TOPLAM BOYU :36 CM.
AĞIRLIĞI : 250 GR.

Balçağı bronz metalden kabartma çökertme tekniği ile yapılmıştır kalay yöntemiyle sabitlenmiştir...
Sap malzemesi olarak manda boynuzu kullanılmıştır.Kın çam ağacından üzerine kuzu derisi sarma ve başlığı ile çamurluğu yine kabartma çökertme tekniği ile şekillendirilmiştir...

saygılarımla...























Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

devrim

  • ***
  • 997
  • devrim doludizgin.
  • Meslek: Aydınlatma, Elektrik-Elektronik
  • Yer: İstanbul Maltepe
Ynt: AYBORA
« Yanıtla #1 : 21 Kasım 2014, 16:55:45 »
maşallah Sinan ustam ellerine sağlık yine nefis :2up :2up :2up
Hayat düz bir yol değildir ki sürekli ileri gidesin ; bazen daire çizer olduğun yere dönersin bazen de bir kaç adım geri gidersin.

Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: AYBORA
« Yanıtla #2 : 21 Kasım 2014, 16:56:31 »
Bıçağımızın bu yüzünden sahibinin isteği üzerine '' Hiddetinden bu bıçağın cümle düşman tarumar '' yazıyor..

Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: AYBORA
« Yanıtla #3 : 21 Kasım 2014, 16:57:53 »
bu yüzünde sahibinin isteği üzerine ''AYBORA'' yazıyor

Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: AYBORA
« Yanıtla #4 : 21 Kasım 2014, 17:00:20 »
yeni damgamız çiziminden yardımcı olan Emin kardeşime ve damgayı yaptıran can kardeşim Şahin'e çok teşekkür ederim...

Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

ozgurozdemir

  • *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: AYBORA
« Yanıtla #5 : 21 Kasım 2014, 17:02:12 »
ellerine sağlık ustadım  :2up :2up
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

bekir atar

  • ***
  • 110
  • Meslek: emekli
  • Yer: Erzincan
Ynt: AYBORA
« Yanıtla #6 : 21 Kasım 2014, 17:05:55 »
ustam elinize sağlık gerçekten muhteşem olmuş.


egeleme_rampasi

  • *
  • 1570
  • Mustafa Ünal
  • Meslek: Memur
  • Yer: Merzifon
Ynt: AYBORA
« Yanıtla #7 : 21 Kasım 2014, 17:10:40 »
Çok güzel bir parça. Teşekkürler... Sitemizin adına yakışır bir parça.

Uzunluk olarak D2'nin güvenlik limitlerinde bir bıçak olmuş.

"D2 ile 25 cm'den uzun namlu yapılması önerilmez." diye okumuştum Emre Kipmen Usta'nın bir yazında. Bu açıdan düşünüldüğünde ilginç bir çelik seçimi...

Yilmaz Dogan

  • ***
  • 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
Ynt: AYBORA
« Yanıtla #8 : 21 Kasım 2014, 17:16:01 »
aybora hakikaten cok hos olmus ellerinize saglik ustad  :2up :2up :2up

foreverliving22

  • ***
  • 1262
  • Mesut KOCATOROS
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: İstanbul / Sultangazi
Ynt: AYBORA
« Yanıtla #9 : 21 Kasım 2014, 17:20:15 »
Abi ellerine sağlık süper olmuş
Ünye

Osman Kurt

  • ***
  • 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: AYBORA
« Yanıtla #10 : 21 Kasım 2014, 17:25:10 »
Eline sağlık ustam.Çok güzel olmuş. :2up

@egeleme_rampasi Bıçağın kalınlığı 6mm civarı tutup sertliğide 59hrc gibi bırakılırsa sorun olmaz Emre usta D2den kukri yapmaya icazet vermişti zamanında
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

  • *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: AYBORA
« Yanıtla #11 : 21 Kasım 2014, 17:58:18 »
Gözler bayram etti. Stil sahibi olmak başka bişey  :2up

kebude

  • ***
  • 78
  • Ali Kebude - 1978
  • Meslek: Inşaat mühendisi
  • Yer: Adana
Ynt: AYBORA
« Yanıtla #12 : 21 Kasım 2014, 18:19:57 »
Süper olmuş. Yalnız aybora yazarken y altı iki noktalı olup b ye bitişik olacaktı sanki yanılıyor olabilirim. Osmanlicam zayıf. Ellerinize sağlık çok çok beğendim.
Emeksiz yemek olmaz...

CihadKılınç

  • ***
  • 206
  • Meslek: İtfaiyeci
  • Yer: İstanbul / Çekmeköy
Ynt: AYBORA
« Yanıtla #13 : 21 Kasım 2014, 18:30:53 »
Enfes olmuş ustacığım, insan seyretmeye doyamıyor.
Alet işler, el övünür.

tatenkof

  • Alemde Şer Oğuzda Er Tükenmez.
  • ***
  • 1326
  • Alper Çırpar
  • Meslek: İngilizce öğretmeni
  • Yer: İstanbul
Ynt: AYBORA
« Yanıtla #14 : 21 Kasım 2014, 19:08:17 »
Ne desek az Ustam. Ellerine saglik.

m.salih

  • ***
  • 559
  • salih 1983
  • Yer: Erzurum
Ynt: AYBORA
« Yanıtla #15 : 21 Kasım 2014, 19:14:09 »
Ellerine sağlık ustam çok güzel olmuş...
Bıçak yapabilme ihtimalimi sevdim...

Ersin Özdemir

  • ***
  • 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
Ynt: AYBORA
« Yanıtla #16 : 21 Kasım 2014, 19:21:50 »
Tam bir sanat eseri
Ellerini su dert gormesin

ersin1

  • ***
  • 469
  • Meslek: Pvc dograma
  • Yer: istanbul bagcilar(tekirdag)
Ynt: AYBORA
« Yanıtla #17 : 21 Kasım 2014, 21:16:42 »
Ellerine saglik sinan ustam  insallah birgun bende senin gibi sanat eseri bir bicak yapabilirim
Ersin beceren

Soytürk Dönmez

  • ***
  • 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: AYBORA
« Yanıtla #18 : 21 Kasım 2014, 21:24:03 »



     Maşallah diyorum, ellerine, emeğine sağlık diyorum  :2up

taner çiçek

  • ***
  • 823
  • Meslek: makina imalati
  • Yer: gaziantep
Ynt: AYBORA
« Yanıtla #19 : 21 Kasım 2014, 21:34:26 »
elin saülık ustam çok zarif olmuş.