Hüseyin hocam, bildiğim kadarıyla birşeyler yazayım,
Hem düğün hem cami minaresindeki güvercini 1300 tl lik ekipmanla çekmek zordur ancak imkansız değildir.
Düğünü para kazanmak için çekecekseniz bütçeniz sadece flaşa yetecek, makine(body) ve objektif alamayacaksınız. Yok hatıra amaçlı çekim yapacağım diyorsanız herhangi bir basit makine de iş görecektir. Ayrıca "düğün fotoğraflarınız benden" gibi bir sözü vermemeniz gerektiğini de söylemeliyim ki işi profesyonellerin yapmasını daha doğru buluyorum, ben de böyle bir işe girmiyorum. (Arıza veya aksilik durumunda insanlar bir daha evlenemezler:))
Uzaktaki nesneyi yakın yapmak(Cami minaresi kuşu)için "tele" lense ihtiyacınız var en az 300 mm lik lens ile başlar ve gider...(Fiyatları 4000-60000tl arasıdır.)
Elinizdeki bütçe ile ne yapılabilir?
Ben hala Canon 40D kullanıyorum. 650tl ye temiz ikinci el bulunabilir(İstanbul Hayyam pasajında tanıdık ve güvenilir arkadaşlarınıza baktırabilirsiniz ama biraz fotoğraftan anlasın,kandırılmasın.)kalan 700 tl ile sigma 17-50(İkinci el),Tamron 17-50(2.el)veya canon 85mm alabilirsiniz. 85 mm ile çok iyi portreler çekebilirsiniz.Belki kuş da çekilebilir. 17-50 ler manzara ve portre için uygundur ancak yine belirtiyorum mükemmel değiller. Ayrıca Sigma ile çiçek- böcek(Makro) fotoğrafları da çekebilirsiniz, nette örnekleri dolu. Bu bütçe ile saydığım ekipmanlarla zararlı çıkmazsınız. Yüksek bütçe ile farklı kombinasyonlar oluşturursunuz...Sony? Bence Canon. Tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim.
Umarım faydalı olur.
Yücel ustam, "çıplak kral" olduğumun bende farkındayım,bu makine ve ekipman ile tutup gece karanlığında kapalı mekanlarda çok profesyonel çekimler yapmak değildir niyetim.Buralarda düğün fotoğrafına servet yatıran insanları çok bulamayız. Kısacası ucuz etin suyu acı olur derler ya, buralarda acı suyu bile bulamayan insanlar var. Tadımlık da olsa pahalı et bulana kadar benim insanım mutlu olur bundan.Çıplak da olsa bir kral lazım insanımıza...
Durumu daha uygun nasıl anlatırım bilmiyorum,umarım anlaşılmışımdır.
Marka tercihini zor değiştiren insanlardanım. En kısa yol bildiğiniz yoldur çizgisinde Sony ile yoluma devam edeceğim.
Benim asıl öğrenmek istediğim bu bütçe ile sınırlarımı zorlayacak bir bady olarak hangi modelini almam gerekir? Ve lens konusunda yok sayılacak kadar az deneyimden ötürü ışık tutacak (sizin öneriniz gibi)ciddi önerilere ihtiyacım var. Sony uyumlu lensler içerisinde geniş açı ve "tele" lensler için öneriler..
Makineyi ikinci el alacağım için:
2. el makine alırken dikkat edilmesi gereken özellikler nelerdir?
Lens alırken nelere dikkat etmeliyim?