Bıçak Sanatı - Forum

Lanskey bileme seti

Doğukan

• 232
  • Meslek: İşletme
  • Yer: İstanbul / Antalya
Ynt: Lanskey bileme seti
« Yanıtla #60 : 06 Aralık 2014, 04:46:41 »
O zaman bende anlatımımı sadeleştiriyim ;)... Grit taşı, Arkansas, elmas... hiç farketmez... Çeliği aşındırabilen herhangi düz yüzey işinizi görecektir (buna kaldırım taşı dahil  :)))... Bende sizin gibi çok arada derede kalmıştım ilk başladığım zamanlarda... İşin gerçeği hiç mütalaasız işin %95'i teknik beceri ve geri kalanı kullanacağınız malzemeye bağlıdır. herhangi seçiminiz yanlış olmaz...Biri daha hızlı aşındırır ama ömrü daha çabuk biter, bir diğeri sürekli düzlemek ister, biri biraz daha yavaş işler...Hepsi sonunda üretildiği amacını kusursuz tamamlar=sertleştirilmiş çeliği aşındırmak...
« Son Düzenleme: 06 Aralık 2014, 04:48:36 Gönderen: Doğukan »

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #61 : 06 Aralık 2014, 11:02:26 »
Ozan en kolay ulastigim girit tasi ile baslayagim  :2up
Doğukan verdiğin güzel ve önemli bilgiler için tesekkur ederim
Supersin :2up

hüseyin75

• 937
  • Yer: Silifke
« Yanıtla #62 : 06 Aralık 2014, 11:32:39 »
Dere yataklari hazine gibi yuzeyi purussuz istedigin tasi bulursun hepsi asindirir . Renk seceneyide cok. Asindirma cesidide.  :2up. Ama yuzeyi duzgun kaliteli bileme tasinin verdigi zevki vermez .

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #63 : 06 Aralık 2014, 12:06:43 »
400 -1000-3000 kumlar sana yetecek bizede her kullandığında dua edeceksin tabii sözümüzü tutarsan  ;)
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #64 : 06 Aralık 2014, 12:50:58 »
400 -1000-3000 kumlar sana yetecek bizede her kullandığında dua edeceksin tabii sözümüzü tutarsan  ;)
Nedemek Kaya abi tabikide sizin sozunuzu tutarim :2up
Zaten şuan bu şekilde bileme  yapiyorum

Ersin Özdemir

• 2442
« Yanıtla #65 : 06 Aralık 2014, 12:52:12 »
Dere yataklari hazine gibi yuzeyi purussuz istedigin tasi bulursun hepsi asindirir . Renk seceneyide cok. Asindirma cesidide.  :2up. Ama yuzeyi duzgun kaliteli bileme tasinin verdigi zevki vermez .
Vallahi İstanbul da dere kalmadi :(
Bu yüzden bende hirdavatcidan girit tasi aliyorum

Yilmaz Dogan

• 1047
  • Meslek: kaynakci
  • Yer: almanya
« Yanıtla #66 : 06 Aralık 2014, 12:56:02 »

kaya arkadasa katiliyorum en dogrusu birde taslarin markasi naniva japan ise tadindan yenmez

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #67 : 06 Aralık 2014, 13:29:51 »
Doğadan taş bulup da ince kumlu bir bileme için kullanacaksanız, taşlaşmış kilden ibaret olan, kırılınca küçük daneli yapı gösteren taşları tercih edin.

İstanbul'da da bileme için iyi kötü kullanabileceğiniz bir taş var. Taş, soluk bordo renginde. Maalesef bu taş, yumuşak olduğundan dolayı kolay çamur vermesinden dolayı lk anda güzel gelse de sonrasında bu çamur artınca rahatsız etmeye başlıyor. Taşı ıslatarak bu çamuru seyreltmeniz gerekiyor.

-- o --

Bir taşı deneyebilmek için en önemli koşullardan biri taşı düzleyebilmektir. Aynı tipten iki kayanın en düz yüzeylerini birbirine sürterek yüzeyleri düzeltebilirseniz taşa bir şans verin.

Trakya'nın derelerinde ağırlıklı olarak cam kayası olur. Bunu işleyip de yüzeyini düzeltmeniz pratik olmaz. Diğer yöreler için bir şey diyemem, bakmak gerek...

Taş elde çalışırken fazla parçalanmamalıdır. Kimi taşlar çok güzel durmalarına rağmen elle bile parçalanabilmekte.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

deserteagle

• Eylem Cengiz, 49
  • 9533
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #68 : 06 Aralık 2014, 13:34:08 »
Bıçaklarınızın durumu fena değilse girit taşını kullanın. Biraz daha kaba işi varsa, hızlı aşındıracaksanız ben iki kirazın bauhaus'taki taşını aldım ve bundan memnunum ancak arkansası denemediğimden bu ikisini karşılaştıranlar fiyat performans olarak yorumlarlar.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #69 : 06 Aralık 2014, 13:40:09 »
Arkansas sabırlı olanlar için çok iyi bir taş çok hızlı olmasada güzel netice almak mümkün ama taşlarla belli bir süre haşır neşir olduktan sonra çoğu kimse sulu bileme sistemlerine terfi ediyor hem temiz hem hızlı hemde kesme hissinin yüksek kayganlık  en az ,yani ideal olduğunu anlamak için profesyonel olmak gerekmiyor
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar